Vaření

Mladé skopové je pro Velikonoce typickým pokrmem. Jen vědět, jak na něj

Mladé skopové maso se považuje za jeden ze symbolů jarních svátků. Mnozí se nad...
20. dubna 2019

Mladé maso se považuje za jeden ze symbolů jarních svátků. Mnozí se nad ním ošklibují, je to však...

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

Zlatavá velikonoční nádivka by měla být s chutí másla, uzeného masa a plná...
18. dubna 2019

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní...

Atlas bylin: Jak dostat bylinkami cukr v krvi níž, ať jste zdraví blíž

Atlas bylin - 2. díl
17. dubna 2019

Počet lidí nemocných diabetem v posledních desetiletích stoupá natolik, že odborníci začínají...

Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu

Košík s "úlovkem česnekových" bylinek: vlevo vpředu česnek podivný, za ním...
15. dubna 2019

Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i...

Recept na jehněčí hřbet s bylinkovou krustou krok za krokem

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou je snadný na přípravu a má lahodnou chuť. Na...
15. dubna 2019

Velikonoce se blíží a jehněčí je opět na scéně. Ať už je to pro vás každoročně tradiční chod, nebo...

Velikonoční beránek s brusinkami a bílým krémem krok za krokem

Recepty na velikonočního beránka se většinou předávají z generace na generaci....
13. dubna 2019

Recepty na velikonočního beránka se většinou předávají z generace na generaci. Vyzkoušet však...

Kmín na pizzu? Roboti navrhují nová koření, která člověka nenapadnou

Koření (ilustrační foto)
24. března 2019

Co mají společného toskánské kuře, jemná vepřová svíčková s příchutí bourbonu a neworleanská...

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

Restaurace U Matěje, kterou v dubnu otevře Jan Punčochář.
20. března 2019

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci...

Amuse bouche, clafoutis, gravlax, entrecôte. Průvodce jídelním lístkem

18. března 2019

Dokonce i váš hostinský se zdánlivě zbláznil a má jídelníček plný cizích názvů pokrmů? Při návštěvě...

Manuál, jak pěstovat ty nejběžnější bylinky. I v bytě či za oknem

13. března 2019

Miniaturní zahrádka na okenním parapetu umožní sklízet čerstvé bylinky po celý rok. Většina z nich...

Jak se vyhnout salmonele. Dejte pozor na křížovou kontaminaci

11. března 2019

Při práci s kuřecím masem nebo vejci by se podle kuchařů mělo automaticky pracovat tak, jako by se...

Sedmdesátiletá babička hvězdou internetu. Úspěšně předává tradiční recepty

6. března 2019

Jelena Petrovičová ze Srbska je atypická důchodkyně. Každý den stráví celý tím, že společně s...

První potravinová banka má vlastní kuchyni. Učí připravovat zeleninu

5. března 2019

Potravinová banka z obchodů získá hromady lilků či brokolice. Jenže potřební lidé, kteří si tam...

Klíčem k italské kuchyni je dělat věci jednoduše, říká šéfkuchař Lucque

28. února 2019

Riccardo Lucque přišel do Prahy před téměř dvaceti lety s plánem otevřít si vlastní italskou...

Na sexuální výkonnost, imunitu i vysoký tlak. Zázračný česnek

26. února 2019

Výjimečný všelék s puncem zázračnosti? Tak bývá označovaný česnek, jehož účinky dobře znali a...

Nově objevené restaurace pro gurmány. Nejlepší je na jihoafrické pláži

20. února 2019

Nenápadná malá restaurace v pobřežním městečku Paternoster, téměř dvě stě kilometrů severně od...

České maso patří v Evropě k nejkvalitnějším, řekl řezník Kšána v Rozstřelu

aktualizováno  18. února 2019

Jméno František Kšána je mezi milovníky masa pojem. Ten starší dlouhá léta kraloval legendárnímu...

Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

11. února 2019

Český národní tým uspěl na světovém kuchařském klání v Lyonu, kde se utkalo 12 špičkových...

Chtějí chovat chobotnice na farmách. Podle vědců je to šílený nápad

7. února 2019

Nejnovější studie New York University varuje před pokusy chovat chobotnice pro kulinářské využití....

Ostravák v Praze Radek Kašpárek: Michelinská hvězda? To bylo keců

6. února 2019

„Dobrá zpráva pro rodiče. Kluk, který ze základní školy nosí mizerné známky, může najít obor, v...

Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu

1. února 2019

Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve...

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

18. ledna 2019

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

15. ledna 2019

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

aktualizováno  14. ledna 2019

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou...

Správný párek by měl mít 30 % tučného masa, říká řezník Kšána

11. ledna 2019

František Kšána mladší se stal prototypem úspěšného řezníka, který propaguje chovy tradičních...

Cheesecake a Amuse-Bouche. Slova, která dala v Prostřeno zabrat

10. ledna 2019

Oblíbená série Prostřeno se vysílá již desátým rokem. V netradičním kulinářském pořadu se k plotně...

Z hovězí čtvrtě získáte spoustu masa na steaky, dušení i pečení

2. ledna 2019

Hovězí maso skýtá mnoho množství využití. Některé partie se hodí na steaky, jiné jsou vhodnější na...

KVÍZ: Pamatujete si, jak se rval Zdeněk Pohlreich za dobré jídlo?

29. prosince 2018

Deset let jezdil po celé republice a snažil se pomoci hospodským, kteří o to projevili zájem....

Když michelinský inspektor nenajde v podniku šéfa, je zle, tvrdí šéfkuchař Pospíšil

18. prosince 2018

Legendární kuchař Pavel Pospíšil vzpomíná, jak se vyvíjela jeho kuchařská kariéra i na cestu k...

Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

18. prosince 2018

Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné...

VIDEO: Pohlreich se loučí základy vaření, naučí vás omáčku pod maso

17. prosince 2018

V pořadu Teď vaří Šéf! se Pohlreich částečně vrátil k tomu, co bylo v minulosti nedílnou součástí...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

11. prosince 2018

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

10. prosince 2018

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

7. prosince 2018

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

4. prosince 2018

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když...

Pohlreich ukázal, jak i z nenáviděných fazolí uděláte atraktivní polévku

aktualizováno  3. prosince 2018

Zeptejte se dětí, zda můžete uvařit něco z fazolí. Odpovědí vám bude jen nesouhlasné mručení....

Najdete na iDNES.cz