Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Rafinovaných receptů, které dovedou zkombinovat šťavnatou zeleninu, ovoce, ořechy a drůbeží maso, není nikdy dost.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    756 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3161 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    38,4 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    47,8 g

    74 %

    68 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme ji do kastrůlku a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Osolíme, přilijeme šťávu z pomeranče a vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Poté mrkev rozmixujeme se špetkou skořice dohladka.
  2. Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme do mřížky, osolíme je a opepříme. Maso položíme kůží dolů na rozpálenou pánev a opékáme asi 2 minuty z každé strany. Pak je vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 12 minut.
  3. Jablka omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do pánve s výpekem, přisypeme cukr a ořechy a společně restujeme 4 minuty. Nakonec je posypeme tymiánem a podáváme s mrkvovým pyré a masem.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.