Ingredience
Postup
- Fazole přes noc namočíme do studené vody. Druhý den je scedíme, zalijeme čerstvou studenou vodou a přivedeme k varu.
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na silná kolečka. Cibuli a česnek oloupeme - cibuli rozčtvrtíme, česnek ponecháme vcelku. Tymián opláchneme. Maso omyjeme, rozsekneme na tři části, vložíme do druhého hrnce se studenou vodou, přidáme připravenou zeleninu, tymián, celý pepř, mírně osolíme a dáme také vařit.
- Polévku vaříme asi 40 minut, až je maso měkké. Pak je vyjmeme, necháme trochu zchladnout, obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Vývar přecedíme, přilijeme k fazolím a dovaříme je doměkka. Pórek očistíme, omyjeme, podélně rozpůlíme, nakrájíme na kousky a necháme v polévce přejít varem. Nakonec vložíme kousky masa a dobře je prohřejeme. Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme do misek a podáváme.