Kokosový chlebíček s překvapením
Ingredience:
- 4 vejce
- 200 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 120 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 200 g mletého kokosu
- 100 g jemně mletých mandlí
- 250 ml kokosového mléka
- 100 ml šťávy z višňového kompotu nebo červené potravinářské barvivo
- moučkový cukr na posypání
Pracovní potup:
- V míse vyšleháme vejce s cukrem a změklým máslem. Postupně přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, kokos, mandle a kokosové mléko.
- Z těsta odebereme ¼ a obarvíme ji šťávou z višňového kompotu nebo potravinářskou barvou. Plech o rozměru asi 20 × 20 cm vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj v tenké vrstvě obarvené těsto. Pečeme při teplotě 180 °C asi 20 minut. Upečený červený plát těsta necháme vychladnout a pak z něj vykrájíme srdíčka.
- Formu na chlebíček vyložíme pečicím papírem a nalijeme do ní asi polovinu neobarveného těsta. Na těsto naskládáme vykrojená srdíčka těsně za sebe tak, aby vznikla řada, a zlehka je vtlačíme do těsta. Srdíčka zalijeme zbylým těstem a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Necháme vychladnout a rozkrájíme na porce. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.