Kuchyň

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...
18. ledna 2019

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají...

S propan-butanovou lahví manipulujte bezpečně, ať je z ní dobrý sluha

Jen ventil zapečetěný fólií nebo plombou zaručuje, že lahev řádně naplnil...
15. ledna 2019

Díky nezávislosti na rozvodných sítích jsou propan-butanové lahve oblíbené především na chatách či...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.
aktualizováno  14. ledna 2019

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou...

KVÍZ: Pamatujete si, jak se rval Zdeněk Pohlreich za dobré jídlo?

Zdeněk Pohlreich
29. prosince 2018

Deset let jezdil po celé republice a snažil se pomoci hospodským, kteří o to projevili zájem....

Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

Šéfová Jitka Pagana vysvětluje majiteli kroměřížské Staré masny, jak se v...
18. prosince 2018

Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...
11. prosince 2018

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.
4. prosince 2018

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když...

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

Jitka a Santo Pagana v diskusním pořadu Rozstřel. (3. prosince 2018)
aktualizováno  3. prosince 2018

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano,...

Vadí vám syrový burger? Běžte si jinam, dozví se šéfová v motorestu

27. listopadu 2018

Nový motorest na hlavním tahu, s vlastním parkováním, blízko německých hranic. Ideální podmínky,...

Jez to, co ti roste a běhá kousek od domu, platilo už za první republiky

23. listopadu 2018

Zatímco my si dnes ničíme zdraví nadbytkem jídla a patříme mezi nejtlustější národy, před 100 lety...

VIDEO: Bramborový salát z barevných brambor je zdravější, chutná stejně

22. listopadu 2018

Bramborový salát z barevných brambor? Proč ne. Podle šéfkuchaře Romana Pauluse není třeba se...

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

20. listopadu 2018

Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi....

Brambory šetrně skladujte i zpracovávejte, je jich málo a zřejmě zdraží

26. října 2018

Letošní horká a suchá sezona zrovna nenahrávala solidní úrodě brambor, podle bramborářů je sklizeň...

Pohlreich se loučí s Ano, šéfe! s nostalgií a třemi hvězdami pro putyku

2. října 2018

Přestrojit do dnešní univerzální podoby interiér i jídelní lístek staré dobré hospody, to nebyl v...

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

11. září 2018

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné...

Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

4. září 2018

V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou...

Šéf zachraňuje slušné bistro pro cyklisty. I se smažákem pro Poláky

28. srpna 2018

V kuchyni kluk, co tvrdí, že gastronomií žije a vařit ho evidentně opravdu baví. A majitelé, kteří...

VIDEO: Založte si vermikompostér a zužitkujte organické zbytky i v bytě

30. července 2018

Pokud připustíte, že vám s kompostováním organických zbytků budou doma pomáhat kalifornské žížaly,...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

17. července 2018

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke...

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

18. června 2018

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

12. června 2018

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

4. června 2018

Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

VIDEO: Smrkové výhonky využijete v kuchyni jako koření i na marmeládu

16. května 2018

K volně dostupnému jarnímu býlí v podobě medvědího česneku či pampelišek, které může obohatit váš...

Nebojte se krevet na grilu, s Pohlreichem je to geniálně jednoduché

7. května 2018

Pokud jste ještě krevety grilovat nezkoušeli, nebojte se. Ve specializovaném obchodě, nebo třeba v...

Recept na osvěžující sorbet z pampelišek i falešné olivy do salátů

1. května 2018

Jakmile v trávě zasvítí žluté květy, stoupne poptávka po citronech, cukru a receptu na pampeliškový...

Lógr je lahůdkou pro kompostující žížaly a navíc odrazuje slimáky

25. dubna 2018

Kávová sedlina neboli lógr jednoznačně patří do bioodpadu. Doporučuje se i přímo jako hnojivo nebo...

Češka, co umí nejlepší marmeládu, už počtvrté přivezla z Anglie zlato

25. března 2018

Na co sáhne, to zřejmě pozlatí. Zlaté medaile z mistrovství světa v marmeládách totiž Blanka...

Klidně kupujte banány s hnědými flíčky a tvrdá rajčata, jsou nejlepší

6. března 2018

Metoda pokus omyl vychází při nákupu ovoce a zeleniny pěkně draho. To zlevněné, co vypadalo...

Podle Jamieho Olivera lze vaření i pečení zvládnout s pěti ingrediencemi

23. ledna 2018

Vaření podle britské kuchařské ikony už zřejmě nemůže být jednodušší. Tedy pokud máte doma kdykoliv...

VIDEO: Jak na roštěnky, líčka a spol. Pohlreich radí triky na dušení

18. prosince 2017

Brazírování je geniálně jednoduchý způsob, jak z poraženého zvířete zužitkovat opravdu každý kousek...

Deset dárků pro kuchtíky. Ostré nože, italská klasika i chytrý váleček

17. prosince 2017

Možná ještě nevědí, že je potřebují. Nebo po nich už dlouho touží, ale sami by si je nekoupili. Do...

Teplá kaše po ránu pohladí žaludek a dodá vše, co tělo potřebuje

12. prosince 2017

Mohou být bez lepku i bez laktózy, takže pro mnoho lidí řeší jejich problémy s trávením. Mohou být...

VIDEO: Naučte se s Pohlreichem gratinovat čili zapékat jako pravý Ital

11. prosince 2017

„Na zapečeném jídle nemusí být tuna třicítky eidamu,“ říká Zdeněk Pohlreich, když si s Emanuelem...

Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také

4. prosince 2017

Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic...

Únava zmizí po teplém salátu s bezlepkovou quinoou. „Matka zrn“ dá sílu

3. prosince 2017

„Ještě než se nacpeme vánočním cukrovím, hodí se zkusit salát ze superpotraviny, která chutná Inkům...

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

27. listopadu 2017

Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny...

Najdete na iDNES.cz