Vaříme bezmasá jídla
RECEPT DNE: Dýňové vegetariánské karbanátky
Už nemáte chuť na maso? Vyzkoušejte skvělé vegetariánské dýňové karbanátky!
Rebarbora milovaná i nenáviděná. Dejte ji do koláče, salátu či nápoje
Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka,...
Začíná mistrovství světa v hokeji, nachystejte si jednohubky k televizi
Když se bojuje o postup nebo o medaile na mistrovství světa v hokeji, přijde k chuti něco malého,...
Kam s baby špenátem? Do salátu, smoothie, noků i na pizzu
Je jemný, lahodný a skvělý pro tepelnou úpravu i zastudena. Kromě toho je ale baby špenát příslibem...
Jak naložit s vykoledovanými vejci? Zkuste tlačenku i sekanou v županu
Ať už vám rodinní koledníci nanosili domů hromady vajíček natvrdo, nebo vám prostě doma zbyla, je...
Malé sladkosti pro oslavu velké noci. Upečte výslužku pro koledníky
Kromě klasického beránka a mazance se na Velikonoce hodí mít po ruce něco malého sladkého nejen pro...
Chřestová sezona je tady. Zkuste ho zapéct do koláče nebo lasagní
Jestli jste se netěšili na jaro kvůli hřejivým slunečním paprskům a zelenající se přírodě, možná...
Medvědí česnek je vítačem jara. Dejte ho do polévky, pesta i pomazánky
Je jemnější než klasický česnek, ale nádherně dochutí každé vaše jarní menu. Natrhejte si medvědí...
Quiche a špagety se špenátem i hráškový hummus. Snadné večeře dozelena
Je tady konečně toužebně očekávané jaro a s ním i příslib teplejších dní i večerů. Možná máte chuť...
Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš
Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...
Ravioli, pelmeně i empanadas. Plněné taštičky ze všech koutů světa
Není na tom nic složitého, ale symbióza jemného domácího těsta s rafinovanou náplní je dokonalou...
Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý
Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...
Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda
Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při...
Čtenářský recept: Kaše z ovesných vloček
Recept na rychlou, chutnou a zdravou snídani pro všední den i víkendovou pohodu nám poslala...
Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem
Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem...
Odlehčené recepty nejen pro ty, kdo chtějí letos konečně zhubnout
Také jste si koncem roku nad prohýbajícími se stoly a plnými talíři slibovali, že budete od ledna...
Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice
Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...
Báječné pohoštění pro nečekanou návštěvu? Využijte zbytky z Vánoc
Chcete hostům, kteří se u vás mezi svátky staví na skok, nabídnout malé pohoštění k vínu nebo...
Čtenářský recept: Pracny nejsou pracné
Pracny jsou vánoční klasikou většiny rodin. O ty své, které prý nejsou vůbec pracné, se s námi...
Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím
Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...
Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři
Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více...
Jogurtové pochutnání. Zdravé a chutné svačinky do školy i do práce
Ať už každé ráno dumáte nad tím, co dát potomkovi do školy k svačině, aby to zase nedonesl domů,...
Rychlá a jednoduchá jídla z celého světa, na která vám stačí jen pánev
Někdy není čas na hrdinství, když potřebujete mít večeři na stole do dvaceti minut a polotovary či...
Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat
Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli...
Je vám horko? Ochlaďte se skvělou domácí zmrzlinou nebo sorbetem
K létu patří tropické teploty a když máme volno a můžeme ležet u vody, tak z nich můžeme mít i...
Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek
Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto...
Jedlé květy na talíři: čumbrkové opojení, šrušoto a antidepresivní kuličky
Napadlo vás někdy ochutnat květiny na louce nebo na vaší zahrádce? Kytkožroutka Jana Vlková shrnula...
Udělejte si doma Itálii. Recepty s gorgonzolou, parmazánem a asiagem
Italové sýry milují. Nejčastěji přidávají do jídla Parmigiano Reggiano, asiago a gorgonzolu, jež se...
Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát
Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...
Co jsme nachystaly na Jarmark? Makové koláčky, šátečky i muffiny
Už tradičně můžete na dnešním jubilejním dvacátém Jarmarku v pražských Holešovicích ochutnat...
Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy
I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...
Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem...
Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát
Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...
Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí
Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny