Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Rafinovaných receptů, které dovedou zkombinovat šťavnatou zeleninu, ovoce, ořechy a drůbeží maso, není nikdy dost.

Obtížnost

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme ji do kastrůlku a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Osolíme, přilijeme šťávu z pomeranče a vaříme pod pokličkou asi 30 minut doměkka. Poté mrkev rozmixujeme se špetkou skořice dohladka.
  2. Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme do mřížky, osolíme je a opepříme. Maso položíme kůží dolů na rozpálenou pánev a opékáme asi 2 minuty z každé strany. Pak je vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 12 minut.
  3. Jablka omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme je do pánve s výpekem, přisypeme cukr a ořechy a společně restujeme 4 minuty. Nakonec je posypeme tymiánem a podáváme s mrkvovým pyré a masem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    756 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3161 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    38,4 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    47,8 g

    74 %

    68 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.