Čtvrtek 18. srpna 2022, svátek má Helena
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 18. srpna 2022 Helena

Vaření

Z roštěnky neudělejte podrážku. Pomalu ji táhněte na houbách a pak nezklame

18. srpna 2022

Houbaření je národní vášní. Houby můžeme samozřejmě použít na mnoho způsobů. Pokud z nich uděláte...

Na francouzské kuře s ghíčkem, dá mu další chuť, radí Grilovací akademie

13. srpna 2022

Seriál Jižní Francie a severní Čechy se setkaly v Grilovací akademii. David Kubricht alias pipMaster a...

Sýr Jarlsberg může zachraňovat kosti. Podle studie „zažene“ osteoporézu

9. srpna 2022

Podle odborníků je prospěšné sníst dva plátky ořechového norského výrobku denně. Konzumace...

Univerzální recept na cuketový dort, který nezklame. Od cukráře Maršálka

8. srpna 2022

Cukety se u nás rozšířily až v osmdesátých letech, o to rychleji však zdomácněly v našich...

Grilovaný steak oživte jemnou smržovou omáčkou, radí Grilovací akademie

30. července 2022

Seriál Osolit rib eye neboli vysoký roštěnec ještě před tím, než ho dáme na gril, nebo až po ugrilování?...

Máte nadúrodu hub? Naložte je podle profesionála. Radí šéfkuchař Petr Svoreň

28. července 2022

S houbami je to všelijaké. Buď nerostou, anebo je jich tolik, že je člověk nestačí průběžně sníst....

Kuchař Radek David mění „stáj“. Stane se kreativním šéfkuchařem Aramarku

26. července 2022  9:39

Velkou a výraznou posilu přivítal na začátku léta kuchařský tým Aramarku. Největšího poskytovatele...

Jak přežít úmorné vedro? Zkuste praktické tipy ze Španělska nebo Indie

25. července 2022  13:52

Kdo by v posledních dnech a týdnech neřešil, jak si poradit s úmorným vedrem, které snad neskončí....

Zkuste asijské chutě. Grilovací akademie vás naučí indický špíz tandoori

23. července 2022

Římský kmín, garam masala, kurkuma, čerstvý koriandr nebo indické koření chunky chaat masala. A...

Manuál, jak se vyznat ve zmrzlinách a sorbetech. A tipy na domácí výrobu

21. července 2022

V horkých letních dnech není lepšího osvěžení, než je ledová zmrzlina, jejíž přípravu zvládnete i...

Ochutnejte pstruha marinovaného v bourbonu. Tajný tip Grilovací akademie

16. července 2022

Seriál Čerstvá ryba, kvalitní zelenina, dobrý destilát a samozřejmě výkonný gril. To vše dohromady vytvoří...

VIDEO: Jahodový dort s mascarpone a zakysanou smetanou. Lehoučký hit léta

14. července 2022

Jahody už dneska nejsou jen sezonní surovinou, která by zaplnila obchody jen v dobách aktuální...

Vyčistit mřížku, seřídit komín. Jak se starat o zahradní krb, aby nečoudil

8. července 2022

Obliba grilování stále roste a také Češi jsou jeho čím dál většími milovníky. Dobroty připravují...

Nebojte se rožnění velkých kusů. Grilovací akademie vám poradí, jak na to

2. července 2022

Seriál Kdo se bojí umístit na gril pořádný kus masa, připravuje se o skvělý zážitek, kdy se jeho hotové...

Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny

26. června 2022

S grilovaným šťavnatým masem chutná skvěle grilovaná zelenina, sýry nebo třeba ananas či jahody....

Ohořelé dřevo ve zmrzlině a lívance na tálu. To je jiné letní grilování

23. června 2022

Seriál Sezona grilování je tady, nad ohněm se dá kromě masa, ryb či zeleniny připravit i sladký dezert....

Kedlubna je hvězda. Uděláte z ní zelí i řízek. A nacpete se vitaminem C

22. června 2022

Kedlubna patří na jaře k nejoblíbenější zelenině. Hodí se k masu, ovšem dobroty z ní vykouzlí také...

Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky

21. června 2022  9:37

Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano,...

Hovězí steak s koprovkou na grilu. Divili byste se, jak ta kombinace funguje

18. června 2022

Seriál Rozžhavte grily, velí zlepšující se počasí. V letošní Grilovací akademii ukážeme některé méně...

Užijte si včas kyselou zeleninu vhodnou na sladký koláč nebo na čatní

17. června 2022

Rebarbora neboli reveň. Netradiční zelenina, která se hodí do slaných i sladkých receptů. Užijte si...

Kopr vysévejte po celé léto, koprovka je nejlepší a nejzdravější hotovka

16. června 2022

Kopr vonný pochází z oblasti východního Středomoří a západní Asie a používali ho už naši dávní...

VIDEO: Snadný návod, jak si doma připravit výbornou pistáciovou zmrzlinu

10. června 2022

Ač je počasí zatím poněkud nestálé, brzy nastanou pravá letní pekla, kdy se naše mysl upne k...

Samosběry jahod si najděte podle naší mapy. Desatero pro úspěšný lov

9. června 2022

V tom, kdo jako první mávne pomyslným praporem a zahájí sezonu tuzemských jahod, se nejen v Česku...

Pohlreich se vrátil do Mama’s. Kontroloval jejich hvězdičky a byl nadšený

7. června 2022

Zdeněk Pohlreich se po letech vrátil do ostravské americké restaurace Mama´s. Což je v nové sérii...

Kvete bez, dá se sbírat mladé jehličí. Využijte je na výrobu „medů“

1. června 2022

Doba jarního rozpuku a květu rostlin je velmi kratičká, proto nepromarněte ani minutu a pojďte...

Nemá cenu podnikat, když vyděláte stejně jako zaměstnanec, tvrdí Pohlreich

31. května 2022

Zdeněk Pohlreich se v seriálu Jak to bylo, šéfe? vrací ve vzpomínkách k natáčení v českých...

Tvaroh místo zmrzliny, omáčka se škrobem. Tak se fotí dobroty ze žurnálu

29. května 2022

Premium Sbíhají se vám sliny, když v časopisech vidíte fotky jídla? Potom jste tu správně. Vítejte v...

Vadí vám odkapávající tuk v grilu? Zkuste to vyřešit přídavnou nádobou

28. května 2022

Jaromír Nosek připravuje kutilský pořad Na Míru, kde v televizi Prima ukazuje různá drobná...

Večeře za stovku pro celou rodinu. Zkuste sladké i slané recepty za pár korun

26. května 2022

Premium Ceny potravin letí vzhůru, domácnosti jsou nuceny šetřit. Jak se však můžete přesvědčit v tomto...

Pohlreich: Některým podnikům v Ano, šéfe! nešlo pomoci, už bylo pozdě

24. května 2022

Pořad Jak to bylo, šéfe? v televizi Prima je návratem k natáčení starých řad kuchařova putování po...

VIDEO: Ze zeleného chřestu bleskově připravíte ideální zeleninový předkrm

20. května 2022

Sezona chřestu je tady. Jeho pěstování má u nás dlouhou tradici, která byla přerušena desítkami let...

Hnědnutí banánů může zastavit jedině skladování bez kyslíku, tvrdí vědci

19. května 2022

Podle statistik skončí každý rok 50 milionů tun banánů v popelnici. A to jenom proto, že se jejich...

Hlava napomádovaná, ale nohy smrděj, vzpomínal Pohlreich na Ano, šéfe!

17. května 2022

Nová řada příběhů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je jiná. Dává tu do kontrastu mnohdy otřesné zážitky...

Češi jsou milovníky grilování. Na výběr máte uhlí, plyn i elektřinu

15. května 2022

I bez odborných znalostí meteorologů si troufáme tvrdit, že se oteplí nejpozději v létě a sluneční...

Lidé s handicapem vyrábí čerstvé těstoviny. Přečkali i období covidu

13. května 2022

Pasta Fidli je projekt, který se pokouší dokázat, že je možné skloubit komerční podnikání s...

V Česku chybí pět tisíc řezníků. Firmy je lákají na praxi při škole

11. května 2022

Česká republika postrádá až pět tisíc řezníků. Zájem o obor řezník-uzenář dlouhodobě klesá a...

Podívejte se živě do útrob včelího úlu