Vaříme bezmasá jídla

RECEPT DNE: Dýňové vegetariánské karbanátky

23. května 2019

Už nemáte chuť na maso? Vyzkoušejte skvělé vegetariánské dýňové karbanátky!

Rebarbora milovaná i nenáviděná. Dejte ji do koláče, salátu či nápoje

18. května 2019

Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka,...

Začíná mistrovství světa v hokeji, nachystejte si jednohubky k televizi

10. května 2019

Když se bojuje o postup nebo o medaile na mistrovství světa v hokeji, přijde k chuti něco malého,...

Kam s baby špenátem? Do salátu, smoothie, noků i na pizzu

27. dubna 2019

Je jemný, lahodný a skvělý pro tepelnou úpravu i zastudena. Kromě toho je ale baby špenát příslibem...

Jak naložit s vykoledovanými vejci? Zkuste tlačenku i sekanou v županu

Vaječná tlačenka
23. dubna 2019

Ať už vám rodinní koledníci nanosili domů hromady vajíček natvrdo, nebo vám prostě doma zbyla, je...

Malé sladkosti pro oslavu velké noci. Upečte výslužku pro koledníky

12. dubna 2019

Kromě klasického beránka a mazance se na Velikonoce hodí mít po ruce něco malého sladkého nejen pro...

Chřestová sezona je tady. Zkuste ho zapéct do koláče nebo lasagní

6. dubna 2019

Jestli jste se netěšili na jaro kvůli hřejivým slunečním paprskům a zelenající se přírodě, možná...

Medvědí česnek je vítačem jara. Dejte ho do polévky, pesta i pomazánky

30. března 2019

Je jemnější než klasický česnek, ale nádherně dochutí každé vaše jarní menu. Natrhejte si medvědí...

Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena

23. března 2019

Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť...

Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš

9. března 2019

Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...

Ravioli, pelmeně i empanadas. Plněné taštičky ze všech koutů světa

2. března 2019

Není na tom nic složitého, ale symbióza jemného domácího těsta s rafinovanou náplní je dokonalou...

Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý

23. února 2019

Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...

Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda

2. února 2019

Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...

Čtenářský recept: Kaše z ovesných vloček

30. ledna 2019  21:35

Recept na rychlou, chutnou a zdravou snídani pro všední den i víkendovou pohodu nám poslala...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

19. ledna 2019

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...

Odlehčené recepty nejen pro ty, kdo chtějí letos konečně zhubnout

5. ledna 2019

Také jste si koncem roku nad prohýbajícími se stoly a plnými talíři slibovali, že budete od ledna...

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

Báječné pohoštění pro nečekanou návštěvu? Využijte zbytky z Vánoc

25. prosince 2018

Chcete hostům, kteří se u vás mezi svátky staví na skok, nabídnout malé pohoštění k vínu nebo...

Čtenářský recept: Pracny nejsou pracné

13. prosince 2018  12:06

Pracny jsou vánoční klasikou většiny rodin. O ty své, které prý nejsou vůbec pracné, se s námi...

Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím

6. října 2018

Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...

Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

22. září 2018

Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...

Jogurtové pochutnání. Zdravé a chutné svačinky do školy i do práce

8. září 2018

Ať už každé ráno dumáte nad tím, co dát potomkovi do školy k svačině, aby to zase nedonesl domů,...

Rychlá a jednoduchá jídla z celého světa, na která vám stačí jen pánev

1. září 2018

Někdy není čas na hrdinství, když potřebujete mít večeři na stole do dvaceti minut a polotovary či...

Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat

4. srpna 2018

Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli...

Je vám horko? Ochlaďte se skvělou domácí zmrzlinou nebo sorbetem

28. července 2018

K létu patří tropické teploty a když máme volno a můžeme ležet u vody, tak z nich můžeme mít i...

Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek

21. července 2018

Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto...

Jedlé květy na talíři: čumbrkové opojení, šrušoto a antidepresivní kuličky

15. června 2018  12:25

Napadlo vás někdy ochutnat květiny na louce nebo na vaší zahrádce? Kytkožroutka Jana Vlková shrnula...

Udělejte si doma Itálii. Recepty s gorgonzolou, parmazánem a asiagem

8. června 2018

Italové sýry milují. Nejčastěji přidávají do jídla Parmigiano Reggiano, asiago a gorgonzolu, jež se...

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

18. května 2018

Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...

Co jsme nachystaly na Jarmark? Makové koláčky, šátečky i muffiny

28. dubna 2018

Už tradičně můžete na dnešním jubilejním dvacátém Jarmarku v pražských Holešovicích ochutnat...

Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy

3. dubna 2018

I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...

Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

17. března 2018

Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Poradny