Ingredience
Postup
- Vepřový bok omyjeme, nakrájíme na kostky a umeleme najemno. Mleté maso dáme do mísy, osolíme je, opepříme a okořeníme muškátem a mletým kmínem. Přidáme vejce, 70 g hladké mouky a strouhaný sýr. Vše důkladně propracujeme. Pokud je směs řídká, zahustíme ji trochou strouhanky.
- Z připravené hmoty vytvoříme navlhčenýma rukama osm stejně velkých kuliček, které dlaněmi zploštíme na oválné placky.
- Na jeden talíř nasypeme mouku na obalení, v misce rozšleháme vejce a na další talíř nasypeme strouhanku. Placičky obalujeme nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
- V pánvi rozpálíme olej a placičky v něm smažíme dozlatova – z každé strany asi 5 minut. Po usmažení je necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Ozdobíme petrželkou.