Kachní prsíčka s mrkvovým pyré
Rafinovaných receptů, které dovedou zkombinovat šťavnatou zeleninu, ovoce, ořechy a drůbeží maso, není nikdy dost.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
756 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3161 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
38,4 g
44 %
38 %
-
Vláknina
10,7 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
37,4 g
59 %
55 %
-
Tuky
47,8 g
74 %
68 %
-
nasycené
12,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme ji do kastrůlku a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Osolíme, přilijeme šťávu z pomeranče a vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Poté mrkev rozmixujeme se špetkou skořice dohladka.
- Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme do mřížky, osolíme je a opepříme. Maso položíme kůží dolů na rozpálenou pánev a opékáme asi 2 minuty z každé strany. Pak je vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 12 minut.
- Jablka omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do pánve s výpekem, přisypeme cukr a ořechy a společně restujeme 4 minuty. Nakonec je posypeme tymiánem a podáváme s mrkvovým pyré a masem.