Úterý 9. srpna 2022, svátek má Roman
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 9. srpna 2022 Roman

Kuchaři - rozhovory

Kuchař Radek David mění „stáj“. Stane se kreativním šéfkuchařem Aramarku

26. července 2022  9:39

Velkou a výraznou posilu přivítal na začátku léta kuchařský tým Aramarku. Největšího poskytovatele...

Michelinští kuchaři jsou skoro všichni psychopati, říká šéfkuchař Knedla

5. dubna 2022

Premium S jeho jménem to asi ani nemohlo dopadnout jinak, než že se stal kuchařem. Jan Knedla, který o sobě...

Chtěla jsem být mistr světa amoleta, říká nadějná kuchařka ze Strašnic

9. března 2022

Kuchařka Bára Šimůnková si otevřela atypickou restauraci v místech, kde byste to nečekali. Žádné...

V Katalánsku pálením oslavili jarní cibuli. Calcotada je obří grilovačka

2. března 2022

Hugo Hromas je kočovný kuchař, který je známý svým osobitým stylem, humorem, a především přípravou...

Nikdy bych do knedlíku nedal éčka, říká kuchař, který jich ovládá více než sto

31. ledna 2022

Česko patří ke světovým knedlíkovým velmocem. A kuchař Petr Kosiner je jedním z jejich největších...

Dobře udělaný chléb je kulinářský skvost. I sůl může být sexy, říká kuchař Kortus

22. listopadu 2021

Premium Jak chudý mladík z východního bloku štěstí v Americe (ne)našel... V roce 1990 se vydal do New Yorku...

Chceme ukázat, že udáváme tón modernímu vaření, říká šéf akce Nejlepší kuchař

26. října 2021  7:30

Zástěry zavázat, čepice nasadit, vařečky do ruky a k plotnám! Dvoudenní finále soutěže Nejlepší...

Koprovka jako od babičky vás vrátí do dětství. A poctiví kuchaři to vědí

31. srpna 2021  22:30

Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. Tři špičkoví kuchaři, které kromě působení v porotě...

Havířu, bereme tě na Euro! Šéfkuchař o Němcovi ve vaně i tajných párcích

27. června 2021

Premium Kdysi toužil být kuchařem na výletní lodi, nakonec se ale s fotbalem nacestoval až až. Jozef Golis...

A teď budu kadeřník! Jiří Babica jako youtuber narazil na zlatou žílu

9. května 2021

Premium Před rokem si na internetu založil Babicovu televizi. Uvedl ji prohlášením: „Tohle je moje...

VIDEO: Kuchař Václav Frič oslavil otevření okresů zabijačkovým jarmarkem

20. dubna 2021

Konečně se něco děje, říkali si návštěvníci zabijačkového jarmarku, který uspořádal šéfkuchař...

K cukrařině zběhla z vysoké školy, dnes určuje trendy v severních Čechách

23. března 2021

Dominika Tesařová je jednou z nejvýraznějších cukrářek ze severních Čech. A přitom se do oboru...

Tatarák nepodáváme. Kuchař fotbalistů o českých nešvarech i prejtu

20. března 2021

Premium V kuchařském rondonu přeskakuje mezi dvěma světy. Fotbalovým a filmovým. Radek Lidický vařil pro...

Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina

13. března 2021

Šéfkuchař Ondřej Slanina má rád výzvy a baví ho je překonávat. Možná i proto po roce koronakrize...

Doma vařím rád a bez stresu, je to lepší než luxovat, říká Roman Paulus

25. února 2021

Premium Šestinásobný český držitel michelinské hvězdy a šéfkuchař pražského hotelu Alcron Roman Paulus po...

Vařil Mr. Beanovi i britskému premiérovi. Cestou z Valašska do světa

8. února 2021

Začínal v pohostinství na Valašsku, ale brzy se Vlastimil Pavlica uchytil v Británii, kde vařil ve...

Trumpovi vařil i kuchař z Česka. Donald nebyl náročný, vzpomíná

16. ledna 2021

Premium Sekaná, rajská, kachna. Klasická jídla české kuchyně si oblíbil Donald Trump, když mu osm let vařil...

Kašpárek vaří zdravotníkům. V michelinské restauraci se chystá česká klasika

27. listopadu 2020

Premium Vzpomínám si na jednoduchý, čistý interiér, proměnlivý strop od streetového výtvarníka Jakuba...

Cukráři jsou jako autisti. Potřebují řád a systém, říká Iveta Fabešová

12. listopadu 2020

Premium Iveta Fabešová je výjimečnou cukrářkou, jejíž kvality mohl ocenit každý, kdo někdy navštívil její...

Býval jsem nesnesitelný magor, říká vítěz soutěže MasterChef Roman Staša

5. listopadu 2020

Premium Mluví se o něm jako o největším sympaťákovi letošní řady MasterChef Česko. Roman Staša má přesto za...

Když nakupuju, dělám to tak, abych byl spokojený, říká šéfkuchař Kašpárek

22. října 2020

Na základní škole neměl dobré známky, ale bavilo ho vaření a vše kolem jídla, a tak se rozhodl...

Kuchař je řemeslník, který si může špínu s chutí olíznout, říká Václav Frič

16. října 2020

Premium Pětadvacet let vařil Václav Frič v Praze v nejlepších podnicích. Nakonec se rozhodl vrátit a usadit...

Tapas není pokrm, ale filozofie sdílení jídla. Hovoří se a ochutnává

12. srpna 2020

Premium David Böhm je šéfem poměrně nově otevřené španělské restaurace El Camino Tapas, kterou najdete na...

Největší umění je vykouzlit lahůdku z mrkve za 12 korun, říká šéfkuchař

10. srpna 2020

Metou zcestovalého šéfkuchaře Petra Kunce je michelinská hvězda. Pomáhal chystat narozeniny...

Američani žijí na polotovarech, neumí uvařit ani těstoviny, říká foodpioneerka

5. srpna 2020

Premium Je to deset let, kdy se na blogu na iDNES.cz objevil zázrak jménem Anna Grosmanová. Středoškolačka...

Zase jsem se naučil líp počítat, řekl ke koronakrizi v Rozstřelu Pohlreich

29. června 2020,  aktualizováno  30.6 12:30

V centru metropole má tři podniky, takže o tom, jak se na restauračním podnikání v Praze projevila...

Král kronutů Lukáš Vašek nezahálí. Rozšířil výrobu a otevírá kavárnu

17. června 2020

Premium Lukáš Vašek začal s pečením bez předchozích zkušeností. Svoji pekárnu Oh Deer Bakery otevřel před...

Jako Gordon Ramsay pracovat nechci, problémy řešme hlavou, říká český kuchař

11. června 2020

Premium Zní to jako cestovatelský opus, ale v praxi je to obyčejný příběh kuchaře, kterému začalo jeho...

Vaření pro kamarády, restart, sport. Jak se kuchaři vyrovnávali s krizí

27. května 2020

Jeden ze segmentů, kterého se zavření provozů nejvíce dotklo, je bezpochyby gastronomie a...

Pohlreich s kolegy měsíc a půl rozmazloval záchranáře. Teď s tím končí

5. května 2020

„Dnes jsme vařili špenátovou polévku s uzeným lososem a líčka na červeném víně se zeleninkou a...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

7. dubna 2020

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“...

Pes a pán ať jedí totéž, doporučuje autorka kuchařek Kristina Šemberová

19. března 2020

Premium Jako mladá autorka toho má za sebou poměrně dost. Kristina Šemberová se podílela na editaci...

Vepřo knedlo zelo na soutěži neoslní, říká mezinárodní rozhodčí Sahánek

3. března 2020

Premium Milan Sahánek je v Česku jediným kuchařem s nejvyšší licencí, která ho opravňuje stát se porotcem...

Když se stala vegankou, zrušila školní jídelnu a začala vařit na internetu

23. února 2020

Dewiin instagram sleduje už přes osmdesát tisíc lidí a najdete tam nejen fotky veganských jídel,...

Kuchař s vášní pro sušené maso. Vyvařoval velvyslancům a ohromil Italy

28. ledna 2020

Vojtěch Kalášek opustil místo kuchaře na britské ambasádě, aby se mu zdrojem obživy stalo jeho...

Kouzla v kuchyni. Pod pokličkou šéfkuchaře se skrývá všech pět chutí

16. ledna 2020

Premium Vaření z maximálně pěti surovin, spojení všech druhů chutí, neobvyklé kombinace inspirované pobytem...

Podívejte se živě do útrob včelího úlu