Vaření

Čeští kuchaři uspěli na soutěži v Lyonu. Vyzkoušejte jejich recepty

Český národní kulinářský tým nadšený z vítězství. V Lyonu, kde jsou kuchaři za...
11. února 2019

Český národní tým uspěl na světovém kuchařském klání v Lyonu, kde se utkalo 12 špičkových...

Chtějí chovat chobotnice na farmách. Podle vědců je to šílený nápad

Některé společnosti chystají farmy na chov chobotnic pro gastronomii.
7. února 2019

Nejnovější studie New York University varuje před pokusy chovat chobotnice pro kulinářské využití....

Ostravák v Praze Radek Kašpárek: Michelinská hvězda? To bylo keců

Radek Kašpárek, šéfkuchař pražské restaurace Field
6. února 2019

„Dobrá zpráva pro rodiče. Kluk, který ze základní školy nosí mizerné známky, může najít obor, v...

Tajemství zrání křehkého steaku: teplota, vlhkost a proudění vzduchu

Steaky po vysušení sice mění barvu, ale jsou daleko křehčí.
1. února 2019

Suché zrání neboli staření steakových partií, během něhož maso několik týdnů odpočívá ve...

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...
18. ledna 2019

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...
15. ledna 2019

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.
aktualizováno  14. ledna 2019

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou...

Správný párek by měl mít 30 % tučného masa, říká řezník Kšána

Párky jsou jednou z nejoblíbenějších uzenin u nás.
11. ledna 2019

František Kšána mladší se stal prototypem úspěšného řezníka, který propaguje chovy tradičních...

Cheesecake a Amuse-Bouche. Slova, která dala v Prostřeno zabrat

10. ledna 2019

Oblíbená série Prostřeno se vysílá již desátým rokem. V netradičním kulinářském pořadu se k plotně...

Z hovězí čtvrtě získáte spoustu masa na steaky, dušení i pečení

2. ledna 2019

Hovězí maso skýtá mnoho množství využití. Některé partie se hodí na steaky, jiné jsou vhodnější na...

KVÍZ: Pamatujete si, jak se rval Zdeněk Pohlreich za dobré jídlo?

29. prosince 2018

Deset let jezdil po celé republice a snažil se pomoci hospodským, kteří o to projevili zájem....

Když michelinský inspektor nenajde v podniku šéfa, je zle, tvrdí šéfkuchař Pospíšil

18. prosince 2018

Legendární kuchař Pavel Pospíšil vzpomíná, jak se vyvíjela jeho kuchařská kariéra i na cestu k...

Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

18. prosince 2018

Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné...

VIDEO: Pohlreich se loučí základy vaření, naučí vás omáčku pod maso

17. prosince 2018

V pořadu Teď vaří Šéf! se Pohlreich částečně vrátil k tomu, co bylo v minulosti nedílnou součástí...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

11. prosince 2018

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

10. prosince 2018

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

7. prosince 2018

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

4. prosince 2018

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když...

Pohlreich ukázal, jak i z nenáviděných fazolí uděláte atraktivní polévku

aktualizováno  3. prosince 2018

Zeptejte se dětí, zda můžete uvařit něco z fazolí. Odpovědí vám bude jen nesouhlasné mručení....

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

aktualizováno  3. prosince 2018

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano,...

VIDEO: Takto vypadá jídlo TOP 10 restaurací Česka. Jsou i v Brně a Přerově

30. listopadu 2018

Osm z Prahy 1, jedna z Brna a jedna z Přerova. Tak vypadá žebříček TOP 10 restaurací Česka podle...

Nejlepší české restaurace dostaly Zlaté lvy

28. listopadu 2018

Společnost TopLife Czech vyhlašuje každoročně nejlepší restaurace Česka. Michelinské hodnocení...

Vadí vám syrový burger? Běžte si jinam, dozví se šéfová v motorestu

27. listopadu 2018

Nový motorest na hlavním tahu, s vlastním parkováním, blízko německých hranic. Ideální podmínky,...

Pohlreich udělal rybí marinádu z kajenského pepře. A pak svlékl kůži

26. listopadu 2018

Recept na zdravou a lehkou večeři rovná se ryba. Zdeněk Pohlreich vyzkoušel pražmu královskou,...

Jez to, co ti roste a běhá kousek od domu, platilo už za první republiky

23. listopadu 2018

Zatímco my si dnes ničíme zdraví nadbytkem jídla a patříme mezi nejtlustější národy, před 100 lety...

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

20. listopadu 2018

Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi....

Blesková večeře. Pohlreich uvařil polévku z kukuřice a papriky

19. listopadu 2018

Zdeněk Pohlreich ve svém pořadu Teď vaří Šéf! zkouší převést na televizní obrazovku, jak se...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

12. listopadu 2018

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý...

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

5. listopadu 2018

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s...

Svatomartinská husa pečená na mřížce a při nízké teplotě. Nic jednoduššího

4. listopadu 2018

Tradice pečení husy na svatého Martina se v posledních letech vrací. Kvůli tomu mnohé malé domácí...

Francouzi se rozhodli zachránit staré maďarské prasečí huňáče mangalica

1. listopadu 2018

V době, kdy mnozí vedou válku proti tučnému jídlu, se slavné lyonské uzenářství Sibilia snaží ve...

Brambory šetrně skladujte i zpracovávejte, je jich málo a zřejmě zdraží

26. října 2018

Letošní horká a suchá sezona zrovna nenahrávala solidní úrodě brambor, podle bramborářů je sklizeň...

Vepřová žebra na houbách: konečně chlapský houbový recept

15. října 2018

I muži mají své oblíbené kulinářské houbové speciality. K houbám však přidají pořádný kus masa.

VIDEO: Uvařit lze levně, rychle a jednoduše, ukazuje nový projekt

12. října 2018

Projekt Skromná kuchyně představuje recepty, které jsou nenáročné na peníze, úsilí i čas. Nejsou to...

Proti podzimnímu splínu zabojujte dušenou dýní s hříbky

4. října 2018

Hříbky a dýně jsou perfektním podzimním párem pro vrchol sezony, který mají společný. Až na vás...

Pohlreich se loučí s Ano, šéfe! s nostalgií a třemi hvězdami pro putyku

2. října 2018

Přestrojit do dnešní univerzální podoby interiér i jídelní lístek staré dobré hospody, to nebyl v...

Najdete na iDNES.cz