Recepty z kořenové zeleniny
Jezte tak, abyste chránili planetu, velí nejnovější trendy v gastronomii
Moderní trendy se nevyhýbají ani gastronomii. Co bude v kurzu letos? Především větší důraz na to,...
Fazolová, mrkvová i celerová s pestem. Lahodné zimní polévky vás zahřejí
Je vám zima? Dejte si hustou polévku. Ráno povzbudí, v poledne zasytí a večer po návratu ze...
Maso se zeleninou jsou bezva parťáci. Dopřejte si ho s kapustou či zelím
Už naše babičky věděly, že kousku hovězího nebo vepřového dodá zelenina na šťavnatosti a...
Lehké večeře nejen pro ty, kteří se rozhodli v novém roce zhubnout
Začátek roku je pro mnoho z nás impulsem, abychom přehodnotili stravovací zvyklosti. Poté, co jsme...
Kapr nemusí být jen smažený a s bramborovým salátem. Zkuste to jinak
Tradiční štědrovečerní menu si v mnoha českých rodinách nikdo nedovede představit bez kapřích...
Minestrone, tajine nebo mexická pánev. Oslavte den veganů světově
V pátek je světový den veganů, a tak vám nabízíme speciality z celého světa, pro jejichž přípravu...
Luxusní nedělní oběd skoro bez práce. Upečte si podzimní masovou pečeni
Nechcete při přípravě nedělního oběda strávit v kuchyni celé dopoledne, ale hodláte se před rodinou...
Báječné tacos, wrapy a tortilly. Zabalené svačinky do školy i do práce
Když potřebujete zahnat malý nebo velký hlad během dne, hodí se mít po ruce něco k zakousnutí....
Světové variace na masové kuličky voní po tymiánu, koriandru i česneku
Zavzpomínejte na letní dovolenou u prostřeného stolu a s celou rodinou. Masové kuličky milují...
Užijte si skvělou chuť prázdnin. Dejte si rybu nebo krevety
Odborníci na výživu doporučují dopřávat si rybí maso minimálně dvakrát za týden. O prázdninách však...
Na dovolené nevařte. Otestovali jsme pro vás hotová jídla na cesty
Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu...
RECEPT DNE: Dýňové vegetariánské karbanátky
Už nemáte chuť na maso? Vyzkoušejte skvělé vegetariánské dýňové karbanátky!
Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš
Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...
Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý
Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco...
Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku
V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...
Báječné pohoštění pro nečekanou návštěvu? Využijte zbytky z Vánoc
Chcete hostům, kteří se u vás mezi svátky staví na skok, nabídnout malé pohoštění k vínu nebo...
Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa
Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou...
Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím
Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...
Královny jarních zahrad. Udělejte si ředkvičkové pesto nebo salát
Sezona ředkviček je v plném proudu. Na jarních zahradách patří mezi první plodiny, jimiž můžeme...
Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.
Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...
Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky
Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Pět nejlepších pomazánek nejen na silvestrovskou tabuli
Zítra nás čeká nejbujařejší noc v roce. Zkuste letos pohostit přátele a rodinu něčím jiným než...
Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...
Vánoce s dietou? Proč ne! Cukroví bez lepku, bez cukru i pro vegany
Zatímco pro většinu z nás jsou vánoční svátky obdobím mlsání a tláskání, lidé se zdravotními...
Houbová frittata, bucatini s pestem a kuskus. Teplé večeře do 20 minut
Jste zvyklí o víkendu si večer dopřávat náročné menu, ale v týdnu se odbýváte chlebem s něčím jen...
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa
Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat...
Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti
Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové...
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...
Mýty a fakta o zraku: mrkev nepomáhá, žloutek ano
Všichni jsme slýchali, že musíme jíst mrkev v polévce, protože je dobrá na oči. Přitom ve...
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party
Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s...
Co jsme pekly na Jarmark? Bábovku, čokoládový dort nebo mrkvový koláč
Druhá dubnová sobota byla letos ve znamení oblíbeného Jarmarku OnaDnes.cz. Vy, kteří jste se za...
Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku
Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny