Dokonalá kombinace červené řepy, ořechů, kapusty a pohanky se stane vaší kulinární stálicí.

Ingredience:

400 g červené řepy
100 g pohanky
sůl
200 g kapusty
80 g vlašských ořechů 

Na dresink:
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamikového octa
3 lžíce medu
mletý černý pepř
špetka mletého zázvoru

1. Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme asi 60 minut doměkka. Pak ji necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky. 

2. Do misky nalijeme olej, ocet, med a 1 lžíci vody. Ochutíme solí, pepřem a mletých zázvorem a vše promícháme metličkou. Dresink dáme odležet do lednice. 

3. Pohanku propláchneme, nasypeme do 400 ml osolené vroucí vody a 1 minutu povaříme. Pak ji odstavíme a necháme pod pokličkou asi 15 minut odstát. Pak ji scedíme. 

4. Kapustu omyjeme, nakrájíme na kousky a krátce ji povaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme ji, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme pohanku a červenou řepu a zlehka promícháme. Salát posypeme ořechy, ochutíme dresinkem a podáváme.