Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Premium

Kuchařský Oscar. Michelinů jsou stovky, vítězů Bocuse d’Or jen 19, říká jeho šéf

Paul Bocuse, zakladatel mezinárodní soutěže Bocuse d‘Or | foto: Bocuse d’Or CzechGetty Images

Celý článek je jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Kuchařská olympiáda, nejprestižnější soutěž. Ne náhodou bývá globální soutěž Bocuse d’Or spojována s podobně vznešenými akcemi. Bocuse d’Or s tradicí začínající v roce 1987, kdy ji založil legendární šéfkuchař Paul Bocuse, vytváří mimořádně inspirativní komunitu udávající trendy světové gastronomie.

„Jde o opravdu nejtěžší, ale také nejprestižnější kuchařskou soutěž na světě,“ podotýká ředitel Bocuse d’Or Czech Adam Eliáš, který je zároveň výkonným ředitelem Českého gastronomického institutu. Právě jemu se podařilo získat licenci Bocuse d’Or pro Českou republiku, což je samo o sobě velký úspěch.

„Nejtěžší bylo přesvědčit francouzské pořadatele soutěže, že jsme pro ně ten správný partner. Trvalo nám to rok a půl, ale nakonec jsme uspěli,“ dodává Adam Eliáš.

Je zakázáno používat lanýže a kaviár. Aby nikdo neměl výhodu, protože má třeba bohatého majitele restaurace.

Adam Eliášředitel Bocuse d’Or Czech

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor:

Krmítko v americkém Ohiu

  • Nejčtenější

Finálová čtyřka se v Kašpárkově Hell’s Kitchen změnila na trojku

Aktualizujeme

Pekelná kuchyně otevřela své brány na konci srpna, kdy Radek Kašpárek přivítal profesionální kuchaře z celé České republiky. Ti bojují o pozici kreativního šéfkuchaře v jeho restauracích 420 a Field...

4. prosince 2024  22:52

Výhrůžek se neděsím. Ale nechci své psy posílat na smrt, říká cvičitelka

Premium

Pytláci v Africe z něj už předem mají strach, proto mu vyhrožují smrtí. Avatar je další z vycvičených českých psů, který by jim mohl kazit jejich krutý byznys. Možná to však bude nakonec úplně jinak....

3. prosince 2024

Čtenáři ukázali skvělou úrodu ze sadu i zahrady, dokonce i exotické druhy

Listopadová výzva, aby čtenáři prošli svoje telefony a zavzpomínali na letošní výpěstky, přinesla ovoce. A to bez nadsázky, od sladkých hrušek po banány. Nechyběla zelenina, samozřejmě rajčata nebo...

4. prosince 2024

Nejroztomilejší mazlíci listopadu vyhráli granule za 10 tisíc, hlasující knihy

Další kolo ankety o nejroztomilejší mazlíčky je u konce a my vám představujeme šťastné výherce, kteří se mohou radovat z krmiva od firmy Mountfield v hodnotě 5, 3 a 2 tisíce korun. Hlasující navíc...

1. listopadu 2024,  aktualizováno  2.12 13:08

Proč kočka mňouká jako dítě a pes dělá smutné oči. Etolog o řeči zvířat

Premium

Člověk dovede pomocí slov vytvořit nekonečné množství vět, může tedy říct cokoli. Taková schopnost se u zvířat zatím neprokázala, ale víme, že vydávají zvuky, kterými například oznamují: vidím...

3. prosince 2024

KVÍZ: Poznejte historické zahrady a parky v Česku. Hraje se o knihu a kalendář Ferdinanda Lefflera

Zahrady přes zimu odpočívají a nabírají sílu do příští sezony. A člověk má prostor se na to připravit, snít a plánovat. S inspirací pomohou nejen návštěvy na povedených současných zahradách, což lze...

vydáno 10. prosince 2024

Nemusí to být jen kapr, objevte další naše ryby. Třeba štiku, okouna, lososa

Zásadní důvod, proč jíme tak málo ryb, spočívá v tom, že je moc neznáme a nevíme, jak je vařit. A proto se s nimi pojďme blíže seznámit. Nejen proto, že se blíží čas kaprů, on i další ryby jsou...

9. prosince 2024

Postarejte se o stromeček i hvězdu, aby nezahynuly ještě před Vánocemi

Stromeček je jedním z nejvýraznějších symbolů vánočních svátků. Mnoho lidí se rozhoduje pořídit si ho dříve, aby si mohli užít jeho krásu po delší dobu. Pokud se rozhodnete pro tento krok, je...

9. prosince 2024

Symbol usmíření, ale i pokusy na zvířatech. Jak vzniklo sedm českých plemen

Premium

Některá jsou s námi pouze pár dekád a oficiálně byla uznána za socialistického Československa, jiná pamatují už středověkou lesní honitbu a žila zde na královských dvorech. Ze sedmi domácích...

8. prosince 2024

Chcete připravit rodinu na zimní sezónu? Vyhrajte voucher na Lyžebraní
Chcete připravit rodinu na zimní sezónu? Vyhrajte voucher na Lyžebraní

Chcete ušetřit peníze i čas a vybavit celou rodinu na hory? Řešením je návštěva Lyžebraní, kde na jednom místě najdete vše pro lyžování, běžkování...

Velký test másla: Nejlahodnější vzorek nebyl ani bio, ani z alpského mléka

Premium Lahodné máslo, které chutná a voní po smetaně, nemusí stát majlant. Jenže napěchovat jím mrazák, když je zrovna v akci,...

Hrála v pornu, tak skončila. Solfronk se v Bacheloru rozloučil s další účastnicí

Odhalení o minulosti soutěžící Denisy Veselé a jejím natáčení pornovideí výrazně zamávalo atmosférou v sídle Bachelora....

Došly nám síly. Česká specialistka na cupcaky zavírá svůj obchod

Lenka Hnidáková, průkopnice cupcaků v Česku a autorka dvou knih o těchto dezertech, zavírá svůj obchod v pražském...

V naději už nevěřím, moje onemocnění je smrtelné, říká Cyril Höschl o diagnóze

Premium Celý život tlumočil složitou řeč vědy do srozumitelného jazyka. Před rokem však psychiatrovi Cyrilu Höschlovi zasáhlo...

Příliš velké sousto. Smetanová cukrárna dopekla, věřitelům dluží stamiliony

Pražská Smetanová cukrárna, která dodávala své cukrářské výrobky téměř do všech obchodních řetězců, ukončila svůj...