Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

aktualizováno 
Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více energie. Nemusíte se však vařit s omáčkami nebo péct. Připravte si jednoduchý a rafinovaný podzimní salát, který bude zajímavým zpestřením jídelníčku.
Část 1/3
Teplý bramborový salát s fazolkami a chorizem

Teplý bramborový salát s fazolkami a chorizem

Ingredience na 2 porce:

  • 5 středních brambor
  • 200 g zelených fazolek (můžete použít mražené)
  • 150 g choriza
  • 3 vejce
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • snítka tymiánu

Pracovní postup:

  1. Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Zelené fazolky vhodíme do vroucí vody, asi 2 minuty povaříme a pak propláchneme na cedníku studenou vodou, aby si zachovaly krásnou barvu.
  2. Chorizo nakrájíme na kolečka, vejce uvaříme natvrdo (bude to trvat asi deset minut).
  3. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a orestujeme na něm okapané fazolky. Vyjmeme je a do pánve vložíme brambory překrájené na poloviny a kolečka choriza. Lehce orestujeme.
  4. Uvařená vejce oloupeme a překrojíme na poloviny nebo na čtvrtky.
  5. Vše rozdělíme na talíře, osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu.

Tip: Místo choriza můžete použít na kostičky nakrájenou slaninu. Salát lze dochutit také pažitkou nebo jinými oblíbenými bylinkami.

Autor: pro iDNES.cz

Nejčtenější

Pití už jsem sama nedokázala zastavit, říká Michaela Duffková

Michaela Duffková

Když se před rokem Michaela Duffková rozhodla skoncovat se závislostí na alkoholu, v krvi měla více než dvě promile. Od...

V Česku sportují jen děti z bohatých rodin, ty z chudých tloustnou

Dnešní děti tancují u tyče. (ilustrační foto)

České děti prokazatelně tloustnou a jsou stále neohrabanější. Ukazuje se také, že pro mnoho z nich je sport čím dál...

Nikdy jsem džíny nepral, říká výkonný ředitel firmy, která je vyrábí

Džíny Levi's

Správně se starat o džíny podle expertů na denim prý umí málokdo. Kalhotám z tohoto odolného materiálu totiž nesvědčí,...

Nebojte se prošlých potravin, o rok déle vydrží mouka, hořčice i káva

Ilustrační snímek

Prošlé potraviny nevyhazujte. Můžete je klidně sníst i dlouho po datu, které ohraničuje jejich minimální trvanlivost....

Kvůli svému vzhledu nemám žádné přátele, říká živoucí Barbie

Tatiana Tuzová

Dvaatřicetiletá Tatiana původem z Ruska je posedlá panenkami Barbie. Aby vypadala jako ona, podstoupila několik...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Smoothie je v poslední době velmi oblíbené. Vyzkoušet ho můžete i jako slanou variantu z čerstvých rajčat.

Malé sladkosti pro oslavu velké noci. Upečte výslužku pro koledníky

Perníková vajíčka

Kromě klasického beránka a mazance se na Velikonoce hodí mít po ruce něco malého sladkého nejen pro kluky a chlapy, co...

Skvělé velikonoční recepty s jehněčím, telecím i vepřovou panenkou

Jehněčí koule se špenátem a vejci

Svátky jara si na stole žádají něco onačejšího než ve všední den či o běžném víkendu. Uspořádejte hostinu korunovanou...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz