Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    752 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3147 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    47,9 g

    54 %

    48 %

  • Vláknina

    11,4 g

    38 %

    38 %

  • Bílkoviny

    27,5 g

    44 %

    40 %

  • Tuky

    47,5 g

    73 %

    68 %

  • nasycené

    28,7 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Karotky oškrábeme a odkrojíme zelenou nať. Kedlubny oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce.
  2. Mrkev a kedlubny krátce povaříme v osolené vodě. Před koncem varu přidáme na několik minut chřest a hráškové lusky. Uvařenou zeleninu scedíme a necháme okapat.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a orestujeme. Za stálého míchání přilijeme mléko a vývar. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Pak stáhneme z ohně, vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti osolíme.
  4. Bešamel smícháme s povařenou zeleninou a naplníme do zapékací misky vymazané máslem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.