Vaření
Už nemáte na každodenní stravování v práci? Uvařte si doma do krabičky
Seriál Ceny v restauracích se neustále zvyšují a ještě porostou. Dvacetkrát měsíčně zaplatit dvě stovky za...
Drobná Francouzka se s velkou rybou porvala. Milana potopil kapr a vypadl
Finalisté Masterchefa začali být nekompromisně konfrontování se všemi svými nedostatky a jsou...
Aby vám dršťky nesmrděly, musíte je navonět, radí Punčochář i Kašpárek
Každý kousek masa z dobře živené krávy by měl kuchaře lákat, aby z něj na talíř vydoloval co...
S levným kusem masa se v kuchyni vždy nadřete víc, upozorňuje kuchař Hromas
K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o...
Vepřová kotleta s liškovým ragú na grilu vás nadchne rychlou přípravou
Houbová sezona je v plném proudu a průvodci Akademií grilování se rozhodli potěšit všechny, kteří...
Číču zradila chuť. Dojela na sladké krevety a vypadla z Masterchefa první
Ve středu vypadla jako první z finálové šestnáctky televizní soutěže Masterchef Česko 2022 Číča,...
Před dvěma sty lety vznikly polévkové ústavy, předchůdci školních jídelen
Že s kručícím žaludkem se špatně učí, poznal asi každý. Před 200 lety proto začal vznikat první...
Vepřová panenka se nikdy neomrzí. Zkuste ji na grilu s omáčkou v rytmu Asie
Objevte rozmanité chutě Asie. V dalším dílu Grilovací akademie si s našimi průvodci ugrilujeme...
O posledním fleku ve finálové šestnáctce Masterchefa rozhodla Besky
„Tahle soutěž není pro starý,“ konstatovala jedna z amatérských kuchařek, když vypadl zkušený adept...
Vraťte se do prázdnin. Vyzkoušejte na grilu mořské plody s japonskou omáčkou
Seriál K české grilované klasice to má daleko, ale jako připomenutí odcházejícího léta si v dalším dílu...
Na castingu Masterchefa zabodovalo kuře na paprice i ryba od Francouzky
Pohnutky přijít na casting soutěže amatérských kuchařů bývají překvapivé, podobně jako jejich...
Bio je hlavně o pohodě zvířat na farmách a šetrném zacházení, říká farmářka
Podhorská chráněná krajina Bílých Karpat je domovem Ekofarmy Javorník, která letos triumfovala v...
I smažák v nádražce může být dokonalý, předvedl v Souboji Tomáš Hanák
Smažený sýr v trojobalu. Česká klasika, která nejen v hospodách silně podražila, nicméně kdo by si...
Picanha na grilu zní exoticky, ale je to vlastně jenom hovězí kýta se salsou
Seriál Ten kus masa zná každý, kdo někdy ochutnal rakouskou specialitu tafelspitz. Spodní šál zadní hovězí...
Vyzkoušejte vepřová bůčkožebra Bulgogi. Grilovací akademie ví, jak na to
Seriál Že si dobře rozumějí vepřová žebra s pěkným tukovým krytím naložená do korejské marinády s lehkou...
Z roštěnky neudělejte podrážku. Pomalu ji táhněte na houbách a pak nezklame
Houbaření je národní vášní. Houby můžeme samozřejmě použít na mnoho způsobů. Pokud z nich uděláte...
Na francouzské kuře s ghíčkem, dá mu další chuť, radí Grilovací akademie
Seriál Jižní Francie a severní Čechy se setkaly v Grilovací akademii. David Kubricht alias pipMaster a...
Sýr Jarlsberg může zachraňovat kosti. Podle studie „zažene“ osteoporézu
Podle odborníků je prospěšné sníst dva plátky ořechového norského výrobku denně. Konzumace...
Univerzální recept na cuketový dort, který nezklame. Od cukráře Maršálka
Cukety se u nás rozšířily až v osmdesátých letech, o to rychleji však zdomácněly v našich...
Grilovaný steak oživte jemnou smržovou omáčkou, radí Grilovací akademie
Seriál Osolit rib eye neboli vysoký roštěnec ještě před tím, než ho dáme na gril, nebo až po ugrilování?...
Máte nadúrodu hub? Naložte je podle profesionála. Radí šéfkuchař Petr Svoreň
S houbami je to všelijaké. Buď nerostou, anebo je jich tolik, že je člověk nestačí průběžně sníst....
Kuchař Radek David mění „stáj“. Stane se kreativním šéfkuchařem Aramarku
Velkou a výraznou posilu přivítal na začátku léta kuchařský tým Aramarku. Největšího poskytovatele...
Jak přežít úmorné vedro? Zkuste praktické tipy ze Španělska nebo Indie
Kdo by v posledních dnech a týdnech neřešil, jak si poradit s úmorným vedrem, které snad neskončí....
Zkuste asijské chutě. Grilovací akademie vás naučí indický špíz tandoori
Římský kmín, garam masala, kurkuma, čerstvý koriandr nebo indické koření chunky chaat masala. A...
Manuál, jak se vyznat ve zmrzlinách a sorbetech. A tipy na domácí výrobu
V horkých letních dnech není lepšího osvěžení, než je ledová zmrzlina, jejíž přípravu zvládnete i...
Ochutnejte pstruha marinovaného v bourbonu. Tajný tip Grilovací akademie
Seriál Čerstvá ryba, kvalitní zelenina, dobrý destilát a samozřejmě výkonný gril. To vše dohromady vytvoří...
VIDEO: Jahodový dort s mascarpone a zakysanou smetanou. Lehoučký hit léta
Jahody už dneska nejsou jen sezonní surovinou, která by zaplnila obchody jen v dobách aktuální...
Vyčistit mřížku, seřídit komín. Jak se starat o zahradní krb, aby nečoudil
Obliba grilování stále roste a také Češi jsou jeho čím dál většími milovníky. Dobroty připravují...
Nebojte se rožnění velkých kusů. Grilovací akademie vám poradí, jak na to
Seriál Kdo se bojí umístit na gril pořádný kus masa, připravuje se o skvělý zážitek, kdy se jeho hotové...
Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny
S grilovaným šťavnatým masem chutná skvěle grilovaná zelenina, sýry nebo třeba ananas či jahody....
Ohořelé dřevo ve zmrzlině a lívance na tálu. To je jiné letní grilování
Seriál Sezona grilování je tady, nad ohněm se dá kromě masa, ryb či zeleniny připravit i sladký dezert....
Kedlubna je hvězda. Uděláte z ní zelí i řízek. A nacpete se vitaminem C
Kedlubna patří na jaře k nejoblíbenější zelenině. Hodí se k masu, ovšem dobroty z ní vykouzlí také...
Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky
Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano,...
Hovězí steak s koprovkou na grilu. Divili byste se, jak ta kombinace funguje
Seriál Rozžhavte grily, velí zlepšující se počasí. V letošní Grilovací akademii ukážeme některé méně...
Užijte si včas kyselou zeleninu vhodnou na sladký koláč nebo na čatní
Rebarbora neboli reveň. Netradiční zelenina, která se hodí do slaných i sladkých receptů. Užijte si...
Kopr vysévejte po celé léto, koprovka je nejlepší a nejzdravější hotovka
Kopr vonný pochází z oblasti východního Středomoří a západní Asie a používali ho už naši dávní...