Máslo

Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš

Jihočeská kulajda
9. března 2019

Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...

Sejkory, kyselo i hubník. V Krkonoších se lidová strava drží a vyvíjí

Pravý krkonošský hubník.
29. prosince 2018

Zatímco většina zvyků horalů v Krkonoších už dávno zanikla, tamní lidové pokrmy se stále drží v...

Pracny, košíčky a další skvělé cukroví, které pečeme v redakci

Košíčky s ořechovou náplní
11. prosince 2018

Také letos vám přinášíme osvědčené recepty na vánoční cukroví, které se peče v rodinách redaktorek...

Vánoční cukroví pro vegany, celiaky i ty, kteří chtějí zhubnout

Pusinky  s oříškovou moukou a kakaovým krémem
5. prosince 2018

Sváteční mlsání je pro většinu z nás hříšné potěšení, ovšem pro ty, kteří drží třeba bezlepkovou či...

Vyzkoušejte vánoční cukroví bez másla. Kokosky nebo pomerančové hvězdičky

Sádláčky
1. prosince 2018

Pečení cukroví patří sice v mnoha českých rodinách k nezpochybnitelným tradicím, cena některých...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

Chudí rytíři Cordon Bleu
16. listopadu 2018

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování...

Zbyla vám dýně z Halloweena? Upečte si něco sladkého k nedělní kávě

Dýňový cheesecake
3. listopadu 2018

Jsou krásné, jsou dekorativní a také se z nich vyrábějí báječná halloweenská strašidla. Možná vám...

Jako před rokem. Máslo před Vánoci opět zdražuje, za kostku dáme 60 korun

11. října 2018

Od máselné krize, kdy se cena za čtvrt kilovou kostku vyhoupla nad 60 korun, uplynul rok. Letošní...

Ke kvalitní architektuře se musíme prostavět, tvrdí architekt Máslo

5. října 2018

Měli bychom se inspirovat ve Vídni, tam se staví, říká architekt Vít Máslo. Město, které se chce...

Proti podzimnímu splínu zabojujte dušenou dýní s hříbky

4. října 2018

Hříbky a dýně jsou perfektním podzimním párem pro vrchol sezony, který mají společný. Až na vás...

TEST DNES: Úplné výsledky testu proteinových tyčinek

25. září 2018

MF DNES otestovala dvanáct tyčinek, které zdůrazňují přítomnost bílkovin výrazem „protein“ v názvu....

Sedmdesát vynikajících kuchařů se spojilo a sepsalo jedinečnou kuchařku

21. srpna 2018

Každý z kuchařů uvařil tři oblíbené recepty a vznikla „tlustokniha“ s 210 recepty, které si sice...

Číňané skupují tuny másla. Nedostatek kostek na trhu šroubuje cenu nahoru

24. července 2018

Jihočeská Madeta, největší zpracovatel mléka v zemi, registruje převis poptávky po másle kolem 25...

Jak Češi hledají smysl evropských zákazů a hájí zabijačku i selský rozum

7. července 2018

Seriál Velkým tématem pro lamentování na Evropskou unii jsou regulace. V Česku se pro ně staly symbolem...

Nejlepší a nejjednodušší letní koláče z ovoce utrženého na zahrádce

7. července 2018

K létu patří čerstvé maliny, ostružiny, rybíz nebo třeba broskve a mirabelky, které rostou na vaší...

Ministr Toman o regulaci slev: Pod nákladovými cenami prodávat nelze

29. června 2018

Dovoz exotických sýrů je v pořádku, ale proč dovážíme máslo, když si ho umíme dost vyrobit? ptá se...

Máslo po půl roce zdražilo. Za šedesát ale nebude, uklidňují mlékaři

29. června 2018

Kostka másla poprvé od října zdražila, rostou také termínované kontrakty na máslo s dodáním o...

Baráž se uzluje, Litvínov v duelu s Jihlavou opět potopily fauly

4. dubna 2018

Barážový zádrhel pro hokejový Litvínov. Po výborném startu utrpěl druhou porážku v řadě s Jihlavou,...

Máslo s lojem, obarvené ryby: jak zákazníka chránil král proti šejdířům

2. dubna 2018

Možnost reklamovat vadné zboží je výdobytek moderní doby. Jak to bylo v minulosti, kdo dříve...

TEST DNES: Margaríny chuťově na máslo nemají, kilo stojí 40 i 390 korun

27. března 2018

V pomyslném souboji másla a margarínů je to 1:1. Máslo vyhrává v chuti, margaríny na poli výživy....

Cvrček na másle, grilované saranče. Lidé ochutnávali hmyzí speciality

12. března 2018

Desítky zájemců přišly ve Velehradě na Uherskohradišťsku na akci nazvanou Hmyz na talíři. Kromě...

Kolik co stojí? Stát za miliony zkoumá ceny mléčných výrobků

25. února 2018

Státní úředníci na Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) pátrají po tom, jestli jsou...

Prodávat kostku másla za 90 korun byla zlotřilost, říká majitel Madety

20. února 2018

Majiteli českobudějovické Madety Milanu Teplému sice bude příští rok v březnu 70 let, ale podnik...

Mlékárny tlačí výkupní ceny mléka dolů. Mají nový argument: dovoz eidamu

19. února 2018

Mlékárny si předloni zoufaly, že prodělávají na másle. Nyní tomu už tak není. Teď je straší cenový...

Efekt drahého másla: výkup mléka loni zrychlil

30. ledna 2018

Mlékárny loni nakoupily 2,478 miliardy litrů mléka, což je o 0,8 procenta meziročně víc. Růst však...

Máslo jde teď víc do akcí a je levnější, u vajec se brzy čeká zdražení

29. ledna 2018

Větší výběr značek másla a častější akce s cenou pod 30 korun a výjimečně i pod dvacet korun za...

Nenáviděné lootboxy budou již brzy i v Ghost Recon: Wildlands

24. ledna 2018

Ubisoft se rozhodl ještě trochu vydělat na už tak dost úspěšné hře. Nebojte se však, v nenáviděných...

Prohýřit lze i vyšší náskok než 28 bodů. Pardubický Pandula to zažil

19. ledna 2018

Stejně jako celý pardubický basketbalový tým byl i slovenský křídelník Dušan Pandula ve středečním...

Znovuobjevená špalda vtrhla do kuchyní. Proč jsou z ní buchty lepší?

16. ledna 2018

Na rozdíl od bílé pšeničné mouky je ta špaldová tmavší, má oříškovou chuť a z výživového hlediska...

PŘEHLED: Kolik stojí chleba nebo máslo v ČR a SR? Srovnali jsme to

2. ledna 2018

Pětadvacet let existují dva samostatné státy - Česká republika a Slovenská republika. Češi a...

Isidor, perník i bábovka. Opilé sváteční dezerty, které budete milovat

26. prosince 2017

Jestli nemáte ani po vánočních svátcích dost sladkého, vyzkoušejte jeden z těchto skvělých voňavých...

Vánoční cukroví pro každého: bez lepku, cukru i z živých raw surovin

19. prosince 2017

Klasika musí být, bez vanilkových rohlíčků či lineckého by nebyly Vánoce. Vždyť i varianty pro...

Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře

19. prosince 2017

Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...

Zaměstnávejte postižené, káže stát. Sám má máslo na hlavě

15. prosince 2017

Stát loni zaměstnával 859 postižených, což je sotva polovina těch, kterým by podle zákona měl dát...

Na klasické perníčky je už pozdě. Vyzkoušejte rumovou verzi

14. prosince 2017

Je to recept někde na pomezí mezi klasickými perníčky a ruměnkami. Perníčky jsou vážně měkké hned...

Přes noc přiberu i dvanáct kilo, řekl zápasník Vémola v Rozstřelu

Najdete na iDNES.cz