Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Kuchaři - rozhovory

V Česku na grilu budu za hodného, Pohlreich za zlého, prozradil kuchař Svatek

Premium

TV Prima se v březnu chystá na nový pořad Česko na grilu. Se Zdeňkem Pohlreichem bude účinkovat Martin Svatek. Vynikající kuchař, který není na pražské kulinární scéně tak veřejně známý, protože...

29. února 2024

Dokážu všechno, začal jsem věřit sám v sebe, říká vítěz Masterchefa

Vaření miluje natolik, že se nechal dcerou popíchnout, aby se přihlásil do soutěže MasterChef Česko. Nakonec ho doprovodila až do finále, v němž vyhrál. Jak mu to změnilo život a jaké má s výhrou...

3. února 2024

Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich

Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk Pohlreich už natočil a řekl spoustu. Osobně si vyškrtává všechno z kalendáře už poslední týden předtím.

25. prosince 2023

Půl roku jsem musel držet bobříka mlčení, říká vítěz Masterchefa

Rozstřel

Natáčení letošní řady soutěže Masterchef Česko 2023 skončilo v květnu, bobříka mlčení musel jeho vítěz Jan Albrecht držet až do tohoto předvánočního týdne. Jaké to bylo, co ho dovedlo k výhře a na co...

21. prosince 2023

Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich

Premium

Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café Imperial Dolce, kde pečou i kváskový chleba. Teď v říjnu u ní zprovoznili vlastní e-shop...

31. října 2023

Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich

Rozstřel

Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně Zdeněk Pohlreich chodí? Hned na úvod Rozstřelu moderátorce Monice Zavřelové prozradil, že nic nemíval...

11. dubna 2023

„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru

Premium

Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel na soukromý kuchařský učňák. Nové suroviny, které se začaly v devadesátých letech objevovat, ho...

8. dubna 2023

Pohlreich opět nahlíží do kuchyní českých restaurací. Hledá tu nejlepší

Vypadalo to, že Zdeňka Pohlreicha už do restauračních kuchyní s kamerou nikdo nedostane, přesto se vrhnul se začátkem roku do nového projektu. Už 8. března se na obrazovkách televize Nova vysílá...

2. března 2023  18:05

Richard Tomáš je mistrem světa v sushi. Zabodoval s jeřábem na křišťálu

Premium

Kuchař Richard Tomáš z české restaurace Yamato to udělal klasicky: přišel, účastnil se a zvítězil. Toto historické vítězství ve World Sushi Cup však nebylo zadarmo. Předcházely tomu spousty let, kde...

17. února 2023

Kuchařský Oscar. Michelinů jsou stovky, vítězů Bocuse d’Or jen 19, říká jeho šéf

Premium

Kuchařská olympiáda, nejprestižnější soutěž. Ne náhodou bývá globální soutěž Bocuse d’Or spojována s podobně vznešenými akcemi. Bocuse d’Or s tradicí začínající v roce 1987, kdy ji založil legendární...

8. února 2023

Čeští kuchaři zaperlili v Lyonu na Catering Cupu, světové prestižní soutěži

V kolébce gastronomie, ve francouzském Lyonu, se soutěže zúčastnilo dvanáct špičkových kulinářských týmů z celého světa, například z Nového Zélandu, Singapuru, Vietnamu, USA, Francie, Mexika. Česká...

1. února 2023

Pohlreich natáčí novou show. Podobně jako Ramsay hledá neprovařené restaurace

Zdeněk Pohlreich rozhodně nezahálí, i když už vařečku po padesáti letech v oboru v podstatě odložil. S novým rokem kývl na spolupráci s Novou, a společně tak trochu otočí naruby pořad Ano, šéfe! Z...

5. ledna 2023

Servírovali jsme do pastiček na myši, vzpomíná Jan Vorel. Chystá food truck

Ve známé televizní soutěži Masterchef Česko 2019 „si vyvařil“ druhé místo, a to už je co říct. Zkušenosti z provozu pak získal po boku Přemka Forejta v jeho olomouckém Entrée a živí se jako kuchař....

3. ledna 2023

S levným kusem masa se v kuchyni vždy nadřete víc, upozorňuje kuchař Hromas

K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o různých druzích masa a jejich zpracování. „Větší pozornost by si zasloužily vnitřnosti jako jazyk nebo...

26. září 2022

Kuchař Radek David mění „stáj“. Stane se kreativním šéfkuchařem Aramarku

Velkou a výraznou posilu přivítal na začátku léta kuchařský tým Aramarku. Největšího poskytovatele v oblasti firemního stravování v Česku posílil na pozici kreativního šéfkuchaře zkušený šéfkuchař...

26. července 2022  9:39

Michelinští kuchaři jsou skoro všichni psychopati, říká šéfkuchař Knedla

Premium

S jeho jménem to asi ani nemohlo dopadnout jinak, než že se stal kuchařem. Jan Knedla, který o sobě tvrdí, že knedlíky moc nemusí, vládne zážitkové restauraci Papilio, jež se nachází nedaleko Prahy...

5. dubna 2022

Chtěla jsem být mistr světa amoleta, říká nadějná kuchařka ze Strašnic

Kuchařka Bára Šimůnková si otevřela atypickou restauraci v místech, kde byste to nečekali. Žádné centrum, kde by mohla lákat cizince. Leaf najdete v pražských Strašnicích poblíž gymnázia Voděradská v...

9. března 2022

V Katalánsku pálením oslavili jarní cibuli. Calcotada je obří grilovačka

Hugo Hromas je kočovný kuchař, který je známý svým osobitým stylem, humorem, a především přípravou jídla na otevřeném ohni. Hugo se nedávno vydal na výlet do Katalánska a mně zajímá, nejen, co Huga...

2. března 2022

Nikdy bych do knedlíku nedal éčka, říká kuchař, který jich ovládá více než sto

Česko patří ke světovým knedlíkovým velmocem. A kuchař Petr Kosiner je jedním z jejich největších znalců. Umí jich připravit přes sto druhů. Skvělý knedlík lze udělat i z toho, co doma najdu....

31. ledna 2022

Dobře udělaný chléb je kulinářský skvost. I sůl může být sexy, říká kuchař Kortus

Premium

Jak chudý mladík z východního bloku štěstí v Americe (ne)našel... V roce 1990 se vydal do New Yorku s pár stovkami dolarů v kapse. Postupně tam Martin Kortus založil různé firmy a vrhnul se na...

22. listopadu 2021

Chceme ukázat, že udáváme tón modernímu vaření, říká šéf akce Nejlepší kuchař

Zástěry zavázat, čepice nasadit, vařečky do ruky a k plotnám! Dvoudenní finále soutěže Nejlepší kuchař roku 2021 právě startuje. Čtyři desítky profesionálních kuchařů ze škol, nemocnic, lázní či...

26. října 2021  7:30

Koprovka jako od babičky vás vrátí do dětství. A poctiví kuchaři to vědí

Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. Tři špičkoví kuchaři, které kromě působení v porotě českého Masterchefa spojuje i přátelství. A tak se toto léto společně pustili i do cestování za tím...

31. srpna 2021  22:30

Havířu, bereme tě na Euro! Šéfkuchař o Němcovi ve vaně i tajných párcích

Premium

Kdysi toužil být kuchařem na výletní lodi, nakonec se ale s fotbalem nacestoval až až. Jozef Golis vařil na čtyřech mistrovství Evropy, byl i u zatím největšího českého fotbalového úspěchu: stříbra z...

27. června 2021

A teď budu kadeřník! Jiří Babica jako youtuber narazil na zlatou žílu

Premium

Před rokem si na internetu založil Babicovu televizi. Uvedl ji prohlášením: „Tohle je moje televize. A nikdo mi do ní nebude kecat!“ Osobitým přístupem nebrat se vážně zabodoval překvapivě nejvíc u...

9. května 2021

VIDEO: Kuchař Václav Frič oslavil otevření okresů zabijačkovým jarmarkem

Konečně se něco děje, říkali si návštěvníci zabijačkového jarmarku, který uspořádal šéfkuchař Václav Frič ve své restauraci Na Pekárně. Zatím jenom v rouškách a bez možnosti konzumace na místě, ale i...

20. dubna 2021

K cukrařině zběhla z vysoké školy, dnes určuje trendy v severních Čechách

Dominika Tesařová je jednou z nejvýraznějších cukrářek ze severních Čech. A přitom se do oboru dostala vlastně náhodou. Původně šla do cukrářského provozu jen na brigádu, ale nakonec tam zůstala...

23. března 2021

Tatarák nepodáváme. Kuchař fotbalistů o českých nešvarech i prejtu

Premium

V kuchařském rondonu přeskakuje mezi dvěma světy. Fotbalovým a filmovým. Radek Lidický vařil pro Bruce Willise či Rihannu, zároveň se posledních pět let stará o stravu českých fotbalových...

20. března 2021

Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina

Šéfkuchař Ondřej Slanina má rád výzvy a baví ho je překonávat. Možná i proto po roce koronakrize stále překypuje energií. „Je potřeba se tomu nepoddávat a nebrat to vše jen tragicky,“ prozrazuje svůj...

13. března 2021

Doma vařím rád a bez stresu, je to lepší než luxovat, říká Roman Paulus

Premium

Šestinásobný český držitel michelinské hvězdy a šéfkuchař pražského hotelu Alcron Roman Paulus po třinácti letech z podniku odešel. Co teď dělá, čemu věnuje svou energii?

25. února 2021

Vařil Mr. Beanovi i britskému premiérovi. Cestou z Valašska do světa

Začínal v pohostinství na Valašsku, ale brzy se Vlastimil Pavlica uchytil v Británii, kde vařil ve špičkových podnicích hollywoodským hvězdám i světovým politikům, popisuje týdeník 5plus2.

8. února 2021

Trumpovi vařil i kuchař z Česka. Donald nebyl náročný, vzpomíná

Premium

Sekaná, rajská, kachna. Klasická jídla české kuchyně si oblíbil Donald Trump, když mu osm let vařil pražský rodák Václav Billy Jůza, který od mládí věděl, že chce do Ameriky. Během hvězdné kariéry za...

16. ledna 2021

Kašpárek vaří zdravotníkům. V michelinské restauraci se chystá česká klasika

Premium

Vzpomínám si na jednoduchý, čistý interiér, proměnlivý strop od streetového výtvarníka Jakuba Matušky alias Maskera a na jídla, ze kterých jsem měla oči navrch hlavy. Každá porce byla umělecké dílo,...

27. listopadu 2020

Cukráři jsou jako autisti. Potřebují řád a systém, říká Iveta Fabešová

Premium

Iveta Fabešová je výjimečnou cukrářkou, jejíž kvality mohl ocenit každý, kdo někdy navštívil její síť kaváren IF Café. Nyní se objevila po boku Zdeňka Pohlreicha v jeho kulinářském pořadu a znovu...

12. listopadu 2020

Býval jsem nesnesitelný magor, říká vítěz soutěže MasterChef Roman Staša

Premium

Mluví se o něm jako o největším sympaťákovi letošní řady MasterChef Česko. Roman Staša má přesto za sebou část života, kdy se choval přezíravě a arogantně. Před kamerami se málem popálil, otrávil i...

5. listopadu 2020

Když nakupuju, dělám to tak, abych byl spokojený, říká šéfkuchař Kašpárek

Na základní škole neměl dobré známky, ale bavilo ho vaření a vše kolem jídla, a tak se rozhodl vyučit v oboru. Dobrá volba. Dnes je Radek Kašpárek úspěšným šéfkuchařem, další kuchařské talenty pomáhá...

22. října 2020

Kuchař je řemeslník, který si může špínu s chutí olíznout, říká Václav Frič

Premium

Pětadvacet let vařil Václav Frič v Praze v nejlepších podnicích. Nakonec se rozhodl vrátit a usadit se v rodných Čakovičkách a postavit si tam hospodu Na Pekárně. Letos už oslavili devátý rok. Na...

16. října 2020