Recepty z kořenové zeleniny

Minestrone, tajine nebo mexická pánev. Oslavte den veganů světově

Polévka Minestrone
1. listopadu 2019

V pátek je světový den veganů, a tak vám nabízíme speciality z celého světa, pro jejichž přípravu...

Luxusní nedělní oběd skoro bez práce. Upečte si podzimní masovou pečeni

Vepřová pečeně se zeleninou
19. října 2019

Nechcete při přípravě nedělního oběda strávit v kuchyni celé dopoledne, ale hodláte se před rodinou...

Báječné tacos, wrapy a tortilly. Zabalené svačinky do školy i do práce

Tacos s limetkovým kuřetem a pico de gallo
21. září 2019

Když potřebujete zahnat malý nebo velký hlad během dne, hodí se mít po ruce něco k zakousnutí....

Světové variace na masové kuličky voní po tymiánu, koriandru i česneku

Čufty v tomatové omáčce
31. srpna 2019

Zavzpomínejte na letní dovolenou u prostřeného stolu a s celou rodinou. Masové kuličky milují...

Užijte si skvělou chuť prázdnin. Dejte si rybu nebo krevety

Grilované pražmy se zeleninou
20. července 2019

Odborníci na výživu doporučují dopřávat si rybí maso minimálně dvakrát za týden. O prázdninách však...

Na dovolené nevařte. Otestovali jsme pro vás hotová jídla na cesty

Ilustrační snímek
27. června 2019

Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu...

RECEPT DNE: Dýňové vegetariánské karbanátky

Dýňové vegetariánské karbanátky
23. května 2019

Už nemáte chuť na maso? Vyzkoušejte skvělé vegetariánské dýňové karbanátky!

Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš

Jihočeská kulajda
9. března 2019

Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...

Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý

23. února 2019

Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...

Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku

12. ledna 2019

V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...

Báječné pohoštění pro nečekanou návštěvu? Využijte zbytky z Vánoc

25. prosince 2018

Chcete hostům, kteří se u vás mezi svátky staví na skok, nabídnout malé pohoštění k vínu nebo...

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

10. listopadu 2018

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou...

Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím

6. října 2018

Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...

Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát

18. května 2018

Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

14. dubna 2018

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...

Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky

26. ledna 2018

Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli

30. prosince 2017

Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než...

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19. prosince 2017

Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...

Vánoce s dietou? Proč ne! Cukroví bez lepku, bez cukru i pro vegany

16. prosince 2017

Zatímco pro většinu z nás jsou vánoční svátky obdobím mlsání a tláskání, lidé se zdravotními...

Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut

28. listopadu 2017

Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...

Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

17. října 2017

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14. října 2017

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...

Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

29. září 2017

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12. září 2017

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...

Mýty a fakta o zraku: mrkev nepomáhá, žloutek ano

8. září 2017

Všichni jsme slýchali, že musíme jíst mrkev v polévce, protože je dobrá na oči. Přitom ve...

Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

12. srpna 2017

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s...

Co jsme pekly na Jarmark? Bábovku, čokoládový dort nebo mrkvový koláč

8. dubna 2017

Druhá dubnová sobota byla letos ve znamení oblíbeného Jarmarku OnaDnes.cz. Vy, kteří jste se za...

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5. dubna 2017

Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...

Šťavnatý a jednoduchý lék na jarní únavu? Vitaminový koktejl smoothie

25. března 2017

Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani,...

Šest tipů pro zdravější oči vašich dětí: mrkev, tučné ryby i pobyt venku

1. března 2017

Zrak hraje v našem životě velmi důležitou roli a jeho zdraví bychom neměli opomíjet ani u dětí....

Víme, jak přimějete děti všeho věku jíst zeleninu. Začněte v těhotenství

22. února 2017

U některých jídelních stolů svádějí rodiče každodenní bitvy kvůli konzumaci zeleniny. Rodiče...

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21. února 2017

Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce...

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18. února 2017

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...