Celerový salát s hruškou a sušenou šunkou
Zajímavá chuťová kombinace celeru, hrušky a sušené šunky podtržená medovo-hořčicovým dresinkem se stane vaší zamilovanou v kterékoli roční době.
Vaření 30 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
377 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1575 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
18,3 g
21 %
18 %
-
Vláknina
7,4 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
10,3 g
16 %
15 %
-
Tuky
27,8 g
43 %
40 %
-
nasycené
3,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Celer oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dále rozkrájíme na jemné nudličky. Hrušky opláchneme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jádřince a nakrájíme na slabé plátky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno.
- Celer, hrušky a chilli dáme do mísy, zakápneme citronovou šťávou a lehce promícháme. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme cca 10 minut odležet.
- Mezitím připravíme dresink. V misce vyšleháme olej s medem a hořčicí. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Odleželou celerovou směs rozdělíme na talíře, obložíme plátky šunky, posypeme drcenými vlašskými ořechy a doplníme opláchnutým polníčkem a lístky celeru. Salát dle chuti zakápneme medovo hořčičným dresinkem. Podáváme třeba s opečenými plátky pečiva.