Čočková polévka

Silvestrovské jednohubky a novoroční jídelní tradice

Pikantní masové koule
29. prosince 2018

Za dveřmi je oslava nového roku. A co by to bylo za slávu, kdyby nebylo co zobat k vínu nebo jinému...

Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím

Mrkvová polévka se zázvorem a parmazánem
6. října 2018

Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Pikantní zeleninová polévka
26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Fazole a čočka vám zachutnají ve čtyřech netradičních receptech

Fazolová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem
26. dubna 2015

Hrachová kaše a čočka nakyselo se vám už zajídají? Luštěniny nabízejí pestrou paletu živin a...

Naučte se správně jíst, jedině tak můžete zůstat štíhlí celý život

Zelenina je zdravá, ale ani bez obilovin se většina z nás neobejde.
9. září 2014

Více než polovina lidí v Česku má nadváhu a české děti dokonce patří k nejtlustším v Evropě. Jak si...

Dieta podle modelek na vlastní kůži. Hladovka, nebo gurmánský zážitek?

Ilustrační snímek
30. srpna 2013

Diety modelek - pro mnohé šílené metody, jak udržet hubeňoučké dívenky ještě hubenější, a to za...

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

Králík na černo
22. srpna 2012

Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...

Pozvěte do kuchyně sóju. Chrání proti rakovině, depresím i pálení žáhy

Ilustrační snímek
7. dubna 2012

Možná také patříte mezi ty, komu luštěniny zrovna nejedou a kdo se při pomyšlení na hrachovou kaši,...

Čtenářky si přes Vánoce chtějí udržet linii, mají tipy na recepty

16. prosince 2011

Markéta, Helena a Petra z Brna zhubly od září dohromady více než 37 kilogramů a skvělý výsledek si...

Uvařte si podle podzimní kuchařky sestavené z vašich receptů

31. října 2011

Podzim je časem mlh, plískanic a dešťových přeháněk, takže není divu, že nás to táhne spíš do...

Sedm potravin, které "nakopnou" unavený organismus

6. července 2011

Ranní ospalou únavu většinou zažene šálek kávy nebo zeleného čaje, ale co když se únava dostaví...

Ochutnejte masopustní speciality, po dlouhé zimě vám spraví náladu

4. března 2011

Někdo tento prastarý lidový zvyk označuje za svátek obžerství. Napadá vás ale v dlouhé zimě lepší...

Co jíst, abychom byli zdraví?

12. července 2010

Vitamíny a minerály patří k základním složkám lidské stravy a jsou nezbytné pro správné fungování...

Polévka je grunt. Naučíme vás, jak uvařit ty nejlepší

10. července 2009

Polévka je základ české kuchyně. Tradiční první chod se ale klidně může stát i chodem hlavním....

Uzené s hrachovou kaší

2. března 2009

Šťavnaté, voňavé, tradiční – a v neposlední řadě jednoduché. Ideální oběd!

Bezmasá varianta na boršč: je z červené řepy

17. prosince 2008

Receptů na boršč existuje bezpočet – tenhle je bezmasý, nenáročný na suroviny a jednoduchý!

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

24. listopadu 2008

Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní...

Hustá polévka s houbami pro sychravé podzimní dny

29. září 2008

Zasmahnutí mouky spolu se zeleninou vám značně zrychlí přípravu a ušetří nádobí. Také kostky...

Vyberte si svůj polévkový hit

7. října 2007

Polévka je uvařená za chvíli a je výživná. Nemusíte ale zůstat u klasických vývarů. Zkuste třeba...

Jak zdravě přibrat?

4. května 2007

Ač to mnohé považují za neuvěřitelné, existují i ženy, které potřebují přibrat. A ještě...

Na štědrovečerní tabuli se hodí klasika i experimenty

6. prosince 2006

V následujícím článku najdete mnoho zajímavých receptů, tipů a inspirací, co letos nového uvařit...

Silvestr bude ve znamení oslav

28. prosince 2000

Kdo se rozhodne oslavit příchod nového tisíciletí v centru hlavního města, jsou pro něj připraveny...

V Litomyšli se bude o Silvestra rozdávat bohatství

8. prosince 2000

Na adventní a vánoční čas připravilo město Litomyšl řadu akcí, například druhý ročník Hudebního...

Čočková polévka

20. ledna 1999

150 g čočky, 1 bobkový list, 2 stroužky česneku, špetka tymiánu, 200 g moučných brambor, 1 velká...