Ingredience
Postup
- Kuskus nasypeme do misky, přilijeme lžíci olivového oleje, osolíme a zalijeme 200 ml vroucí vody. Promícháme, překryjeme fólií a necháme asi 10 minut nabobtnat.
- Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky, cibulku na kolečka a bylinky nahrubo.
- Cizrnu slijeme, necháme ji okapat, smícháme ji s kuskusem, bylinkami a jarní cibulkou. Ochutíme solí, pepřem, mletým koriandrem a harissou.
- Z lilku odkrojíme špičku a vydlabeme ho tak, aby pod slupkou zůstalo alespoň půl centimetru dužiny.
- Vydlabané lilky naplníme připravenou směsí, vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem a vložíme přikryté poklicí do trouby rozehřáté na 170 °C asi na 30 minut.
- Podáváme s jogurtovým dipem.