Teplý salát s krůtími prsíčky

Báječná souhra krůtího masa, brambor a česnekového dresinku vás nadchne a navždy si získá vaše srdce i chuťové pohárky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    558 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2333 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    38,3 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    50,0 g

    167 %

    167 %

  • Bílkoviny

    39,0 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    18,7 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Necháme je vychladnout a podélně nakrájíme na čtvrtky. Fazolové lusky očistíme, spaříme v horké vodě, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Papriku, řapíkatý celer, cibulku a cuketu očistíme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme čtvrtky brambor dozlatova. Přidáme ostatní zeleninu a krátce společně orestujeme. Ochutíme solí a pepřem.
  3. Krůtí prsa očistíme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky a ochutíme je solí a pepřem. Opečeme na oleji ze všech stran a pak krátce v troubě dopečeme.
  4. Dresink připravíme smícháním kysané smetany, utřeného česneku a nasekané pažitky. Dochutíme solí. Hotový salát rozdělíme na talíře, obložíme nakrájeným krůtím masem a podáváme s pažitkovým dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.