Celerový salát s hruškou a sušenou šunkou

Zajímavá chuťová kombinace celeru, hrušky a sušené šunky podtržená medovo-hořčicovým dresinkem se stane vaší zamilovanou v kterékoli roční době.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    377 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1575 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    18,3 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    27,8 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které dále rozkrájíme na jemné nudličky. Hrušky opláchneme, rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jádřince a nakrájíme na slabé plátky. Chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno.
  2. Celer, hrušky a chilli dáme do mísy, zakápneme citronovou šťávou a lehce promícháme. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme cca 10 minut odležet.
  3. Mezitím připravíme dresink. V misce vyšleháme olej s medem a hořčicí. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Odleželou celerovou směs rozdělíme na talíře, obložíme plátky šunky, posypeme drcenými vlašskými ořechy a doplníme opláchnutým polníčkem a lístky celeru. Salát dle chuti zakápneme medovo hořčičným dresinkem. Podáváme třeba s opečenými plátky pečiva.
Autor:

Podobné recepty

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.

Směs listových salátů s fenyklem a kuřecími špízky

Dejte si tento zdravý salát se šťavnatým kuřátkem.

Salát s kerblíkem

Vyzkoušejte toto výjimečné jídlo. Kebrlík vašemu salátu dodá jemně ostrou peprnou chuť.

Salát s pečeným česnekovým chřestem a pečenými cherry rajčátky

Svěží letní salát s chřestem, na kterém si pochutnáte.

Silvestrovský salát

Rychlá a chutná pochoutka, která na silvestra nesmí chybět na vašem stole.