Čtvrtek 26. května 2022, svátek má Filip
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 26. května 2022 Filip

Máslo

VIDEO: Ze zeleného chřestu bleskově připravíte ideální zeleninový předkrm

Zelený chřest s holandskou omáčkou a osmaženou strouhankou
20. května 2022

Sezona chřestu je tady. Jeho pěstování má u nás dlouhou tradici, která byla přerušena desítkami let...

Test nákupů v cizině: Polsko je nejlevnější, Německo sází na akční slevy

Srovnávací nákup
11. května 2022

Premium Redaktoři MF DNES se vydali nakupovat do sousedních zemí, aby porovnali ceny potravin a drogerie v...

A tebe taky sním! Reportér se zúčastnil soutěže v jedení chleba s máslem

Soutěž v pojídání chleba s máslem
3. května 2022

Premium Cpu do sebe chleba. Hlavně nezapomenout kousat! Naštěstí je se mnou fotograf, o němž vím, že...

Ministrovi vadí ceny masa, pečiva i másla, vyzve úřad ke kontrole marží

Hostem Rozstřelu je ministr zemědělství Zdeněk Nekula. (11. února 2022)
13. dubna 2022  12:38

Ministr zemědělství Zdeněk Nekula chce ve spolupráci s antimonopolním úřadem přistoupit ke kontrole...

Přivítejte barevné Velikonoce s mrkvovým cheesecakem

Haribo
10. dubna 2022

Beránek a mazanec, to je klasika, bez které se tradiční Velikonoce zkrátka neobejdou. Chcete-li ale...

Škola karavaningu: Přibalte metličku a přepuštěné máslo, místo knihy čtečku

Konvička na kávu Bialetti
1. dubna 2022

Nevím, jak to máte vy, ale mně vždy přišla přímá úměra „Čím kratší dovolená, tím méně věcí“ dost...

Porotce Peče celá země nadchla perníková šmoulí vesnička i skleník

Porotu Peče celá země nadchla perníková šmoulí vesnička i skleník.
27. března 2022

Další tři výzvy mají za sebou po třetím kole soutěže Peče celá země nadšení amatérští cukráři z...

VIDEO: Začala soutěž Peče celá země. První díl ovládla bublanina a rakvičky

V zámku Bon Repos ve středočeském kraji se uskutečnilo natáčení soutěžního...
13. března 2022

Po dvou letech se na obrazovce České televize objevila druhá řada nebývale úspěšné soutěže Peče...

VIDEO: Nabrousit lze i nůž na pečivo. Jen to chce půl hodiny trpělivosti

8. března 2022

Pěkně vypečený chleba nebo bageta, kdo by je nemiloval. Jenže vypečenou kůrku bývá problém ukrojit...

Dopřejte si pravé koblihy s voňavými povidly podle Pepy Maršálka

22. února 2022

Tradice připravovat masopustní české koblihy sahá až do třináctého století. Koblihy se plnily...

VIDEO: Omeleta musí být nadýchaná jako obláček. Šéfkuchař ukáže, jak na to

11. února 2022

Příprava francouzské omelety bývá často zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být...

Chraňte pleť před mrazem. Jak dodat pokožce vláhu zvenku i zevnitř

13. ledna 2022

Chlad umí pokožku pěkně potrápit, je tedy dobré ošetřovat tělo tak, aby nedošlo k přehnanému...

Upečte si máslovou vánočku podle Maršálka ze šesti, nebo ze čtyř třípatrovou

12. prosince 2021

Upéct vlastní vánočku může být výzva, i pro šéfredaktorku časopisu Na chalupě s Terezou Bebarovovou...

VIDEO: Makové šulánky podle babičky. Evi z Masterchefa je máčí v rumu

10. prosince 2021

Eva Tomečková byla finalistkou Masterchefa v roce 2020. Teď se zapojila do výzvy připravit jídlo ze...

Napečte si vánoční ořechové dortíčky se skořicí podle cukráře Maršálka

9. prosince 2021

A je to tady! Vánoce, Vánoce přicházejí a peče se už i u Josefa Maršálka, který speciálně pro...

Ohřejte si sychravé zimní dny slavnou francouzskou cibulačkou

8. prosince 2021

Tajemství francouzské cibulačky je v pomalé karamelizaci, kdy cibule zesládne a získá krásně...

VIDEO: Několik surovin a Pohlreich vykouzlí báječný koláč během pár minut

22. listopadu 2021

Suroviny máte buď doma, anebo je snadno seženete v každé samoobsluze po cestě domů z práce. V...

Věřím, že cena másla přes 60 korun nepůjde, říká obchodní šéf Madety

18. listopadu 2021

Premium Vyšší cena energií, vstupních surovin a do budoucna unijní zelená cesta, která jde až proti...

Byly postrachem školních jídelen. Když je uvaříte poctivě, získají reparát

14. listopadu 2021

Kmínová polévka nebo třeba plíčky na smetaně. Mnozí mají k těmto jídlům odpor kvůli vzpomínkám na...

Ze zbytků vykouzlil masterchef Roman Staša atraktivní svačinu plnou chutí

22. října 2021

Je tu nový online pořad Do posledního sousta, který by chtěl využít schopností bývalých účastníků...

Máslo zatím nezdražuje. Není čerstvé, ale rok zmrazené, tvrdí Komora

16. října 2021

Kolotoč zdražování se nezastavuje. Jsou ovšem produkty, které si své ceny drží na stejné hladině,...

Máslo i další mléčné výrobky podraží. Mohou za to rostoucí ceny obalů a energií

8. září 2021  14:55

Mlékárnám v Česku stoupají náklady kvůli zdražování obalového materiálu, energií a pohonných hmot....

Našlapaný sýrový toust s rukolou a špenátem

2. září 2021

Martin Škoda si pro vás ve spolupráci s Penny připravil další skvělý recept na léto!

Soutěžnímu grilování kralovalo hovězí, výběr doplnila famózní žabí stehýnka

22. července 2021

Soutěž Je tu druhé kolo receptů pro grilování. Příspěvky, které dorazily během uplynulého týdne, výrazně...

Nejčastější mýty o dietách. Jak je to s tuky, cukry či lepkem?

7. července 2021

Léto už je tu a s ním i touha mít u vody štíhlou postavu. Hodně z nás se pouští do různých diet a...

Grilovací sezona

10. června 2021  14:12,  aktualizováno 

V našem kulinárním speciálu Chuťovka, která je součástí aktuálního vydání časopisu ŽENA A ŽIVOT,...

Těsto musí prdlat. Pohlreich se učil grilovat čajové koláčky s povidly

19. května 2021

Iveta Fabešová v pořadu Rozpal to, šéfe! opět přesvědčovala, že se současným grilem lze zacházet...

Excelentní nádivka, jehněčí ragú i roláda. Tak vaří na Velikonoce šéfkuchaři

1. dubna 2021

Věhlasní šéfkuchaři ani na Velikonoce nelení a pro svá výdajová okénka připravují různé speciality....

Beurre blanc je vynikající máslová omáčka, která zřejmě vznikla omylem

19. března 2021

Traduje se legenda, že omáčka beurre blanc vznikla nešťastnou náhodou, když jedna francouzská...

Máslová brioška naslano i nasladko

18. března 2021

Máslová brioška vám bude chutnat jen lehce pomazaná máslem a džemem. Připravit z ní můžete sladké...

Kanada řeší záhadu s máslem, které v teple neměkne

27. února 2021  12:44

Kanadští spotřebitelé začali veřejně řešit záhadu, která se týká kvality másla v obchodech. Mnozí...

Ghí použijete do vaření, uklidníte nervy a urychlíte hojení i trávení

22. února 2021

Pavel Berky je původním povoláním módní návrhář, ale do podvědomí veřejnosti se zapsal jako...

Tři zimní tipy, jak zhubnout a přitom si skvěle pochutnat

23. ledna 2021

Máte pocit, že se vám od podzimu srazily kalhoty? Vánoční hodování společně s lenošením v rámci...

Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky

30. prosince 2020

Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....

RECEPT DNE: Losos s kapustičkami

23. prosince 2020

Podle tradice by hlavním chodem svátečního menu měla být ryba, přičemž za nejryzejší klasiku je...

Nepečené cukroví na poslední chvíli pro rodiny, kde se všechno snědlo

23. prosince 2020

Je u vás také pravidlem, že před svátky se cukroví nesmí jíst, ale během svátků je problém všechny...

Praha bude v létě opět ztichlá, obává se šéf turistické centrály