Nechte se svést exotickou chutí asijských polévek, které zvládne každý

aktualizováno 
Milovníci orientálních vůní, neobvyklých ingrediencí a více či méně pálivých chutí, máme něco přesně pro váš mlsný jazýček. Uvařte si thajskou, indickou nebo třeba vietnamskou polévku, která vás přenese do nádherných dálav.
Část 1/5
Čínská polévka s bramborami a vepřovým masem

Čínská polévka s bramborami a vepřovým masem

 Ingredience:

  • 200 g vepřové kýty
  • 2 lžíce rýžového octa (nebo bílého vinného octa)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje (nebo slunečnicového)
  • 300 g brambor
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g mrkve
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 červená paprika
  • 3 jarní cibulky
  • 200 g sterilovaných bambusových výhonků
  • sůl nebo sójovou omáčku na dochucení

Nejlepší polévky

Tak se jmenuje speciál časopisu Můj svět, který vám přináší spoustu skvělých receptů.

Můj svět - speciál Nejlepší polévky

Na stáncích k dostání až do 27. března, objednat můžete i ZDE.

Pracovní postup:

  1. Vepřové maso očistíme a na chvíli uložíme do mrazáku, aby zatuhlo. Pak ho ostrým nožem nakrájíme na velmi jemné plátky, vložíme je do misky a zalijeme je lžící octa, sójovou omáčkou a necháme asi 30 minut marinovat.
  2. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do vroucího vývaru, přidáme k nim zbylý ocet a asi 5 minut povaříme.
  3. Mrkev očistíme, nakrájíme na nudličky a společně s masem a zázvorem ji přidáme do základu na polévku. Vše vaříme na mírném ohni ještě 10 minut.
  4. Těsně před koncem vaření polévku zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody a přisypeme do ní na jemné nudličky pokrájenou papriku, nasekané cibulky a scezené bambusové výhonky. Když polévka zhoustne, dochutíme ji solí nebo sójovou omáčkou, odstavíme a hned podáváme.
Autor:

Jaro a zdraví

Využijte krásného počasí a vydejte se pro zdravé pochoutky do přírody. Oblíbený medvědí česnek najde své místo v pomazánkách či domácím pestu. Jako zdravé sladidlo si můžete připravit pampeliškový med.


Nejčtenější

Raw, proteiny a prkno. Triky Kate Middletonové pro dokonalou postavu

The Duchess of Cambridge in the Royal Box of Centre Court watching Novak...

Jestli je nějaká královská figura zdrojem obdivu a závisti milionů žen, tak je to ta, kterou si udržuje vévodkyně z...

OBRAZEM: Podprsenka, co nic neschová, a další šílené trendy z pláže

Farrah Abraham

Možná právě balíte na dovolenou u moře a nemůžete se rozhodnout, jaký koupací outfit vybrat, abyste na pláži vynikla...

Mezinárodní den bez kalhotek: odvážné ženy vědí, jak chodit naostro

Chodit bez kalhotek je příjemné, na kole bez nich raději nejezděte. Mohlo by...

Větrat je třeba, velí horké letní počasí. Odvážné modelky, herečky a zpěvačky o tom vědí své, a to i bez ohledu na...

Móda na talíři. Češi utrácejí za superpotraviny, mnohdy zbytečně

Avokádová pomazánka

Jíst avokádo je jedním z aktuálních trendů. A quinoa? To je přeci poklad Inků. Naše talíře se změnily v přehlídku...

Nehrbte se a posilujte břicho. Dvanáct rad proti bolestem svalů a kloubů

cvičení, dieta

Pokud vás bolí záda nebo jiná část těla, vyberte pečlivě sport, který vám bude vyhovovat. Při cvičení nejen zlepšíte...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

V parném dni vás příjemně osvěží domácí drink. Vyzkoušejte recept na ostružinový ledový čaj.

RECEPT DNE: Loďky z brambor, sýra a zeleniny

Batátové lodičky

Rádi experimentujete? Vyzkoušejte místo jednohubek recept na batátové lodičky se sýrem a zeleninou.

Clafoutis, koláč i bábovka. Třešňové dezerty, které si zamilujete

Cheesecake s třešněmi

Letos je úroda třešní díky dostatku slunce a tepla opravdu vydatná. Pokud i vy řešíte, co se záplavou červených plodů,...

Najdete na iDNES.cz