Čočková polévka
Pokud patříte mezi milovníky luštěnin, určitě oceníte recept na čočkovou polévku, kam patří tři druhy čočky.
Postup
- Na polovině másla osmahneme slaninu, poté vyjmeme a zatím dáme stranou. Přidáme zbytek másla a osmahneme pokrájený pórek. Zalijeme vývarem.
- Dopředu namočenou hnědou čočku propláchneme a přidáme do vývaru. Vaříme asi 10 minut. Očistíme a nastrouháme mrkve, které přidáme do hrnce s hnědou čočkou.
- Propláchneme žlutou a červenou čočku. Nejprve přidáme do hrnce žlutou čočku a asi po 2 minutách červenou. Povaříme do změknutí asi 10 minut.
- Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. V případě potřeby můžeme zahustit jíškou a ještě chvilku povaříme. Ozdobíme osmahnutou slaninou a pórkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
278 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1164 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
31,6 g
36 %
32 %
-
Vláknina
10,0 g
33 %
33 %
-
Bílkoviny
17,7 g
28 %
26 %
-
Tuky
6,6 g
10 %
9 %
-
nasycené
2,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Srbská čorba
Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.