Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez chladnutí

Ingredience

9 PORCE +

Na základ:

Na krém:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    345 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1444 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    22,9 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    7,5 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    23,1 g

    36 %

    33 %

  • nasycené

    9,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maliny, cukr a citronovou šťávu přivedeme k varu a cca 10 minut povaříme. Přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný v troše studené vody a vaříme ještě 3 minuty do zhoustnutí.
  2. Odstavíme, doplníme chia semínka a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Čokoládu nasekáme a rozpustíme na horké vodní lázni.
  3. Silikonové formičky potřeme čokoládou a necháme v chladničce pořádně zatuhnout. Arašídové máslo prošleháme s moučkovým cukrem a malinovým prachem.
  4. Do formiček s čokoládou naneseme po lžíci arašídového krému a uhladíme. Navrch dáme vychladlou malinovou směs, opět uhladíme, dozdobíme rozpuštěnou čokoládou, malinami a uložíme do chladničky.
Autor:

Podobné recepty

Věnec z odpalovaného těsta

Odpalované těsto možná vypadá na přípravu složitě, ale výsledek vás mile překvapí.

Tvarohový koláč s lesními plody

Příprava tohoto dezertu je snazší, než se zdá.

Tříbarevné řezy

Nevíte, co dobrého upéct ke kávě? Tento recept vás nadchne.

Zuccotto (bomba) s ostružinami

Italský dezert Zuccotto si ihned zamilujete.

Tiramisu

Naučte se připravit to nejlepší tiramisu.