Neděle 10. prosince 2023, svátek má Julie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 10. prosince 2023 Julie

Vaření

Měly být zapomenuty. Keřkovské rohlíčky, to nejlepší na vánoční salát

9. prosince 2023

Keřkovské rohlíčky vyšlechtil již v roce 1940 náš zkušený a ve světě uznávaný šlechtitel jako...

V Masterchefovi zbývá jen čtveřice, kluk z Ostravy vybojoval stáž Praze

6. prosince 2023  21:50

Finálová pětka vygenerovaná v předchozím kole se v další výzvě postavila do reálné profesionální...

Lampedusu dát Němcům, ať se starají. Ridi o migraci, italském jídle i Češích

1. prosince 2023

Premium Kuchař Emanuele Ridi už přes třicet let žije v Česku. Rozhovor se však tentokrát netočil jen kolem...

Nakrmil porotu dršťkami a vystřelil je do nebe. Naučil se v soutěži vařit

29. listopadu 2023  21:50

Připravit jídlo ze zeleniny, které bude na první pohled natolik lákavé, že ho prostě musíte...

Lék na kocovinu, leštič i past na mušky. Na co všechno využijete banány

27. listopadu 2023

Banán je ovoce, které má velký podíl vitaminů a minerálů. Proto ho nevyhazujte, i když je kapánek...

Pro dva a půl milionu taktizovali. Rozhodl Wellington, skončil zmatkař Adam

22. listopadu 2023  21:50

Když zbývající finalisté Masterchefa minule pocítili, jak důležitá je v kuchyni dobrá komunikace,...

Základní vývary, které vystřelí vaše chutě do nebes. Vaření je snadné

22. listopadu 2023

Vývary jsou základem mnoha lahodných pokrmů a zároveň poskytují nepřeberné množství zdravotních...

Nepřenášejte na děti svoje požadavky na výživu. Potřebují něco jiného

20. listopadu 2023

Do jídelníčku dětí okolo tří let věku nepatří mnohé potraviny, které jsou naopak zdravé pro...

I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně

18. listopadu 2023

Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho...

Masterchef byl tentokrát jako napínavý kulinářský thriller. Rozhodl humr

15. listopadu 2023  21:50

První část se tentokrát odehrávala ve znamení komunikace mezi kuchaři, což je v profesionálních...

V Masterchefovi dirigovali Kašpárka, Punčocháře i Forejta jako pomocníky

8. listopadu 2023  21:50

Masterchef ve středu večer vytáhl povedené eso z rukávu – třem šťastlivcům se podařilo vylosovat si...

Zvěřina byla po staletí jen pro bohaté. Hlava srní, bobrový ocas i kačice

8. listopadu 2023

Podzim v kuchyni nově patří zvěřině, které naše generace znovu přicházejí na chuť. Maso divoké...

Vyznáte se v mouce? Celozrnná může dřív žluknout, nekupujte ji do zásoby

7. listopadu 2023

Hladká, nebo raději polohrubá? Celozrnná, špaldová či pohanková? Vánoční pečení se blíží a bez...

Bezmasé pondělky by planetu nezachránily, ale ani veganství není nutné

6. listopadu 2023

Podle odborníků by výrazně zpomalilo globální oteplování, kdyby lidé celosvětově snížili spotřebu...

KVÍZ: Jak se vyznáte v uzeninách?

2. listopadu 2023

Ačkoli se obecně soudí, že uzeniny nepatří k nejzdravějším potravinám, jednou za čas nás určitě...

Langoš s brynzou dokázal v Masterchefovi posunout tři amatéry blíž k finále

1. listopadu 2023  21:50

Máme asi nejvíc vodáků na světě, nicméně možnosti dát si někde cestou u vody opravdu dobré jídlo...

Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich

31. října 2023

Premium Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café...

Pusťte si dýně do kuchyně. Poradíme, jak se v nich vyznat a co s nimi

29. října 2023

Je toho opravdu hodně, co můžete z dýně připravit. Uvaříte z ní skvělou polévku nebo ji ugrilovanou...

Pohlreichův cukrář sladil pro Masterchefa české chutě: mák a slivovici

25. října 2023  21:50

Když dokonalá a jemná italská cukrařina vezme typicky české suroviny jako jsou švestky, slivovice a...

Vyzkoušejte slavný steak Rossini s lanýžem a madeirskou omáčkou

21. října 2023

Klasický francouzský recept z hovězí svíčkové slibuje skutečný gurmánský zážitek. Dnes vám průvodci...

Zase králík? Tipy nejen od jihočeského šéfkuchaře, jak ho v kuchyni zkrotit

20. října 2023

V posledním letošním dílu kulinářské road show Souboj na talíři zamířili Jan Punčochář a Přemek...

Umlel v Masterchefovi kachnu i s kůží a vložil boží českou chuť do bagety

18. října 2023  21:50

Netušili, že v tomto kole mají postup jistý, stejně jako nevěděli, o co se v něm hraje. Takže i...

Odkud přišly pochoutky. Cola byla mozkové tonikum, brambory měly zákaz

17. října 2023

Když si pochutnáváte na svém oblíbeném jídle, hřešíte se skleničkou v ruce nebo hubnete do plavek s...

Punčochář vařil tradiční goja s vepřovými střevy, Romové je vzali na milost

13. října 2023

Připravit na otevřeném ohni jídlo vycházející z tradičního romského pokrmu goja, to nebyl pro Jana...

Jíst zdravěji a ještě ušetřit. To jsou benefity uspořádané ledničky

12. října 2023

Díky uspořádané lednici lze opravdu ušetřit a jíst lépe. Expertka na organizaci domácnosti Bára...

V Masterchefovi vařili přes noc. Rendang s receptem, husí stehno i frgál

11. října 2023  21:50

Skvěle udělaná husí i krůtí stehna konfitovaná v sádle, naprosto dokonalý roastbeef, pomalu tažené...

Rýže na tisíc způsobů. Už jste vyzkoušeli všechny druhy?

11. října 2023

Správně zvolený druh rýže vyladí jídlo k dokonalosti, což ovšem platí i naopak. Proto se hodí mít...

Za první gril řízený umělou inteligencí zaplatíte jako za ojeté auto

7. října 2023

Britská firma vytvořila umělou inteligencí (AI) poháněný gril, u kterého tvrdí, že s její kontrolou...

Lečo evokuje vzpomínky na dětství, jako afrodiziakum zaujalo i Pawlovskou

6. října 2023

„Láska se prý žaludkem ráda prochází, Přemku, Honzo, uvařte mi, ať jsem v extázi.“ Kdo jiný, než...

Sedm tipů pro pro kuchařské lenochy. Jak zminimalizovat čas v kuchyni

3. října 2023

Vaření je vášeň, tedy pokud máte možnost si zavařit jen jednou za čas. Když se z toho stane...

Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí

29. září 2023  11:49

Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...

Vymyslela zvláštní způsob recyklace plastu. Dělá z něj vanilku do zmrzliny

29. září 2023

Designérka Eleonora Ortolani vytvořila to, co považuje za první jídlo vyrobené z plastového odpadu....

Vášeň na talíři: konzumovala se sušená koňská varlata, dnes vedou ústřice

25. září 2023

Největšími vášněmi člověka jsou od nepaměti jídlo a sex. Když obě neřesti spojíme dohromady,...

Z máty je skvělý sirup i čaj, hodí se do pomazánek, mletého i na obklady

25. září 2023

Všude kvete a krásně voní. Máta patří mezi sezonní bylinky, které vás v létě osvěží a ve studených...

Slupky nevyhazujte. Ochudili byste se o slušnou dávku vitaminů

24. září 2023

Ve slupkách banánů, jablek, okurek a dalších plodů se skrývá spousta účinných látek, které byste...

Rakouskou klasiku Punčochář i Forejt s úctou přetavili do moderní podoby

22. září 2023

Hledali byste na Vysočině tafelspitz, klasiku, kterou miloval František Josef I.? Opravdu ho tam...

Krmítko v americkém Ohiu