Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vaření

Vyzkoušejte na grilu barbecue bůček špikovaný česnekem a feferonkami

5. srpna 2023

Patří k nejšťavnatějším a nejchutnějším masům na světě. Bůček si zamiloval i pipMaster a prohlašuje...

Víčka, hrnec, teploměr. Než začnete zavařovat, zkontrolujte, zda máte všechno

2. srpna 2023

Zadařilo se vám a sklízíte bohatou úrodu ovoce a zeleniny? Pusťte se do zavařování. Na podzim a v...

Zatočte s potravinovými moly. Účinné rady, jak na ně

1. srpna 2023

Zavítali k vám potravinoví moli? Tito nezvaní hosté, kterým se říká mouční, jsou ničivým komandem...

Brambory jsou nejen oblíbená příloha. Využijete i jejich blahodárné slupky

29. července 2023

Jejich hlízy jsou oblíbenou surovinou pro vaření a pečení, umí toho ale mnohem víc. Mohou vám...

Neapolskou pizzu klidně zvládnete i na grilu. Vyzkoušeli jsme tři druhy

22. července 2023

Italský mistr grilu Daniele Govoni vám v dnešním dílu akademie ukáže velmi jednoduchý a osvědčený...

Vyberte si favorita mezi melouny. Je z nich skvělá zmrzlina, nápoje i džem

21. července 2023

Zvláště v letním období je meloun manou nebeskou a synonymem šťavnatých letních zážitků. Není nad...

Lahodný bůček v karamelu, beze zbytku podle Rychvalského. Využijete i kůži

17. července 2023

Bůček v karamelu s chipsy z vařené, sušené a smažené kůžičky. Voňavý a lahodný příklad, jak uvařit...

Sedm tipů na domácí zavařování. Využijte, že teď je všude plno ovoce

11. července 2023

Léto je v plném rozkvětu a nás čeká krásné období plné sluníčka, sladkého ovoce a lahodných chutí....

Barbecue kotleta je úžasná delikatesa, zvlášť když přidáte houbovou omáčku

8. července 2023

V dnešním dílu grilovací akademie vám profesionální mistr grilu Daniele Govoni ukáže, jak si doma...

Pro Angličana je první jídlo dne nad obchod. Není to jen o smažené rybě

29. června 2023

Země s dlouhou historií a bohatou kulinářskou tradicí, to je Anglie. Vaří se zde ovšem v některých...

Kachní prsa jsou hitem všech letních grilovaček. Omáčka je vystřelí do nebe

24. června 2023

Dnešní recept potěší všechny milovníky kachen a grilovací nadšence. V dalším dílu akademie vám...

Už jste grilovali křepelky? Naši čtenáři ano. Podívejte se, na co měli chuť

17. června 2023

Do 15. června jste mohli posílat své příspěvky z letošního grilování. Ti nejlepší mohou vyhrát gril...

Od špekáčků a topinky až po žebra. Čtenářské recepty v soutěži o gril

12. června 2023

Od poloviny května jste nám posílali příspěvky, co jste letos už ugrilovali a zároveň jste se tím...

Zapomeňte na bramborové chipsy. Vyčarujte je z bůčku a na grilu

10. června 2023

V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodce David Kubricht ukáže, jak na grilované chipsy z...

Dokonalý rib eye steak je perfektní s omáčkou z piva a hořké čokolády

3. června 2023

V dnešním dílu akademie vám evropský šampion ve steacích Daniele Govoni prozradí tajný postup na...

Trhané maso by vás dávat do koblihy nenapadlo. A přece to dohromady hraje

27. května 2023

Nedaleko Nepomuku najdete Sochorův statek, kde vám v dnešním dílu grilovací akademie naši průvodci...

Snadný recept na hubnutí. Těstoviny jezte al dente a pomalu, radí vědci

26. května 2023

Jestli existuje něco, co Italové opravdu nesnášejí, jsou to rozvařené těstoviny. Vědci navíc nyní...

Nebojte se listového těsta. Příprava trvá jen čtvrt hodiny čistého času

20. května 2023

Domácí listové těsto je tisíckrát lepší než kupované. Přitom obsahuje jen pár základních surovin a...

Polévkový bujon se zrodil před 180 lety. Původně měl nakrmit chudé

18. května 2023

Premium Jeden z největších vynálezů průmyslové revoluce byl masový extrakt, přímý předchůdce českého...

Nedoceněná růžičková kapusta je elixírem zdraví. A skvělá na dietu

16. května 2023

Mnozí z nás ji nesnášeli už jako děti a pečlivě lovili z polévky každou kuličku. Možná je ale...

Udělejte na grilu pravá křidélka Buffalo. Kůrku jim dodá kypřicí prášek

13. května 2023

Stejně jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana...

Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak

6. května 2023

Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se...

Jak se vaří zážitek. Na vlastní kůži kuchařkou i hostem v úspěšné Salabce

4. května 2023

Premium Že v kuchyni luxusní restaurace, která to dopracovala až do slavného průvodce Michelin, budou lítat...

Pohlreich v souboji ocenil zkušenost, pankáči s pravidly skončili druzí

3. května 2023

Pohlreichův souboj restaurací je u konce. Měl ukázat, že výbornými kuchaři se to v českých luzích a...

Důležité je vyhrát si s jídlem na talíři, má jasno foodblogerka

30. dubna 2023

Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své...

Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu

29. dubna 2023

Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou...

Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk

26. dubna 2023

Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě...

Zkuste doma langoše, jaké by vás na ulici přitáhly. Tajemství je ve lžíci

23. dubna 2023

Streetfoodová lahůdka je velmi jednoduchá na přípravu. Foodblogerka Koko ve svém pořadu Koko ve...

Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni

20. dubna 2023

Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...

Partu z Olomouce dostala pop-up restaurace do finále Pohlreichova souboje

19. dubna 2023  21:32

Náročným duelem se Zdeňkem Pohlreichem za zády prošlo šest špičkových gastropodniků. Tři z nich –...

Ztracený barbecue bůček se musí mezi prsty rozmáčknout. Jen se rozpadá

15. dubna 2023

Jeho přípravu by měl umět zvládnout každý grilovací nadšenec. V dnešním dílu grilovací akademie vám...

Obě zážitkové restaurace Pohlreicha nadchly, nakonec rozhodl mrkvový tatarák

12. dubna 2023

Dnešní Pohlreichův souboj restaurací byl soubojem absolutních špiček v zážitkové gastronomii....

Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich

11. dubna 2023

Rozstřel Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně...

Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar

10. dubna 2023

Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...

„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru

8. dubna 2023

Premium Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel...

Punkové vietnamské bistro smetlo v Pohlreichově souboji luxusní restauraci

5. dubna 2023  21:15

Na jedné straně poměrně opulentní podnik pro náročné, který patří velice šikovným vietnamským...

Krmítko v americkém Ohiu