Doporučujeme

Ovesné vločky jsou zdravé nejen pro přípravu snídaní

Ovesné vločky jsou zdravé nejen pro přípravu snídaní | foto: Profimedia.cz

Čtenářský recept: Kaše z ovesných vloček

  • 5
Recept na rychlou, chutnou a zdravou snídani pro všední den i víkendovou pohodu nám poslala čtenářka Aneta Dragulová. Podělte se s námi také o své ranní kulinární inspirace.

Kaše z ovesných vloček

Kaše z ovesných vloček

Ingredience:

  • 0,5 l mléka
  • 110 - 125 g ovesných vloček
  • 40 g másla
  • 3 lžíce čekankového sirupu

Pracovní postup:

1. Do hrnce si dáme ohřát mléko, přidáme čekankový sirup a máslo.
2. Až začne vřít, přisypeme vločky a za stálého míchání vaříme, dokud kaše nezhoustne.
3. Dáme na talíře a můžeme dochutit skořicí, kakaem a ovocem.

Tip: Čekankový sirup doporučuji jako sladidlo pro diabetiky, děti, dietáře atd 


  • Vybrali jsme pro Vás