Teplý salát s krůtími prsíčky
Báječná souhra krůtího masa, brambor a česnekového dresinku vás nadchne a navždy si získá vaše srdce i chuťové pohárky.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
558 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2333 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
38,3 g
43 %
38 %
-
Vláknina
50,0 g
167 %
167 %
-
Bílkoviny
39,0 g
62 %
57 %
-
Tuky
18,7 g
29 %
27 %
-
nasycené
6,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Necháme je vychladnout a podélně nakrájíme na čtvrtky. Fazolové lusky očistíme, spaříme v horké vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Papriku, řapíkatý celer, cibulku a cuketu očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme čtvrtky brambor dozlatova. Přidáme ostatní zeleninu a krátce společně orestujeme. Ochutíme solí a pepřem.
- Krůtí prsa očistíme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky a ochutíme je solí a pepřem. Opečeme na oleji ze všech stran a pak krátce v troubě dopečeme.
- Dresink připravíme smícháním kysané smetany, utřeného česneku a nasekané pažitky. Dochutíme solí. Hotový salát rozdělíme na talíře, obložíme nakrájeným krůtím masem a podáváme s pažitkovým dresinkem.