Ingredience
Postup
- Karotky oškrábeme a odkrojíme zelenou nať. Kedlubny oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce.
- Mrkev a kedlubny krátce povaříme v osolené vodě. Před koncem varu přidáme na několik minut chřest a hráškové lusky. Uvařenou zeleninu scedíme a necháme okapat.
- Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a orestujeme. Za stálého míchání přilijeme mléko a vývar. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Pak stáhneme z ohně, vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti osolíme.
- Bešamel smícháme s povařenou zeleninou a naplníme do zapékací misky vymazané máslem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme dozlatova.