Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

+ doba na máčení fazolí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    506 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2117 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    16,5 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    24,7 g

    39 %

    36 %

  • Tuky

    36,4 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    14,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole přes noc namočíme do studené vody. Druhý den je scedíme, zalijeme čerstvou studenou vodou a přivedeme k varu.
  2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na silná kolečka. Cibuli a česnek oloupeme - cibuli rozčtvrtíme, česnek ponecháme vcelku. Tymián opláchneme. Maso omyjeme, rozsekneme na tři části, vložíme do druhého hrnce se studenou vodou, přidáme připravenou zeleninu, tymián, celý pepř, mírně osolíme a dáme také vařit.
  3. Polévku vaříme asi 40 minut, až je maso měkké. Pak je vyjmeme, necháme trochu zchladnout, obereme z kostí a nakrájíme na větší kousky. Vývar přecedíme, přilijeme k fazolím a dovaříme je doměkka. Pórek očistíme, omyjeme, podélně rozpůlíme, nakrájíme na kousky a necháme v polévce přejít varem. Nakonec vložíme kousky masa a dobře je prohřejeme. Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme do misek a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Kuřecí polévka s vaječnou sedlinou a zeleninou

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s kukuřicí

Uvařte si skvělý vývar podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s vínem a chilli

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.