Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    488 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2041 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    55,5 g

    63 %

    56 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    18,7 g

    30 %

    27 %

  • Tuky

    20,4 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    9,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme, rozkrojíme a nastrouháme nahrubo, až zbude pouze slupka. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli s česnekem, přidáme rajčata, ochutíme solí, pepřem a cukrem. Povaříme 10 minut.
  2. Lasagne vaříme ve vroucí osolené vodě 5-6 minut, pak je vložíme do studené vody. Očištěné papriky nakrájíme na kostičky. Bylinky nasekáme najemno. Ricottu smícháme s bylinkami a paprikou, osolíme a opepříme. Cuketu a mrkev omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Mrkev spaříme ve vroucí vodě.
  3. Lasagne necháme okapat a podélně je rozpůlíme. Poklademe je plátky mrkve a cukety, přidáme trochu ochucené ricotty a stočíme.
  4. Do pekáčku nalijeme polovinu rajčatové omáčky, na ni rozdělíme rolky z lasagní a mezi ně přilijeme zbylou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 25 minut. Ozdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Teplý bramborový salát s tvarůžky

Tento salát je ideální na letní grilovačku.