Snadné, rychlé a syté podzimní saláty, které se hodí k obědu i večeři

aktualizováno 
Podzim si žádá sytá jídla, protože s ochlazením naše tělo potřebuje ke svému fungování více energie. Nemusíte se však vařit s omáčkami nebo péct. Připravte si jednoduchý a rafinovaný podzimní salát, který bude zajímavým zpestřením jídelníčku.
Část 1/3
Teplý bramborový salát s fazolkami a chorizem

Teplý bramborový salát s fazolkami a chorizem

Ingredience na 2 porce:

  • 5 středních brambor
  • 200 g zelených fazolek (můžete použít mražené)
  • 150 g choriza
  • 3 vejce
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • snítka tymiánu

Pracovní postup:

  1. Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Zelené fazolky vhodíme do vroucí vody, asi 2 minuty povaříme a pak propláchneme na cedníku studenou vodou, aby si zachovaly krásnou barvu.
  2. Chorizo nakrájíme na kolečka, vejce uvaříme natvrdo (bude to trvat asi deset minut).
  3. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a orestujeme na něm okapané fazolky. Vyjmeme je a do pánve vložíme brambory překrájené na poloviny a kolečka choriza. Lehce orestujeme.
  4. Uvařená vejce oloupeme a překrojíme na poloviny nebo na čtvrtky.
  5. Vše rozdělíme na talíře, osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu.

Tip: Místo choriza můžete použít na kostičky nakrájenou slaninu. Salát lze dochutit také pažitkou nebo jinými oblíbenými bylinkami.

Autor: pro iDNES.cz

Nejčtenější

Pořádek přerostl v teror. Sbal holku a uteč, radila vyměněná manželka

Patrik svou ženu Veroniku miluje, ale pořádek v bytě ještě víc.

Šestadvacetiletý sanitář Patrik je tak posedlý pořádkem, že diváci reality show Výměna manželek mohli u televize snad i...

Znásilnění i vážná nemoc. Problémy jsou normální, říká medička

Anežka si z dětství nese traumatický zážitek, s nímž se postupně úspěšně...

V dětství se stala obětí znásilnění a nedávno kvůli Crohnově nemoci přišla o metr střeva. Přesto je dvacetiletá Anežka...

Manuál, jak se co nejrychleji zbavit nachlazení

Ilustrační fotografie

Když zakročíte včas, můžete nejenom zmírnit průběh nachlazení, ale i podstatně zkrátit dobu, kdy vám je špatně. Co...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

Polévka s hlívou ústřičnou

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem zaženou husté...

I po narození dětí by ženy měly myslet nejdřív na sebe, říká blogerka

Nicole Knighttová - na první fotografii je v den porodu, na druhé deset dnů po...

Pětadvacetiletá Nicole Knighttová z Austrálie vypadala deset dnů po porodu druhého dítěte stejně jako před otěhotněním....

Další z rubriky

Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku

Gwyneth Paltrow napsala kuchařku Je to tak snadné

V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní povinnosti, uvázat si kolem...

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

Slavnostně prostřený stůl

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a smažený kapr s...

Polévky, které zasytí a zastanou hlavní chod. S fazolemi, hlívou i masem

Polévka s hlívou ústřičnou

Nemusí být jen jedna součást menu, ale i právoplatný oběd nebo večeře. Společně s čerstvým pečivem zaženou husté...

Najdete na iDNES.cz