Čočková polévka

Pokud patříte mezi milovníky luštěnin, určitě oceníte recept na čočkovou polévku, kam patří tři druhy čočky.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Na polovině másla osmahneme slaninu, poté vyjmeme a zatím dáme stranou. Přidáme zbytek másla a osmahneme pokrájený pórek. Zalijeme vývarem.
  2. Dopředu namočenou hnědou čočku propláchneme a přidáme do vývaru. Vaříme asi 10 minut. Očistíme a nastrouháme mrkve, které přidáme do hrnce s hnědou čočkou.
  3. Propláchneme žlutou a červenou čočku. Nejprve přidáme do hrnce žlutou čočku a asi po 2 minutách červenou. Povaříme do změknutí asi 10 minut.
  4. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. V případě potřeby můžeme zahustit jíškou a ještě chvilku povaříme. Ozdobíme osmahnutou slaninou a pórkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    278 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1164 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    31,6 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    17,7 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.