Recepty z kořenové zeleniny
Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra
Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění...
Nevyhazujte nic, co se dá ještě použít. Jak chytře zpracovat celou zeleninu
Každý z nás je naučený používat určitou část zeleniny, na kterou je zvyklý. Ale to je velká škoda....
Je lepší zelenina syrová, nebo tepelně upravená? Záleží na ročním období
Je sice pravda, že vařením, dušením, smažením nebo pečením se ztrácejí vitaminy, ale tepelná úprava...
Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů
Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít...
Jste tým chlebíčky, nebo jednohubky? Na silvestra můžete dát tradicím volno
Konec roku je pro většinu z nás časem slavení, setkávání a dobrého jídla. Kdy jindy se proto...
Skromná hvězda české kuchyně. Kedlubna je zdravá a navíc moc dobrá
Její blahodárné účinky znali už staří Římané, kteří ji užívali jako lék proti depresím. Prý...
Zázrak jménem vývar. Pomůže v boji s viry i k omlazení pleti
Už naši předkové věděli, že horký vývar dokáže člověka v každé situaci postavit na nohy. A tento...
Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Střední
55 min
Rafinovaných receptů, které dovedou zkombinovat šťavnatou zeleninu, ovoce, ořechy a drůbeží maso,...
Celerový salát s hruškou a sušenou šunkou

Lehké
30 min
Zajímavá chuťová kombinace celeru, hrušky a sušené šunky podtržená medovo-hořčicovým dresinkem se...
Na Vánoce kapra? Samozřejmě, ale zkusit můžete i jinou rybu
Co by to bylo za Štědrý den, kdybychom si nedali smaženého kapra s bramborovým salátem, říkáte si...
Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu
Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v...
Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity
Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...
Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?
Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...
Nejen vepřo knedlo zelo. Takhle si pochutnávají na vepřovém mase ve světě
Maďarský perkelt, bavorské pečené koleno na černém pivu, vepřové nudličky se žampiony a ananasem po...
RECEPT DNE: Pohankový salát s červenou řepou a kapustou
Dokonalá kombinace červené řepy, ořechů, kapusty a pohanky se stane vaší kulinární stálicí.
Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí
Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...
Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?
Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...
Jogurtové placičky s celerovým salátem
Uvařte k večeři zdravé jogurtové placičky. Skvěle si na nich pochutná celá rodina.
Šťavnatý a jednoduchý lék na podporu imunity? Vitaminový koktejl smoothie
Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani,...
Polévka je grunt. Vývar navíc patří mezi superpotraviny a zlepšuje imunitu
Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí...
Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu
K létu patří hojnost ovoce a zeleniny. Ať už jste si zralé plody vypěstovali na zahrádce, nebo jste...
To nejlepší přichází z řek a rybníků, užijte si ryby nejen na grilu
Kdo si nepotrpí na mořské potvory, ten se určitě najde v chuti sladkovodních ryb, které jsou u nás...
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...
Pro zdraví i štíhlé tělo. Dejte si salát s jarní cibulkou a ředkvičkami
Jaro je sice teprve v rozpuku, ale už nám nabízí nespočet báječných životabudičů, které pomohou...
Hra na schovávanou. Dostaňte do dětí zeleninu, aniž by si toho všimly
Možná potomek prochází fází odmítání, je vybíravý, nebo máte děti v různých věkových rozestupech, a...
Tři zdravá a rychlá jídla pro celou rodinu nejen na období karantény
Už vás nenapadá, co každý den vařit, aby to chutnalo dětem, dobře zasytilo, příliš netížilo a...
Jak nakrmit rodinu v době karantény? Poradíme s nákupem i vařením
Mnoho lidí už v karanténě je, ať už poté, co přicestovali ze zahraničí, nebo mají v okolí někoho s...
Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší
Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...
Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš
Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....
Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro
Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe...
Výživa v prvním roce života může chránit před alergií v dospělosti
Objevila se ve vaší rodině alergie? Obáváte se, že by ji mohlo mít i vaše miminko? Začínáte s...
Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu
Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...
Jezte tak, abyste chránili planetu, velí nejnovější trendy v gastronomii
Moderní trendy se nevyhýbají ani gastronomii. Co bude v kurzu letos? Především větší důraz na to,...
Fazolová, mrkvová i celerová s pestem. Lahodné zimní polévky vás zahřejí
Je vám zima? Dejte si hustou polévku. Ráno povzbudí, v poledne zasytí a večer po návratu ze...
Maso se zeleninou jsou bezva parťáci. Dopřejte si ho s kapustou či zelím
Už naše babičky věděly, že kousku hovězího nebo vepřového dodá zelenina na šťavnatosti a...
Lehké večeře nejen pro ty, kteří se rozhodli v novém roce zhubnout
Začátek roku je pro mnoho z nás impulsem, abychom přehodnotili stravovací zvyklosti. Poté, co jsme...
předchozí | 1 2 3 4 5 6 7 ... | další |
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny