Vaření
Mizející brčka i šálky z těsta. Gastronomické léčky, které mají zachránit Zemi
Nádobí z mořských řas, šálky na kávu z těsta a mizející brčka – ekologové a designéři si na nás vymýšlejí neskutečné gastronomické léčky. Profitují z toho nejen pobavení strávníci, ale i celá naše...
Surf and turf: Zkombinujte hovězí s mořskými plody. Je to nezvyklé, ale báječné
V dalším dílu Hoď to na gril spojí Jan Horký s Davidem Valíčkem na talíři element vody a země známý jako surf and turf. Jedná se o parádní recept, kde si na své přijdou milovníci mořských plodů a...
Závodky mlely do sekané velrybí maso. Bylo levné, hovězí nebylo, líčí historik
Snídaně před odchodem do práce, oběd ve dvanáct a teplá večeře? Tyto zvyklosti Češi rychle opouštějí. Čas jídla se posouvá podle potřeby, jíme, když máme čas a náladu. „Vítězí individualismus,“ říká...
Mikrovlnka slouží už skoro 80 let. Umíte využít všechny její schopnosti?
Jedna, dva, tři, cink. Jídlo je ohřáté – a to má být jako všechno? Ale kdepak. Tento kuchyňský pomocník toho umí mnohem víc.
OBRAZEM: Žena vsadila na sexy vaření, muži z ní šílí
Influencerka a kuchařka Kerolay Chavesová si vydělá za hodinu v přepočtu až sedmdesát tisíc korun. A to jen díky vaření, kde je spoře oděná. Její fanoušci jsou z ní nadšení. Sledují ji přes dva...
VIDEO: Mořský vlk v papilotě je plný chutí středomoří. Dovolená na zahradě
Dneska potěšíme všechny milovníky středomořských ryb a mořských plodů. Jan Horký s Davidem Valíčkem totiž hodí na gril mořského vlka v papilotě, kterého vytuní slávkami, batáty s rajčatovou salsou a...
Vyčistí záchod, zjemní pokožku, pohnojí květiny. Na co se hodí zkyslé mléko
Zapomněli jste dát otevřené mléko do lednice a výsledkem je zakyslá tekutina, která už nevypadá vábně? Nevěšte hlavu, tady je pár způsobů, jak ji využít.
Odpočiňte si na grilu od masa. I vegetariánské pokrmy mohou chutnat geniálně
Grilovací sezona je v plném proudu, po mase to chce trochu odlehčit. Proto vám dneska video Hoď to gril ukáže sice vegetariánské, nicméně dokonale dochucené recepty.
Celé kuře na grilu za dvacet minut? Mistři vědí, jak na to
Dnes Jan Horký s Davidem Valíčkem připraví celé kuře v oblíbeném cajun rubu za neuvěřitelných 20 minut. Součástí pokrmu bude dokonce i pražený popcorn. Kuřátko z farmy si vezme do parády i Isaac...
VIDEO: Kouzlo bylinkového konfitu dá kotletě chuť úplně jiného vesmíru
Konfitované a šťavnaté kotletky z vepříka na bylinkovém másle s grilovanými baby brambůrky a farmářským chřestem. To je dnešním úkolem kuchařů Jana Horkého a Davida Valíčka. U vepříků zůstaneme i v...
O vítězi soutěže Česko na grilu rozhodlo klání ve volném stylu
Tři soutěžní dvojice se utkaly ve finále Česko na grilu. Tentokrát neměly jasné zadání. Žádná žebírka, ryby, čína či dezerty. Tentokrát měli soutěžící vymyslet hostinu s tím, aby ukázali, co je v...
VIDEO: Rychle, či pomalu? Dva způsoby, jak si na grilu užít květovou špičku
Hovězí květová špička a farmářská zelenina budou vedle našich mistrů grilu hrát hlavní roli v dnešním dílu grilovacího seriálu Hoď to na gril. David Valíček s Honzou Horkým předvedou, jak si na grilu...
Nedrobit, neříhat, jíst, i když nemáte hlad. Tak vypadá jídlo ve vesmíru
Vesmírné stolování je trudná věc. Astronauti třeba nesmějí drobit a krkat – nikoli kvůli slušnosti, ale proto, že při tom může klidně jít i o život. Zato už si můžou kromě prefabrikovaných kostek...
Na začátku bych na vás nevsadil ani zlámaný pětník, hodnotil Pohlreich
Semifinále soutěže Česko na grilu, která už se na Primě blíží k závěru, postavilo soutěžící před oříšek, jenž si většina z nich dopředu nemohla vyzkoušet. Vždyť jak často doma grilujete přes kilogram...
Grilujte klobásky v pivní marinádě. Zaručená střela, která vás nadchne
V dalším dílu grilovacího pořadu představí Jan Horký s Davidem Valíčkem recept, který zaútočí na všechny vaše smysly – grilované klobásky ve fusion stylu – s chorizem, medovo-pivní marinádou, římským...
Asie na grilu? Podle Pohlreicha to jde hravě zvládnout, když máte fantazii
Některá zadání poroty v soutěži Česko na grilu jako by už zoufale zkoušela, co ještě lze na grilu vyrobit. Proto když vyšlo najevo, že soutěžící budou muset připravovat asijskou kuchyni, zavládlo...
VIDEO: Co chutná líp, sekaný, nebo mletý burger? Vyzkoušejte to podle videa
Průvodci grilovacím pořadem si tentokrát vzali do parády jeden z nejznámějších pokrmů na grilu – burger. Připraví hned dvě varianty – z mletého a sekaného masa. K nim hodí ugrilovat sýr halloumi a v...
Kakao není jen laskomina. Sníží tlak, ochrání chrup, povzbudí imunitu i pleť
Potěší, pohladí po duši, zahřeje a hlavně je zdravé. Díky tomu lze kakao použít vícero způsoby: jako přírodní lék, ochucovadlo, ale i kosmetický prostředek. Tady je pár tipů, jak vám poslouží.
Jací jste v kuchyni, jak si umíte užít jídlo? Prozradí to váš horoskop
Potrpíte si na dobré jídlo a pití, nebo slupnete cokoliv, co vám přijde pod ruku? Každé znamení to má jinak.
Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání
Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy zahrát si na pravé americké barbecue. Tady si byli nejvíc jistí v kramflecích Danny s dcerou...
Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček
I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý díl grilovacího seriálu potěší jak dospělé, tak především děti. Jan Horký vytvoří dětský burger s...
Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem
Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš zjistíte, že je mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá.
Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými
Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého kroku, aby na konci vznikl gastronomický skvost. Všechny ingredience i postupy spolu musí dokonale...
Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza
Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem bylo použít mleté maso, což se sice zdá jako ten nejsnazší úkol, ale zároveň není problém mleté na...
Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb
Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to nejlepší, co si můžete na ohni připravit. Zároveň ukážou, jak si práci zorganizovat a časově...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ. Vítejte ve světě socialistického pohostinství.
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni. Jako když se v přírodě dříve pekly brambory. A bez teploměru, bez zkoušky rozkrojením. Tak to je pro...
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu samotných prsou. Jak na to a k čemu se hodí jednotlivé díly?
Tuňáka nechejte zrát v lednici, pak jen zprudka zatáhněte, aby zůstal syrový
Když středomořskou kuchyni lehce spojíte s asijskou, získáte ještě atraktivnější chuťový zážitek. Zkuste si v tomto stylu připravit jednoduchý recept na zprudka ugrilovaného tuňáka s italskou...
Ryby jako oříšek. Soutěžící na grilu bojovali s filetováním i opékáním
Čtvrtý díl soutěže Česko na grilu byl ve znamení grilování ryb. Což byl úkol, který rozhodil většinu soutěžících. A v rozstřelu kvůli rybám vypadl ambiciozní pár spolužáků z vysoké Don s Michalem.
Polévka z grilu? I to je možné, ale v Česku na grilu se stala katem
Soutěž Česko na grilu na Primě postoupila do třetího kola a má o jednu soutěžící dvojici méně. V rozstřelu po nevydařené polévce soutěž opustili Nikola a Radek.
Česko na grilu: o první sestupující dvojici rozhodl nedopečený štrúdl
Porotci pořadu, který můžete sledovat každou sobotu na Primě se mýlili, když neodhadli chutě skautů, kteří vybrali vítěze druhého kola. Tvrdili, že ostřejší verze křidýlek Buffalo pro mládežníky bude...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na stanici Nova se Zdeněk Pohlreich vrátil na Primu a s Martinem Svatkem šéfují pořadu Česko na grilu. S...
Venku nasbíráte polníček, divoký chřest i popenec na antidepresivní kuličky
Jaro je letos v předstihu, o tom není pochyb, dobře se to pozná i podle výrazně bujné vegetace. „Příroda nám velkoryse nabízí salátové a špenátové býlí, které byste si měli užít, dokud je...
KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?
Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A dobrý vývar dá každému připravovanému pokrmu o patro vyšší úroveň. Vyzkoušejte si náš kvíz, který...
V Thajsku vynechte nůž, v Japonsku srkejte. Etiketa pro cestovatele
Nemlaskej, drž pořádně ten příbor, použij ubrousek, nemluv s plnou pusou. Přesně takové rady doprovázely naše dětství, když nás rodiče učili, jak správně stolovat. Ne každému z nich se to ovšem...