Holandský řízek

Klasika ze závodní jídelny se může stát oblíbenou stálicí vašeho rodinného menu. Zvláště děti „holanďana“ milují!

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    785 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3284 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    41,2 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    37,9 g

    60 %

    56 %

  • Tuky

    51,7 g

    80 %

    74 %

  • nasycené

    15,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřový bok omyjeme, nakrájíme na kostky a umeleme najemno. Mleté maso dáme do mísy, osolíme je, opepříme a okořeníme muškátem a mletým kmínem. Přidáme vejce, 70 g hladké mouky a strouhaný sýr. Vše důkladně propracujeme. Pokud je směs řídká, zahustíme ji trochou strouhanky.
  2. Z připravené hmoty vytvoříme navlhčenýma rukama osm stejně velkých kuliček, které dlaněmi zploštíme na oválné placky.
  3. Na jeden talíř nasypeme mouku na obalení, v misce rozšleháme vejce a na další talíř nasypeme strouhanku. Placičky obalujeme nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
  4. V pánvi rozpálíme olej a placičky v něm smažíme dozlatova – z každé strany asi 5 minut. Po usmažení je necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Ozdobíme petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Holandský řízek

Nevíte co uvařit k obědu? Připravte holandský řízek s bramborovou kaší.

Řízek plněný ananasem a sýrem

Aby nebyl kuřecí řízek suchý, naplňte ho sýrem a ananasem.

Kuřecí řízek s bramborovým salátem

Na tomto jednoduchém obědě si pochutná celá rodina.

Novohradský řízek

Tento oběd zachutná celé rodině.

Vepřový řízek v bramboráku

Zkuste zkombinovat bramboráky a vepřovou panenku.

Zobrazit více