Vaření
Měly být zapomenuty. Keřkovské rohlíčky, to nejlepší na vánoční salát
Keřkovské rohlíčky vyšlechtil již v roce 1940 náš zkušený a ve světě uznávaný šlechtitel jako...
V Masterchefovi zbývá jen čtveřice, kluk z Ostravy vybojoval stáž Praze
Finálová pětka vygenerovaná v předchozím kole se v další výzvě postavila do reálné profesionální...
Lampedusu dát Němcům, ať se starají. Ridi o migraci, italském jídle i Češích
Premium Kuchař Emanuele Ridi už přes třicet let žije v Česku. Rozhovor se však tentokrát netočil jen kolem...
Nakrmil porotu dršťkami a vystřelil je do nebe. Naučil se v soutěži vařit
Připravit jídlo ze zeleniny, které bude na první pohled natolik lákavé, že ho prostě musíte...
Lék na kocovinu, leštič i past na mušky. Na co všechno využijete banány
Banán je ovoce, které má velký podíl vitaminů a minerálů. Proto ho nevyhazujte, i když je kapánek...
Pro dva a půl milionu taktizovali. Rozhodl Wellington, skončil zmatkař Adam
Když zbývající finalisté Masterchefa minule pocítili, jak důležitá je v kuchyni dobrá komunikace,...
Základní vývary, které vystřelí vaše chutě do nebes. Vaření je snadné
Vývary jsou základem mnoha lahodných pokrmů a zároveň poskytují nepřeberné množství zdravotních...
Nepřenášejte na děti svoje požadavky na výživu. Potřebují něco jiného
Do jídelníčku dětí okolo tří let věku nepatří mnohé potraviny, které jsou naopak zdravé pro...
I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně
Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho...
Masterchef byl tentokrát jako napínavý kulinářský thriller. Rozhodl humr
První část se tentokrát odehrávala ve znamení komunikace mezi kuchaři, což je v profesionálních...
V Masterchefovi dirigovali Kašpárka, Punčocháře i Forejta jako pomocníky
Masterchef ve středu večer vytáhl povedené eso z rukávu – třem šťastlivcům se podařilo vylosovat si...
Zvěřina byla po staletí jen pro bohaté. Hlava srní, bobrový ocas i kačice
Podzim v kuchyni nově patří zvěřině, které naše generace znovu přicházejí na chuť. Maso divoké...
Vyznáte se v mouce? Celozrnná může dřív žluknout, nekupujte ji do zásoby
Hladká, nebo raději polohrubá? Celozrnná, špaldová či pohanková? Vánoční pečení se blíží a bez...
Bezmasé pondělky by planetu nezachránily, ale ani veganství není nutné
Podle odborníků by výrazně zpomalilo globální oteplování, kdyby lidé celosvětově snížili spotřebu...
KVÍZ: Jak se vyznáte v uzeninách?
Ačkoli se obecně soudí, že uzeniny nepatří k nejzdravějším potravinám, jednou za čas nás určitě...
Langoš s brynzou dokázal v Masterchefovi posunout tři amatéry blíž k finále
Máme asi nejvíc vodáků na světě, nicméně možnosti dát si někde cestou u vody opravdu dobré jídlo...
Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich
Premium Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café...
Pusťte si dýně do kuchyně. Poradíme, jak se v nich vyznat a co s nimi
Je toho opravdu hodně, co můžete z dýně připravit. Uvaříte z ní skvělou polévku nebo ji ugrilovanou...
Pohlreichův cukrář sladil pro Masterchefa české chutě: mák a slivovici
Když dokonalá a jemná italská cukrařina vezme typicky české suroviny jako jsou švestky, slivovice a...
Vyzkoušejte slavný steak Rossini s lanýžem a madeirskou omáčkou
Klasický francouzský recept z hovězí svíčkové slibuje skutečný gurmánský zážitek. Dnes vám průvodci...
Zase králík? Tipy nejen od jihočeského šéfkuchaře, jak ho v kuchyni zkrotit
V posledním letošním dílu kulinářské road show Souboj na talíři zamířili Jan Punčochář a Přemek...
Umlel v Masterchefovi kachnu i s kůží a vložil boží českou chuť do bagety
Netušili, že v tomto kole mají postup jistý, stejně jako nevěděli, o co se v něm hraje. Takže i...
Odkud přišly pochoutky. Cola byla mozkové tonikum, brambory měly zákaz
Když si pochutnáváte na svém oblíbeném jídle, hřešíte se skleničkou v ruce nebo hubnete do plavek s...
Punčochář vařil tradiční goja s vepřovými střevy, Romové je vzali na milost
Připravit na otevřeném ohni jídlo vycházející z tradičního romského pokrmu goja, to nebyl pro Jana...
Jíst zdravěji a ještě ušetřit. To jsou benefity uspořádané ledničky
Díky uspořádané lednici lze opravdu ušetřit a jíst lépe. Expertka na organizaci domácnosti Bára...
V Masterchefovi vařili přes noc. Rendang s receptem, husí stehno i frgál
Skvěle udělaná husí i krůtí stehna konfitovaná v sádle, naprosto dokonalý roastbeef, pomalu tažené...
Rýže na tisíc způsobů. Už jste vyzkoušeli všechny druhy?
Správně zvolený druh rýže vyladí jídlo k dokonalosti, což ovšem platí i naopak. Proto se hodí mít...
Za první gril řízený umělou inteligencí zaplatíte jako za ojeté auto
Britská firma vytvořila umělou inteligencí (AI) poháněný gril, u kterého tvrdí, že s její kontrolou...
Lečo evokuje vzpomínky na dětství, jako afrodiziakum zaujalo i Pawlovskou
„Láska se prý žaludkem ráda prochází, Přemku, Honzo, uvařte mi, ať jsem v extázi.“ Kdo jiný, než...
Sedm tipů pro pro kuchařské lenochy. Jak zminimalizovat čas v kuchyni
Vaření je vášeň, tedy pokud máte možnost si zavařit jen jednou za čas. Když se z toho stane...
Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí
Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...
Vymyslela zvláštní způsob recyklace plastu. Dělá z něj vanilku do zmrzliny
Designérka Eleonora Ortolani vytvořila to, co považuje za první jídlo vyrobené z plastového odpadu....
Vášeň na talíři: konzumovala se sušená koňská varlata, dnes vedou ústřice
Největšími vášněmi člověka jsou od nepaměti jídlo a sex. Když obě neřesti spojíme dohromady,...
Z máty je skvělý sirup i čaj, hodí se do pomazánek, mletého i na obklady
Všude kvete a krásně voní. Máta patří mezi sezonní bylinky, které vás v létě osvěží a ve studených...
Slupky nevyhazujte. Ochudili byste se o slušnou dávku vitaminů
Ve slupkách banánů, jablek, okurek a dalších plodů se skrývá spousta účinných látek, které byste...
Rakouskou klasiku Punčochář i Forejt s úctou přetavili do moderní podoby
Hledali byste na Vysočině tafelspitz, klasiku, kterou miloval František Josef I.? Opravdu ho tam...