Úterý 26. května 2020, svátek má Filip
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 26. května 2020 Filip

Vaření

Dvojčata croque monsieur a madame. Francouzský sendvič, hvězda kaváren

Croque Madame se salátem
26. května 2020

Croque Monsieur [krok mesjé] je horký sendvič pocházející z Francie. Název vznikl spojením slov...

Sedláci roku pokračují v bio tradici předků, na farmě hospodaří 152 let

Hana Řehořková
18. května 2020

Na svém statku hospodaří bez přestávky už přes 150 let. Letos manželé Řehořkovi získají za své...

Z opomíjené řepy je hvězda kuchyní. Vyrobte si z ní vynikající pesto

Pesto z červené řepy, které vymyslel šéfkuchař Radek David na Ukrajině, kde...
12. května 2020

Módní trendy neovlivňují jen svět oblečení či hudby, ale i pěstování zeleniny. Zatímco dřív řepa...

KVÍZ: Jak se vyznáte v italských těstovinách?

Farfalle
8. května 2020

Osolená voda a „al dente“ – to ví o těstovinách asi každý. Ale kdo rozezná jednotlivé druhy? Ten,...

Z mléka, kefíru i citronu. Zkuste šest snadných metod na domácí tvaroh

Tvaroh - ilustrační fotografie
7. května 2020

Tvaroh koupíte v každém obchodě, ale když zkusíte domácí metodu, víte, co jste do něj dali. Pro...

Pohlreich s kolegy měsíc a půl rozmazloval záchranáře. Teď s tím končí

I týmy Jana Punčocháře (na snímku se Zdeňkem Pohlreicm v Next Door), Jana...
5. května 2020

„Dnes jsme vařili špenátovou polévku s uzeným lososem a líčka na červeném víně se zeleninkou a...

Užijte si chřest. Vyzkoušejte ho s holandskou omáčkou nebo do rizota

Chřest s holandskou omáčkou, bramborami a ztraceným vejcem.
3. května 2020

Chřestová sezona trvá až do 24. června, podle německého rčení „Kirscher rot, Spargel tot“, tedy...

Sedm bylin pro ozdravení těla a ducha. Jsou ideální do jarních salátů

Česnáček lékařský, bylinka podporující funkci ledvin.
28. dubna 2020

Plané bylinky jsou pohlazením pro tělo i duši, což platí v nelehké době dvojnásob. Uděláte si...

OBRAZEM: Dalamánky, focaccia i pivní rohlíky. Tak pečete v době karantény

24. dubna 2020

Před časem jsme vás vyzvali, abyste posílali recepty, jak jste si poradili s domáčím pečivem. Máme...

Odtajnili recept na švédské masové kuličky. Nesmí chybět smetanová omáčka

22. dubna 2020

Muži většinou cítí návštěvu restaurace jako odměnu za dlouhé pochodování v uličkách obchodního domu...

Devatero Pohlreichových snadných receptů, které s chutí uvaříte i sníte

18. dubna 2020

Jednoduchá jídla televizní šéf miluje, stačí na ně pár kvalitních surovin. A vědět, co s nimi....

Rychlá lízátka, mazance i sýroví zajíčci. Co jste pekli na Velikonoce

16. dubna 2020

Vyzvali jsme vás, abyste posílali výsledky velikonočního pečení. Sešlo se hodně obrázků i s...

Naučte se jednoduchá zdravá jídla ze zásob, které jste zbytečně nakoupili

15. dubna 2020

Také jste si nakoupili do zásoby spoustu jídla a teď nevíte, co s ním dělat? Hlavní je správné...

Jednoduché velikonoční recepty, s nimiž využijete i bylinky z přírody

11. dubna 2020

Velikonoce na talíři, to mají být opravdové jarní hody. Jenže bez přátel a širší rodiny? Co se dá...

Premium

Punčochář, Svoreň, David. Velikonoční inspirace od špičkových kuchařů

10. dubna 2020

Jan Punčochář, Petr Svoreň i Radek David patří mezi výrazné postavy české gastronomie. Podívejte...

Kvůli koronaviru opravdu peče celá země, říká vítězka televizní soutěže

9. dubna 2020

Chleba peče každý den, má úžasný životní nadhled, klidnou ji nechává i to, že jí teď nejstarší z...

Mazanec, beránek a jidáše. Ukažte, co jste upekli na Velikonoce

8. dubna 2020

Velikonoce jsou typické několika tradičními pokrmy, jako jsou mazanec, beránek, pletýnky, ale i...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

7. dubna 2020

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“...

Uhlířina či grenadýrmarš. To jsou jídla chudých, která stále inspirují

6. dubna 2020

Některá vařily ještě naše babičky, jiná jídla už zavál prach dávných staletí. Původ mnohých z nich...

Když nakoupíte zbytečně moc zeleniny, využijte ji na ratatouille

3. dubna 2020

Ratatouille je zeleninové ragú, které je typickým francouzským pokrmem. Přitom toto národní jídlo...

Premium

Bylinky v zajetí kuchyně či terasy, to je vaše radost na talíři

2. dubna 2020

Každá správná kuchařka sáhne při vaření po čerstvých bylinkách, které dají pokrmu nezaměnitelnou...

Chleba podle čtenářů: nemusí být kvasový, i z droždí může být luxusní

2. dubna 2020

Výzva, abyste posílali své pekařské výtvory, nám doslova zaplnila e-mailové schránky. Z toho je...

Lilek jako jídlo i lék, který vypěstujete i u nás. Jen potřebuje teplo

1. dubna 2020

Nezáleží na tom, jestli lilek vejcoplodý neboli baklažán považujete za zeleninu, nebo ovoce. Můžete...

Velký seznam: Co čím nahradit při pečení, ať nemusíte zbytečně do obchodu

1. dubna 2020

Je to běžná situace. Dáte se do pečení nebo vaření a zjistíte, že vám něco do receptu chybí....

Pleníme spíž: nenechte zásobu brambor zkazit. Uvařte šulánky

31. března 2020

Bramborové šulánky jsou geniálně jednoduchým jídlem našich babiček, které můžete podávat ve sladké...

Rohlíčky máme obzvláště vypečené, dokazují čtenáři svými příspěvky

30. března 2020

Na naši výzvu, aby čtenáři posílali výsledky domácího pečení, zareagovalo mnoho čtenářů. Dělí se...

Těžké začátky „branibor“ v Čechách. Zpočátku je dávali jenom prasatům

29. března 2020

V krizi umí nasytit davy. Chutnaly už Inkům před osmi tisíci lety. Bramborami, dříve nazývanými...

Upečte rohlíky nebo chleba a pochlubte se jimi, nejlepší recepty ukážeme

26. března 2020

Proč chodit do obchodu pro základní pečivo a vystavovat se možné nákaze, když si ho lehce můžete...

Co uvaří i děti: špagety s rajčaty svedou, i když musíte do práce

26. března 2020

Mnoho rodičů musí nechat děti doma samotné, kde se musí o oběd postarat samy. Větší děti to mohou...

Vraťte se k domácímu kváskovému chlebu, teď je na to více času

25. března 2020

V těžkých dobách se ukazuje, že invence nám není cizí. A když něčeho není dostatek, umíme si...

Když nemůžete sehnat droždí, vyrobte si ho z jablek nebo brambor

24. března 2020

I tak základní surovina, jako je droždí, v současné době v obchodech občas chybí. Je to tím, že...

Umíme jen vařit, říká Pohlreich. S Punčochářem rozváží jídlo záchranářům

aktualizováno  23. března 2020

Dobře si uvědomuje, že to, co se zastaví úplně, se bude rozhýbávat hodně špatně. Proto nejdřív...

Zázvorový panák i medvědí česnek. Vitaminové bomby přímo od šéfkuchaře

23. března 2020

Pokud máte to štěstí a bylinky vám rostou hned za domem, na dvorku nebo cestou do obchodu, využijte...

Aplikace pro nesnědené jídlo zachraňuje restauracím byznys i pomáhá

22. března 2020

Bezmála sto padesát nových restaurací využilo možnost nabízet své jídlo prostřednictvím aplikace...

VIDEO: Upečte si veku na chlebíčky s vítězkou soutěže Peče celá země

20. března 2020

„Chlebíčky mají být potěchou pro oko i explozí chuti,“ zaznělo minulou sobotu ve finálovém díle...

Premium

Pes a pán ať jedí totéž, doporučuje autorka kuchařek Kristina Šemberová

19. března 2020

Jako mladá autorka toho má za sebou poměrně dost. Kristina Šemberová se podílela na editaci...

Najdete na iDNES.cz