Nugetky s domácí sladkokyselou omáčkou
Ingredience:
- 400 g kuřecích prsních řízků
- sůl
- mandlová mouka na obalení
- 3 vejce
- strouhanka na obalení (cca 100 g)
- rostlinný olej na potření
Na sladkokyselou omáčku:
- 200 ml ananasového džusu
- 1 lžíce solamylu
- 60 g třtinového cukru
- 50 g kečupu
- 3 lžíce jablečného octa
Pracovní postup:
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na užší kousky. Osolíme je a obalíme v mandlové mouce.
- Vejce vyklepneme do misky a prošleháme. Namočíme do nich kousky masa, které pak obalíme ve strouhance smíchané s trochou mandlové mouky.
- Obalené kousky masa rozložíme na plech s pečicím papírem potřeným olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 10 minut, pak je otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 10 minut.
- V části ananasového džusu rozmícháme solamyl. Zbylý džus nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr, kečup a ocet. Přivedeme k varu a necháme cukr rozpustit. Pak vmícháme džus s rozmíchaným solamylem, plamen zmírníme a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s kuřecími nugetkami.