Úterý 4. srpna 2020, svátek má Dominik
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 4. srpna 2020 Dominik

Kuchaři - rozhovory

Zase jsem se naučil líp počítat, řekl ke koronakrizi v Rozstřelu Pohlreich

Šéfkuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich v Rozstřelu (30. 6. 2020)
aktualizováno  30. června 2020

V centru metropole má tři podniky, takže o tom, jak se na restauračním podnikání v Praze projevila...

Král kronutů Lukáš Vašek nezahálí. Rozšířil výrobu a otevírá kavárnu

Lukáš Vašek ve své pekárně vyrábí kombinace donutu a croissantu.
17. června 2020

Premium Lukáš Vašek začal s pečením bez předchozích zkušeností. Svoji pekárnu Oh Deer Bakery otevřel před...

Jako Gordon Ramsay pracovat nechci, problémy řešme hlavou, říká český kuchař

Kulajda s pošírovaným vejcem, houbami a koprovým olejem nebude chybět ve stálém...
11. června 2020

Premium Zní to jako cestovatelský opus, ale v praxi je to obyčejný příběh kuchaře, kterému začalo jeho...

Vaření pro kamarády, restart, sport. Jak se kuchaři vyrovnávali s krizí

Znovuotevřená restaurace Lokál Hamburk na Karlínském náměstí v Praze. (25....
27. května 2020

Jeden ze segmentů, kterého se zavření provozů nejvíce dotklo, je bezpochyby gastronomie a...

Pohlreich s kolegy měsíc a půl rozmazloval záchranáře. Teď s tím končí

I týmy Jana Punčocháře (na snímku se Zdeňkem Pohlreichem v Next Door), Jana...
5. května 2020

„Dnes jsme vařili špenátovou polévku s uzeným lososem a líčka na červeném víně se zeleninkou a...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

šéfkuchař Radek Kašpárek restaurace Field
7. dubna 2020

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“...

Pes a pán ať jedí totéž, doporučuje autorka kuchařek Kristina Šemberová

Autorka psí kuchařky Kristýna Šemberová
19. března 2020

Premium Jako mladá autorka toho má za sebou poměrně dost. Kristina Šemberová se podílela na editaci...

Vepřo knedlo zelo na soutěži neoslní, říká mezinárodní rozhodčí Sahánek

Takto by podle olympioniků měl vypadat oběd ze závodky.
3. března 2020

Premium Milan Sahánek je v Česku jediným kuchařem s nejvyšší licencí, která ho opravňuje stát se porotcem...

Nadýchané ovocné knedlíky se vůbec nevaří. Chutnají jako jahody na obláčku

26. února 2020

Vaří se od jara do podzimu, první bývají s rebarborou, ty poslední se švestkami. Dělají se kynuté,...

Když se stala vegankou, zrušila školní jídelnu a začala vařit na internetu

23. února 2020

Dewiin instagram sleduje už přes osmdesát tisíc lidí a najdete tam nejen fotky veganských jídel,...

Pohlreichova lest ve Svitavách vyšla. A začalo léčení kuchaře idealisty

22. února 2020

Zdeněk Pohlreich zná majitele restaurace U Filipa už z předchozích natáčení Ano, šéfe! a ví, že...

Kuchař s vášní pro sušené maso. Vyvařoval velvyslancům a ohromil Italy

28. ledna 2020

Vojtěch Kalášek opustil místo kuchaře na britské ambasádě, aby se mu zdrojem obživy stalo jeho...

Kouzla v kuchyni. Pod pokličkou šéfkuchaře se skrývá všech pět chutí

16. ledna 2020

Premium Vaření z maximálně pěti surovin, spojení všech druhů chutí, neobvyklé kombinace inspirované pobytem...

Návrat na obrazovky v roli superšéfa, to se blbě odmítá, říká Pohlreich

10. ledna 2020

Předloni v létě Zdeněk Pohlreich oznámil, že s pořadem Ano, šéfe! po deseti letech končí, je...

Vyučili mě prvorepublikoví kuchaři s ostrým slovníkem, vzpomíná Sapík

11. prosince 2019

Jaroslav Sapík je považován za doyena české gastronomie. Vyučil se a řadu let pracoval v pražském...

Co si sám nenatrhám, z toho limonádu radši nevařím, tvrdí limonádový guru

5. prosince 2019

Při osobním setkání s Tomášem Mytychem zažijete vodopád nápadů, máte pocit, že vás zaplaví...

Chybí mi u nás výchova k práci. A vůle nechat lidi dělat, říká Pohlreich

26. listopadu 2019

Premium Chod jeho restaurací už na něm nestojí, může se víc věnovat rodině, vlastnímu vydavatelství i sobě....

Kuchař Štěpán Návrat přežil krachy. Teď vede ojedinělý degustační projekt

19. listopadu 2019

Původně se vyučil truhlářem. Pak se odstěhoval za rodiči do Spojených států, vystudoval a začal...

Šéfkuchař, který přestal křičet. Lepší je se domluvit, míní mistr aranžování

6. listopadu 2019

Petr Svoreň o sobě říká, že je od přírody poněkud zrychlený. Poslední roky působí jako Executive...

Nechtěl věčně školit své kuchaře, vsadil na vzdělávání už ve škole

9. října 2019

Kuchař Jiří Roith se rozhodl změnit české odborné gastronomické školství. Vymyslel koncept, kdy...

U nás studenty učíme vařit sami, říká pedagog z vyhlášené hotelové školy

25. září 2019

Roman Sejval je učitelem na Soukromé hotelové škole Bukaschool a se svými studenty se pravidelně...

Kuchař a lovec chutí: Ochutnávání v cizině je důležité pro rozvoj podniku

13. září 2019

Ve restauracích, kde pracuje, mu říkají kuchař cestovatel. Cestuje mezi Ukrajinou a Čechy, mezi...

Kalamáry s bůčkem místo guláše. Gastropunk si najde místo i na venkově

5. září 2019

Šéfkuchař Daniel Holan, který věci dělá po svém, dokázal v malé obci na Berounsku vybudovat...

Česko má bronz z mistrovství ve výrobě sushi. Kuchař ho servíroval i na skle

30. srpna 2019

Richard Tomáš z pražské restaurace Yamato obsadil v japonském Tokiu třetí místo na mistrovství...

Jídlo prolomí ledy. Gordon Ramsay vařil s Berbery a sjížděl řeku Mekong

22. srpna 2019

Vařil v klášteře laoským mnichům, slaňoval hory, sjížděl divoké řeky. Světový kuchař Gordon Ramsay...

Mými kavárnami zlepším život na severu Čech, tvrdí podnikatel

31. července 2019

Jan Hawelka je typický selfmademan. Ač je původní profesí stavařský projektant, neopustil ho sen...

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

11. července 2019

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto...

Maso z jalovice je lepší než z býka, míní kuchař Lukáš Nevyjel

20. června 2019

Lukáš Nevyjel z pražské restaurace Nota Bene si sám bourá hovězí maso. Nevybírá si však jenom ty...

Pro recepty chodím za kouzelnými babičkami, říká liberecký šéfkuchař

18. června 2019

Když je restaurace v úzkých, přijde na pomoc. Jindy zase školí nezkušené kuchaře, aby se zlepšili...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

16. června 2019

Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít...

Nesestavil bych stejné menu pro Harrachov, Prahu či Brno, říká šéfkuchař

6. června 2019

Šéfkuchař Zdeněk Křížek byl „zavedenou veličinou“ v malostranském hotelu Mandarin Oriental, kde se...

Sehnat kuchaře je největší problém gastronomie, řekl Punčochář v Rozstřelu

30. dubna 2019

Šéfkuchař Jan Punčochář je jedním z nejvýraznějším členů pražské kulinářské scény. V současné době...

Jan Punčochář, jeden z nejlepších českých kuchařů, rozjíždí vlastní podnik

20. března 2019

Před časem se roznesla zpráva, že jeden z nejžádanějších pražských šéfkuchařů končí v restauraci...

Klíčem k italské kuchyni je dělat věci jednoduše, říká šéfkuchař Lucque

28. února 2019

Riccardo Lucque přišel do Prahy před téměř dvaceti lety s plánem otevřít si vlastní italskou...

Nově objevené restaurace pro gurmány. Nejlepší je na jihoafrické pláži

20. února 2019

Nenápadná malá restaurace v pobřežním městečku Paternoster, téměř dvě stě kilometrů severně od...

České maso patří v Evropě k nejkvalitnějším, řekl řezník Kšána v Rozstřelu

aktualizováno  18. února 2019

Jméno František Kšána je mezi milovníky masa pojem. Ten starší dlouhá léta kraloval legendárnímu...