Neděle 13. června 2021, svátek má Antonín
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 13. června 2021 Antonín

Kuchaři - rozhovory

A teď budu kadeřník! Jiří Babica jako youtuber narazil na zlatou žílu

Jiří Babica
9. května 2021

Premium Před rokem si na internetu založil Babicovu televizi. Uvedl ji prohlášením: „Tohle je moje...

VIDEO: Kuchař Václav Frič oslavil otevření okresů zabijačkovým jarmarkem

Václav Frič jako hlavní kuchař a bavič nesměl chybět u prodejního pultu.
20. dubna 2021

Konečně se něco děje, říkali si návštěvníci zabijačkového jarmarku, který uspořádal šéfkuchař...

K cukrařině zběhla z vysoké školy, dnes určuje trendy v severních Čechách

Mix dezertů do sklenic, cheesecake s malinami, nugát, mascarpone s malinami,...
23. března 2021

Dominika Tesařová je jednou z nejvýraznějších cukrářek ze severních Čech. A přitom se do oboru...

Tatarák nepodáváme. Kuchař fotbalistů o českých nešvarech i prejtu

Kuchař Radek Lidický
20. března 2021

Premium V kuchařském rondonu přeskakuje mezi dvěma světy. Fotbalovým a filmovým. Radek Lidický vařil pro...

Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina

Ondřej Slanina
13. března 2021

Šéfkuchař Ondřej Slanina má rád výzvy a baví ho je překonávat. Možná i proto po roce koronakrize...

Doma vařím rád a bez stresu, je to lepší než luxovat, říká Roman Paulus

Roman Paulus patří už řadu let mezi tuzemské nejlepší kuchaře, v roce 2012...
25. února 2021

Premium Šestinásobný český držitel michelinské hvězdy a šéfkuchař pražského hotelu Alcron Roman Paulus po...

Vařil Mr. Beanovi i britskému premiérovi. Cestou z Valašska do světa

Vlastimil Pavlica
8. února 2021

Začínal v pohostinství na Valašsku, ale brzy se Vlastimil Pavlica uchytil v Británii, kde vařil ve...

Trumpovi vařil i kuchař z Česka. Donald nebyl náročný, vzpomíná

Billy Jůza
16. ledna 2021

Premium Sekaná, rajská, kachna. Klasická jídla české kuchyně si oblíbil Donald Trump, když mu osm let vařil...

Kašpárek vaří zdravotníkům. V michelinské restauraci se chystá česká klasika

27. listopadu 2020

Premium Vzpomínám si na jednoduchý, čistý interiér, proměnlivý strop od streetového výtvarníka Jakuba...

Cukráři jsou jako autisti. Potřebují řád a systém, říká Iveta Fabešová

12. listopadu 2020

Premium Iveta Fabešová je výjimečnou cukrářkou, jejíž kvality mohl ocenit každý, kdo někdy navštívil její...

Býval jsem nesnesitelný magor, říká vítěz soutěže MasterChef Roman Staša

5. listopadu 2020

Premium Mluví se o něm jako o největším sympaťákovi letošní řady MasterChef Česko. Roman Staša má přesto za...

Když nakupuju, dělám to tak, abych byl spokojený, říká šéfkuchař Kašpárek

22. října 2020

Na základní škole neměl dobré známky, ale bavilo ho vaření a vše kolem jídla, a tak se rozhodl...

Kuchař je řemeslník, který si může špínu s chutí olíznout, říká Václav Frič

16. října 2020

Premium Pětadvacet let vařil Václav Frič v Praze v nejlepších podnicích. Nakonec se rozhodl vrátit a usadit...

Tapas není pokrm, ale filozofie sdílení jídla. Hovoří se a ochutnává

12. srpna 2020

Premium David Böhm je šéfem poměrně nově otevřené španělské restaurace El Camino Tapas, kterou najdete na...

Největší umění je vykouzlit lahůdku z mrkve za 12 korun, říká šéfkuchař

10. srpna 2020

Metou zcestovalého šéfkuchaře Petra Kunce je michelinská hvězda. Pomáhal chystat narozeniny...

Američani žijí na polotovarech, neumí uvařit ani těstoviny, říká foodpioneerka

5. srpna 2020

Premium Je to deset let, kdy se na blogu na iDNES.cz objevil zázrak jménem Anna Grosmanová. Středoškolačka...

Zase jsem se naučil líp počítat, řekl ke koronakrizi v Rozstřelu Pohlreich

aktualizováno  30. června 2020

V centru metropole má tři podniky, takže o tom, jak se na restauračním podnikání v Praze projevila...

Král kronutů Lukáš Vašek nezahálí. Rozšířil výrobu a otevírá kavárnu

17. června 2020

Premium Lukáš Vašek začal s pečením bez předchozích zkušeností. Svoji pekárnu Oh Deer Bakery otevřel před...

Jako Gordon Ramsay pracovat nechci, problémy řešme hlavou, říká český kuchař

11. června 2020

Premium Zní to jako cestovatelský opus, ale v praxi je to obyčejný příběh kuchaře, kterému začalo jeho...

Vaření pro kamarády, restart, sport. Jak se kuchaři vyrovnávali s krizí

27. května 2020

Jeden ze segmentů, kterého se zavření provozů nejvíce dotklo, je bezpochyby gastronomie a...

Pohlreich s kolegy měsíc a půl rozmazloval záchranáře. Teď s tím končí

5. května 2020

„Dnes jsme vařili špenátovou polévku s uzeným lososem a líčka na červeném víně se zeleninkou a...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

7. dubna 2020

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“...

Pes a pán ať jedí totéž, doporučuje autorka kuchařek Kristina Šemberová

19. března 2020

Premium Jako mladá autorka toho má za sebou poměrně dost. Kristina Šemberová se podílela na editaci...

Vepřo knedlo zelo na soutěži neoslní, říká mezinárodní rozhodčí Sahánek

3. března 2020

Premium Milan Sahánek je v Česku jediným kuchařem s nejvyšší licencí, která ho opravňuje stát se porotcem...

Když se stala vegankou, zrušila školní jídelnu a začala vařit na internetu

23. února 2020

Dewiin instagram sleduje už přes osmdesát tisíc lidí a najdete tam nejen fotky veganských jídel,...

Kuchař s vášní pro sušené maso. Vyvařoval velvyslancům a ohromil Italy

28. ledna 2020

Vojtěch Kalášek opustil místo kuchaře na britské ambasádě, aby se mu zdrojem obživy stalo jeho...

Kouzla v kuchyni. Pod pokličkou šéfkuchaře se skrývá všech pět chutí

16. ledna 2020

Premium Vaření z maximálně pěti surovin, spojení všech druhů chutí, neobvyklé kombinace inspirované pobytem...

Návrat na obrazovky v roli superšéfa, to se blbě odmítá, říká Pohlreich

10. ledna 2020

Předloni v létě Zdeněk Pohlreich oznámil, že s pořadem Ano, šéfe! po deseti letech končí, je...

Vyučili mě prvorepublikoví kuchaři s ostrým slovníkem, vzpomíná Sapík

11. prosince 2019

Jaroslav Sapík je považován za doyena české gastronomie. Vyučil se a řadu let pracoval v pražském...

Co si sám nenatrhám, z toho limonádu radši nevařím, tvrdí limonádový guru

5. prosince 2019

Při osobním setkání s Tomášem Mytychem zažijete vodopád nápadů, máte pocit, že vás zaplaví...

Chybí mi u nás výchova k práci. A vůle nechat lidi dělat, říká Pohlreich

26. listopadu 2019

Premium Chod jeho restaurací už na něm nestojí, může se víc věnovat rodině, vlastnímu vydavatelství i sobě....

Kuchař Štěpán Návrat přežil krachy. Teď vede ojedinělý degustační projekt

19. listopadu 2019

Původně se vyučil truhlářem. Pak se odstěhoval za rodiči do Spojených států, vystudoval a začal...

Šéfkuchař, který přestal křičet. Lepší je se domluvit, míní mistr aranžování

6. listopadu 2019

Petr Svoreň o sobě říká, že je od přírody poněkud zrychlený. Poslední roky působí jako Executive...

Nechtěl věčně školit své kuchaře, vsadil na vzdělávání už ve škole

9. října 2019

Kuchař Jiří Roith se rozhodl změnit české odborné gastronomické školství. Vymyslel koncept, kdy...

U nás studenty učíme vařit sami, říká pedagog z vyhlášené hotelové školy

25. září 2019

Roman Sejval je učitelem na Soukromé hotelové škole Bukaschool a se svými studenty se pravidelně...

Kuchař a lovec chutí: Ochutnávání v cizině je důležité pro rozvoj podniku

13. září 2019

Ve restauracích, kde pracuje, mu říkají kuchař cestovatel. Cestuje mezi Ukrajinou a Čechy, mezi...