Sýrové ravioli s šalvějovým máslem
Ingredience:
Na těsto:
- 300 g hladké mouky + na podsypání
- 3 velká vejce
- špetka soli
Na náplň:
- 100 g ricotty
- 50 g kozího sýra
- 50 g plísňového sýra
- 1 lžíce mletých vlašských ořechů
- sůl a čerstvě mletý pepř
Na dokončení:
- 150 g másla
- hrst lístků šalvěje
- strouhaný parmazán
Pracovní postup:
- Do mísy od kuchyňského robota odvážíme 300 g mouky, přidáme špetku soli a tři vejce. Pomocí hnětacího háku pomalu vypracováváme těsto, které po vyklopení na pracovní desku ještě rukama hněteme tak dlouho, až je hladké, lesklé a nelepivé.
- Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme na půl hodiny odležet do chladničky a mezitím si připravíme náplň tak, že všechny sýry rozmačkáme vidličkou, lehce dochutíme solí a pepřem a vmícháme ořechy. Dáme stranou.
- Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto dotenka a rádýlkem nebo speciálním vykrajovátkem tvoříme čtverce, na které naneseme po lžičce náplně a druhým kouskem těsta přiklopíme. V krajích těsně stiskneme, aby náplň při vaření nevytekla
- Ve velkém hrnci přivedeme k varu větší množství osolené vody a vaříme v ní ravioli asi 5 minut. Občas promícháme.
- Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo a na chvíli v něm necháme rozvonět lístky šalvěje.
- Ravioli podáváme přelité šalvějovým máslem a posypané nastrouhaným parmazánem.