Úterý 18. května 2021, svátek má Nataša
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 18. května 2021 Nataša

Vaření

Domácí italské těstoviny nejsou žádné čáry. Zvládnete je během půl hodinky

Doma si ručně můžete vytvořit mnoho druhů domácích těstovin.
14. května 2021

Naše babičky považovaly výrobu nudlí do polévky za samozřejmost. A ty italské právě tak samozřejmě...

První zásada při grilování kuřecího masa: po řezu musí vytékat čirá šťáva

Doma grilované kuře nemá konkurenci, takové u stánku nekoupíte. Celý fígl...
13. května 2021

Příprava grilovaných jídel má svá specifika. Zvláště jde-li o kuřecí maso. To musí být dostatečně...

Pohlreich nadskakoval nedočkavostí, když mu gril sebrala Iveta Fabešová

Mandlový krém v listovém těstě
12. května 2021

Zdeněk Pohlreich rád vaří a griluje. Ovšem když mu jeho oblíbenou hračku sebere jeho souputnice...

A teď budu kadeřník! Jiří Babica jako youtuber narazil na zlatou žílu

Jiří Babica
9. května 2021

Premium Před rokem si na internetu založil Babicovu televizi. Uvedl ji prohlášením: „Tohle je moje...

Jakmile jednou ochutnáte pravé italské risotto, už nikdy nemůžete jinak

Před podáním posypejte risotto bylinkami.
7. května 2021

Spor o rizoto a risotto provokuje nekončící vášnivé diskuse mezi zastánci české a italské kuchyně....

Pohlreich rožnil „dvojitou“ vepřovou pečeni, učil pracovat s provázkem

Zdeněk Pohloreich natáčel ve známých kulisách na statku.
5. května 2021

Zdeněk Pohlreich to opět začal rozpalovat. V prvním díle jarní série Rozpal to, šéfe! rožnil...

Zkuste nadýchané čokoládové suflé s karamelizovanými ořechy a mascarpone

Čokoládové suflé s oříšky a mascarpone
30. dubna 2021

Suflé je kulinářská specialita, která při přípravě v troubě zvětší svůj objem. Jednou z hlavních...

VIDEO: Zkuste božsky nadýchané lívance bez droždí podle Pavla Berkyho

Lívance s tvarohem a lesním ovocem
23. dubna 2021

Na lívance najdete na internetu stovky receptů. Mnoho z nich, aby dosáhly nadýchanosti, do těsta...

Chřest není jen delikatesa. Snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu

23. dubna 2021

Říká se, že co je dobré, není zdravé, a naopak. Ale o chřestu to rozhodně neplatí. Ten je tak...

Chřestová sezona začala, můžeme se těšit také na ředkvičky a salát

21. dubna 2021

Zahájením chřestové sklizně začíná lokální zemědělská sezona a špičky asparágu signalizují, že za...

VIDEO: Kuchař Václav Frič oslavil otevření okresů zabijačkovým jarmarkem

20. dubna 2021

Konečně se něco děje, říkali si návštěvníci zabijačkového jarmarku, který uspořádal šéfkuchař...

Míchaná vejce připravujte nad mírným plamenem. Budou šťavnatá a nadýchaná

16. dubna 2021

Míchaná vejce jsou poměrně jednoduchým pokrmem a lze je připravovat na spoustu způsobů. Ale často...

Dopřávejte si ředkvičky stokrát jinak, pro vaše tělo udělají maximum

14. dubna 2021

Ředkvička je velmi užitečná zelenina, neboť obsahuje mnoho důležitých prvků a vitaminů. Hodí se...

Mladé kopřivy na jaře pomohou s alergií, ekzémem, artritidou i únavou

12. dubna 2021

Pálí, když se jí dotknete, ale léčí, pokud využijete všechny její benefity. Při sběru kopřiv...

Stýská se vám po moravském sklípku? Nahradí ho online ochutnávka vín

8. dubna 2021

Do restaurace se nesmí, takže se alkohol o to více pije doma. Kdo je však fajnšmekr, chce si to...

Excelentní nádivka, jehněčí ragú i roláda. Tak vaří na Velikonoce šéfkuchaři

1. dubna 2021

Věhlasní šéfkuchaři ani na Velikonoce nelení a pro svá výdajová okénka připravují různé speciality....

VIDEO: Naučte se ostřit nože na kameni jako profesionál

29. března 2021

Marek Neuman má vášeň pro nože, zejména pro ty ostré jako břitva. A ví toho o nich skutečně hodně,...

Malá krkonošská firma krmí výletníky v Himalajích, Grónsku i Nové Guinei

28. března 2021

Premium Před lety jsme do hor tahali konzervy, polévky v prášku a instantní nudle. To je pryč. Dnes se v...

Těžké kovy jsou neviditelní nepřátelé, působí jako pomalý jed. Jezte líp

26. března 2021

Arzen, olovo, kadmium, rtuť. Toxiny, které představují pro naše tělo velké a zcela hmatatelné...

Crepes Suzette jsou palačinky s pomerančovou omáčkou. Šampion lahodné chuti

26. března 2021

Tyto palačinky patří mezi pokrmy, které vznikly při přípravě omylem. Ale díky duchapřítomnosti...

K cukrařině zběhla z vysoké školy, dnes určuje trendy v severních Čechách

23. března 2021

Dominika Tesařová je jednou z nejvýraznějších cukrářek ze severních Čech. A přitom se do oboru...

Beurre blanc je vynikající máslová omáčka, která zřejmě vznikla omylem

19. března 2021

Traduje se legenda, že omáčka beurre blanc vznikla nešťastnou náhodou, když jedna francouzská...

Souboj nejlepších ukázal, jak MasterChef mění amatéry v profesionály

17. března 2021

Středeční večer na Nově přinesl čtvrtý a poslední souboj dvou špičkových amatérských kuchařů, kteří...

Palačinky jsou jako krabička poslední záchrany, když je lednice prázdná

9. března 2021

Můžete je dělat nasladko i naslano. Mezi kuchaři se vede spor, zda do těsta přidávat cukr. Kritici...

Na kuřecí vývar kosti opečte, ať je hezky silný a tmavý

4. března 2021

Vývar je základem pro každé vaření, ať už budete připravovat polévky, omáčky nebo péct maso. Proto...

Máte kuře a nemáte sůl? Inspirujte se Itálií nebo Asií jako Lea a Chili

3. března 2021

Obě během soutěže MasterChef Česko hodně chybovaly, zradilo je i obyčejné kuře. Současně jsou...

Češi jsou masožrouti. Za rok snědí tolik masa, kolik sami váží

2. března 2021

Průměrná váha českého muže činí 83,6 kilogramu. Každý z nás přitom ročně průměrně spořádá 83,2...

Doma vařím rád a bez stresu, je to lepší než luxovat, říká Roman Paulus

25. února 2021

Premium Šestinásobný český držitel michelinské hvězdy a šéfkuchař pražského hotelu Alcron Roman Paulus po...

Ghí použijete do vaření, uklidníte nervy a urychlíte hojení i trávení

22. února 2021

Pavel Berky je původním povoláním módní návrhář, ale do podvědomí veřejnosti se zapsal jako...

Vytvořili první rib eye steak ze zkumavky. Chutná jako pravé maso

18. února 2021

Izraelští výzkumníci mu říkají 3D steak z biotisku. Je vyrobený z kultivovaných kravských buněk,...

Vařil Mr. Beanovi i britskému premiérovi. Cestou z Valašska do světa

8. února 2021

Začínal v pohostinství na Valašsku, ale brzy se Vlastimil Pavlica uchytil v Británii, kde vařil ve...

Francouz vyrábí relaxační víno s konopím. Nápoj pro těžké časy

6. února 2021

Dvojitý relaxační účinek při umírněné konzumaci je zaručen, tvrdí výrobce prvního francouzského...

Voňavé horké čaje umí zahřát i největší zmrzlíky a pomohou při rýmě

3. února 2021

Čajová sezona je v plném proudu. Týdeník Tina přinesl sedm receptů na horké pití, které vás zahřeje...

Kuchyň na kolečkách, která hrála v televizi, vydražil kuchař za 827 tisíc

21. ledna 2021

Britský kuchař Hugh Fearnley-Whittingstall, který se proslavil pořady v televizní sérii pořadů o...

Trumpovi vařil i kuchař z Česka. Donald nebyl náročný, vzpomíná

16. ledna 2021

Premium Sekaná, rajská, kachna. Klasická jídla české kuchyně si oblíbil Donald Trump, když mu osm let vařil...

Perníková chaloupka je vybavená interiérem provedeným do nejmenších detailů

8. ledna 2021

Domečky z perníku peče každá druhá kuchařka. Chloe Oehlerová však perníkové chaloupky tvoří tak, že...