Kuchaři - rozhovory
Kuchař Radek David mění „stáj“. Stane se kreativním šéfkuchařem Aramarku
Velkou a výraznou posilu přivítal na začátku léta kuchařský tým Aramarku. Největšího poskytovatele...
Michelinští kuchaři jsou skoro všichni psychopati, říká šéfkuchař Knedla
Premium S jeho jménem to asi ani nemohlo dopadnout jinak, než že se stal kuchařem. Jan Knedla, který o sobě...
Chtěla jsem být mistr světa amoleta, říká nadějná kuchařka ze Strašnic
Kuchařka Bára Šimůnková si otevřela atypickou restauraci v místech, kde byste to nečekali. Žádné...
V Katalánsku pálením oslavili jarní cibuli. Calcotada je obří grilovačka
Hugo Hromas je kočovný kuchař, který je známý svým osobitým stylem, humorem, a především přípravou...
Nikdy bych do knedlíku nedal éčka, říká kuchař, který jich ovládá více než sto
Česko patří ke světovým knedlíkovým velmocem. A kuchař Petr Kosiner je jedním z jejich největších...
Dobře udělaný chléb je kulinářský skvost. I sůl může být sexy, říká kuchař Kortus
Premium Jak chudý mladík z východního bloku štěstí v Americe (ne)našel... V roce 1990 se vydal do New Yorku...
Chceme ukázat, že udáváme tón modernímu vaření, říká šéf akce Nejlepší kuchař
Zástěry zavázat, čepice nasadit, vařečky do ruky a k plotnám! Dvoudenní finále soutěže Nejlepší...
Koprovka jako od babičky vás vrátí do dětství. A poctiví kuchaři to vědí
Radek Kašpárek, Jan Punčochář a Přemek Forejt. Tři špičkoví kuchaři, které kromě působení v porotě...
Havířu, bereme tě na Euro! Šéfkuchař o Němcovi ve vaně i tajných párcích
Premium Kdysi toužil být kuchařem na výletní lodi, nakonec se ale s fotbalem nacestoval až až. Jozef Golis...
A teď budu kadeřník! Jiří Babica jako youtuber narazil na zlatou žílu
Premium Před rokem si na internetu založil Babicovu televizi. Uvedl ji prohlášením: „Tohle je moje...
VIDEO: Kuchař Václav Frič oslavil otevření okresů zabijačkovým jarmarkem
Konečně se něco děje, říkali si návštěvníci zabijačkového jarmarku, který uspořádal šéfkuchař...
K cukrařině zběhla z vysoké školy, dnes určuje trendy v severních Čechách
Dominika Tesařová je jednou z nejvýraznějších cukrářek ze severních Čech. A přitom se do oboru...
Tatarák nepodáváme. Kuchař fotbalistů o českých nešvarech i prejtu
Premium V kuchařském rondonu přeskakuje mezi dvěma světy. Fotbalovým a filmovým. Radek Lidický vařil pro...
Těším se, až budu servírovat na talíř, ne do krabičky, říká Ondřej Slanina
Šéfkuchař Ondřej Slanina má rád výzvy a baví ho je překonávat. Možná i proto po roce koronakrize...
Doma vařím rád a bez stresu, je to lepší než luxovat, říká Roman Paulus
Premium Šestinásobný český držitel michelinské hvězdy a šéfkuchař pražského hotelu Alcron Roman Paulus po...
Vařil Mr. Beanovi i britskému premiérovi. Cestou z Valašska do světa
Začínal v pohostinství na Valašsku, ale brzy se Vlastimil Pavlica uchytil v Británii, kde vařil ve...
Trumpovi vařil i kuchař z Česka. Donald nebyl náročný, vzpomíná
Premium Sekaná, rajská, kachna. Klasická jídla české kuchyně si oblíbil Donald Trump, když mu osm let vařil...
Kašpárek vaří zdravotníkům. V michelinské restauraci se chystá česká klasika
Premium Vzpomínám si na jednoduchý, čistý interiér, proměnlivý strop od streetového výtvarníka Jakuba...
Cukráři jsou jako autisti. Potřebují řád a systém, říká Iveta Fabešová
Premium Iveta Fabešová je výjimečnou cukrářkou, jejíž kvality mohl ocenit každý, kdo někdy navštívil její...
Býval jsem nesnesitelný magor, říká vítěz soutěže MasterChef Roman Staša
Premium Mluví se o něm jako o největším sympaťákovi letošní řady MasterChef Česko. Roman Staša má přesto za...
Když nakupuju, dělám to tak, abych byl spokojený, říká šéfkuchař Kašpárek
Na základní škole neměl dobré známky, ale bavilo ho vaření a vše kolem jídla, a tak se rozhodl...
Kuchař je řemeslník, který si může špínu s chutí olíznout, říká Václav Frič
Premium Pětadvacet let vařil Václav Frič v Praze v nejlepších podnicích. Nakonec se rozhodl vrátit a usadit...
Tapas není pokrm, ale filozofie sdílení jídla. Hovoří se a ochutnává
Premium David Böhm je šéfem poměrně nově otevřené španělské restaurace El Camino Tapas, kterou najdete na...
Největší umění je vykouzlit lahůdku z mrkve za 12 korun, říká šéfkuchař
Metou zcestovalého šéfkuchaře Petra Kunce je michelinská hvězda. Pomáhal chystat narozeniny...
Američani žijí na polotovarech, neumí uvařit ani těstoviny, říká foodpioneerka
Premium Je to deset let, kdy se na blogu na iDNES.cz objevil zázrak jménem Anna Grosmanová. Středoškolačka...
Zase jsem se naučil líp počítat, řekl ke koronakrizi v Rozstřelu Pohlreich
V centru metropole má tři podniky, takže o tom, jak se na restauračním podnikání v Praze projevila...
Král kronutů Lukáš Vašek nezahálí. Rozšířil výrobu a otevírá kavárnu
Premium Lukáš Vašek začal s pečením bez předchozích zkušeností. Svoji pekárnu Oh Deer Bakery otevřel před...
Jako Gordon Ramsay pracovat nechci, problémy řešme hlavou, říká český kuchař
Premium Zní to jako cestovatelský opus, ale v praxi je to obyčejný příběh kuchaře, kterému začalo jeho...
Vaření pro kamarády, restart, sport. Jak se kuchaři vyrovnávali s krizí
Jeden ze segmentů, kterého se zavření provozů nejvíce dotklo, je bezpochyby gastronomie a...
Pohlreich s kolegy měsíc a půl rozmazloval záchranáře. Teď s tím končí
„Dnes jsme vařili špenátovou polévku s uzeným lososem a líčka na červeném víně se zeleninkou a...
Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek
Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“...
Pes a pán ať jedí totéž, doporučuje autorka kuchařek Kristina Šemberová
Premium Jako mladá autorka toho má za sebou poměrně dost. Kristina Šemberová se podílela na editaci...
Vepřo knedlo zelo na soutěži neoslní, říká mezinárodní rozhodčí Sahánek
Premium Milan Sahánek je v Česku jediným kuchařem s nejvyšší licencí, která ho opravňuje stát se porotcem...
Když se stala vegankou, zrušila školní jídelnu a začala vařit na internetu
Dewiin instagram sleduje už přes osmdesát tisíc lidí a najdete tam nejen fotky veganských jídel,...
Kuchař s vášní pro sušené maso. Vyvařoval velvyslancům a ohromil Italy
Vojtěch Kalášek opustil místo kuchaře na britské ambasádě, aby se mu zdrojem obživy stalo jeho...
Kouzla v kuchyni. Pod pokličkou šéfkuchaře se skrývá všech pět chutí
Premium Vaření z maximálně pěti surovin, spojení všech druhů chutí, neobvyklé kombinace inspirované pobytem...
předchozí | 1 2 | další |