Máslo

RECEPT DNE: Cuketová polévka s krutony

Cuketová polévka s krutony
27. května 2019

Skvěle zasytí a navíc je rychle hotová. Připravte k dnešní večeři výbornou cuketovou polévku s...

Rebarbora milovaná i nenáviděná. Dejte ji do koláče, salátu či nápoje

Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
18. května 2019

Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka,...

České mléko sytí Němce. Vyrábějí z něj sýry či máslo

Ilustrační snímek
7. května 2019

Z Česka odtéká čím dál více mléka pro výrobu sýrů či másla v sousedních státech. Loni se takto...

Kotlety na gril zkuste naplnit sýrem a šunkou a potírejte máslem s chilli

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování...
2. května 2019

Grilovací sezona i přes dosud střídavé počasí začíná. Vyzkoušejte grilování trošku jinak – fádní...

RECEPT DNE: Malá karamelová srdíčka pro zamilované

Malá karamelová srdíčka
1. května 2019

První máj je lásky čas a tak dnes upečte svému miláčkovi karamelová srdíčka. Určitě to ocení a...

RECEPT DNE: Jahodovo-rebarborový koláč s marcipánovou drobenkou

Jahodovo-rebarborový koláč
28. dubna 2019

K víkendové kávě se skvěle hodí domácí moučník. Udělejte si lahodný jahodovo-rebarborový koláč s...

Užijte si plevel na talíři, do kuchyně patří pampelišky, pelyněk i kopřivy

Pampeliškový salát s pošírovaným vejcem a se špekem je pro nestabilní dubnové...
23. dubna 2019

Autorka následujících jarních receptů je opravdovou kytkožroutkou, která pro chuťové vyladění svých...

RECEPT DNE: Bylinkové jehněčí kotletky s chřestem a holandskou omáčkou

Bylinkové jehněčí kotletky s chřestem a holandskou omáčkou
20. dubna 2019

Jehněčí maso rozhodně patří na velikonoční stůl. Zkuste ho tentokrát připravit netradičně s...

VIDEO: Velikonoční nádivka nesmí chybět u žádného slavnostního stolu

18. dubna 2019

Dobrá nádivka je hotový poklad. Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova zbarvená. Máslová, s vůní...

Medvědí česnek je zdrojem síly. Jen ho trhejte rozumně s citem pro přírodu

15. dubna 2019

Medvědí česnek je zásobárnou látek, které naše tělo po zimě uvítá. V kuchyni se hodí do pomazánek i...

Velikonoční beránek s brusinkami a bílým krémem krok za krokem

13. dubna 2019

Recepty na velikonočního beránka se většinou předávají z generace na generaci. Vyzkoušet však...

RECEPT DNE: Gratinovaný chřest ve slanině

12. dubna 2019

Chřestu není nikdy dost! A když je teď sezona, tak si ho pořádně užijte.

Malé sladkosti pro oslavu velké noci. Upečte výslužku pro koledníky

12. dubna 2019

Kromě klasického beránka a mazance se na Velikonoce hodí mít po ruce něco malého sladkého nejen pro...

PŘEHLED: Cibule a zelí v roli másla. Za rok zdražily o sto procent

11. dubna 2019

Zapomeňte na máslo. Cenovým skokanem je letos zelenina, u níž ceny vyšponovalo loňské sucho a...

RECEPT DNE: Zeleninové ragú s jáhlovými kroketami

7. dubna 2019

Jáhly jsou bezlepková potravina, která obsahuje mnoho zdraví prospěšných vitaminů a minerálů. Dá se...

Máslo je dražší než průměr EU. Výroba základních mléčných výrobků klesá

30. března 2019

Kvůli drahé a nedostatkové smetaně loni vylétly ceny másla vzhůru a­ mlékárny omezovaly výrobu....

Ochutnejte Česko. Nejlepší tradiční polévky nejen ze Šumavy či Krkonoš

9. března 2019

Ať se vydáte do kteréhokoliv koutu naší krásné země, všude dostanete talíř poctivou polévku, která...

Sejkory, kyselo i hubník. V Krkonoších se lidová strava drží a vyvíjí

29. prosince 2018

Zatímco většina zvyků horalů v Krkonoších už dávno zanikla, tamní lidové pokrmy se stále drží v...

Pracny, košíčky a další skvělé cukroví, které pečeme v redakci

11. prosince 2018

Také letos vám přinášíme osvědčené recepty na vánoční cukroví, které se peče v rodinách redaktorek...

Vánoční cukroví pro vegany, celiaky i ty, kteří chtějí zhubnout

5. prosince 2018

Sváteční mlsání je pro většinu z nás hříšné potěšení, ovšem pro ty, kteří drží třeba bezlepkovou či...

Vyzkoušejte vánoční cukroví bez másla. Kokosky nebo pomerančové hvězdičky

1. prosince 2018

Pečení cukroví patří sice v mnoha českých rodinách k nezpochybnitelným tradicím, cena některých...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

16. listopadu 2018

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování...

Zbyla vám dýně z Halloweena? Upečte si něco sladkého k nedělní kávě

3. listopadu 2018

Jsou krásné, jsou dekorativní a také se z nich vyrábějí báječná halloweenská strašidla. Možná vám...

Jako před rokem. Máslo před Vánoci opět zdražuje, za kostku dáme 60 korun

11. října 2018

Od máselné krize, kdy se cena za čtvrt kilovou kostku vyhoupla nad 60 korun, uplynul rok. Letošní...

Ke kvalitní architektuře se musíme prostavět, tvrdí architekt Máslo

5. října 2018

Měli bychom se inspirovat ve Vídni, tam se staví, říká architekt Vít Máslo. Město, které se chce...

Proti podzimnímu splínu zabojujte dušenou dýní s hříbky

4. října 2018

Hříbky a dýně jsou perfektním podzimním párem pro vrchol sezony, který mají společný. Až na vás...

TEST DNES: Úplné výsledky testu proteinových tyčinek

25. září 2018

MF DNES otestovala dvanáct tyčinek, které zdůrazňují přítomnost bílkovin výrazem „protein“ v názvu....

Sedmdesát vynikajících kuchařů se spojilo a sepsalo jedinečnou kuchařku

21. srpna 2018

Každý z kuchařů uvařil tři oblíbené recepty a vznikla „tlustokniha“ s 210 recepty, které si sice...

Číňané skupují tuny másla. Nedostatek kostek na trhu šroubuje cenu nahoru

24. července 2018

Jihočeská Madeta, největší zpracovatel mléka v zemi, registruje převis poptávky po másle kolem 25...

Jak Češi hledají smysl evropských zákazů a hájí zabijačku i selský rozum

7. července 2018

Seriál Velkým tématem pro lamentování na Evropskou unii jsou regulace. V Česku se pro ně staly symbolem...

Nejlepší a nejjednodušší letní koláče z ovoce utrženého na zahrádce

7. července 2018

K létu patří čerstvé maliny, ostružiny, rybíz nebo třeba broskve a mirabelky, které rostou na vaší...

Ministr Toman o regulaci slev: Pod nákladovými cenami prodávat nelze

29. června 2018

Dovoz exotických sýrů je v pořádku, ale proč dovážíme máslo, když si ho umíme dost vyrobit? ptá se...

Máslo po půl roce zdražilo. Za šedesát ale nebude, uklidňují mlékaři

29. června 2018

Kostka másla poprvé od října zdražila, rostou také termínované kontrakty na máslo s dodáním o...

Baráž se uzluje, Litvínov v duelu s Jihlavou opět potopily fauly

4. dubna 2018

Barážový zádrhel pro hokejový Litvínov. Po výborném startu utrpěl druhou porážku v řadě s Jihlavou,...

Máslo s lojem, obarvené ryby: jak zákazníka chránil král proti šejdířům

2. dubna 2018

Možnost reklamovat vadné zboží je výdobytek moderní doby. Jak to bylo v minulosti, kdo dříve...

Na co zírá mašinfíra: Zubačkou na polskou stranu Krkonoš za 6 minut

Najdete na iDNES.cz