1. Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. Zalijeme citronovou šťávou a promícháme. Řapíkaté celery očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé plátky. Pomeranč oloupeme a vykrájíme z něj měsíčky bez blanek.
Ingredience 2 mrkve Placičky: |
2. Vše přidáme do mísy k celeru a mrkvi a zlehka promícháme. Pak přimícháme černé olivy pokrájené na kousky. V misce promícháme majonézu s bílým jogurtem, solí a pepřem. Dresink nakonec vmícháme do připraveného salátu a necháme ho odležet v chladu.
3. V další míse smícháme jogurt s troškou vody. Poté vsypeme ovesné vločky, zamícháme a necháme asi 15 minut nabobtnat. Přidáme vejce, kypřicí prášek a podle potřeby zahustíme strouhankou. Hmotu ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a solí a dobře promícháme.
4. V pánvi rozehřejeme olej. Těsto znovu promícháme a pomocí lžíce nanášíme na pánev asi po čtyřech placičkách, které opékáme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je, položíme na papírovou utěrku a necháme z nich okapat přebytečný tuk. Placičky podáváme se salátem.