náhledy
Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své sledující zásobuje inspirativními tipy takřka denně, nad tvorbou příspěvku tráví i několik hodin. Jak podle ní vzniknou opravdu povedené fotky? Někdy stačí pár skvělých surovin a dobrota je na světě.
Autor: @_milluji_
Jídlo bylo hlavním tématem Kateřinina instagramového profilu už ve chvíli, kdy si ho před devíti lety založila. Dnes slouží jako inspirace milovníkům gastronomie i uživatelům, kteří chtějí získat nápady, jak své kulinářské výtvory dokonale zvěčnit. (Na snímku francouzský toast, pečené broskve, vanilkový krém a pistáciové máslo. Kateřinina představa perfektní letní snídaně.)
Autor: @_milluji_
Mladá maminka doporučuje: „Zvolte hezký talíř i pozadí. Klidně to může být dřevěný jídelní stůl či hezký ubrus v přírodní barvě. Také je důležité si s pokrmem na talíři vyhrát, třeba jej ozdobit bylinkami, chilli vločkami, nasekanými oříšky, salát nebo těstoviny zakápnout olivovým olejem, krémovou polévku ozdobit pár kapkami smetany. Jídlo na talíři je základ, který lze pak doplnit utěrkou, mističkou se surovinami nebo příborem.“ (Noky s chřestem a smetanovou omáčkou s parmazánem jsou přesně ten případ, kdy stačí pár dobrých surovin.)
Autor: @_milluji_
Jednatřicetiletá Kateřina Jašková žije nedaleko Brna, kde se naplno věnuje svým dvěma dcerám. „Mám ráda procházky a pobyt v přírodě, cvičím jógu, zajímám se o zdravý životní styl a ráda čtu o seberozvoji a zdraví. Také mě baví přírodní kosmetika a vše, co se týče bylinek.“ Koníček se jí stal zároveň i prací – kromě jídla fotí i produktové snímky pro klienty a také se věnuje focení rodin a svateb. V roce 2021 i 2022 se její blog o jídle milluji.cz umístil mezi TOP 30 českými foodblogy.
Autor: @_milluji_
Příprava fotky, stylingu pokrmu a focení trvá mladé fotografce zhruba třicet až pětačtyřicet minut. Členové rodiny už si prý zvykli, že mohou začít jíst až ve chvíli, kdy je nafoceno. A Kateřina zase na to, že si občas musí naservírovat jídlo, které během celého procesu vychladlo. A Kateřinina cukrářská rada? „Když peču muffiny, často do těsta ukrývám zeleninu či ovoce. Těsto je pak úžasně vláčné.“
Autor: @_milluji_
U snímku je podle autorky důležité přemýšlet i o barvách, které jídlo obsahuje. „Stejně jako o odstínech pozadí, talířů a doplňků. Po vyfocení je také potřeba snímek ještě trochu upravit. Každopádně si myslím, že vždy je lepší mít toho na fotce méně, než aby byla přeplácaná.“
Autor: @_milluji_
„Během přípravy jídla přemýšlím, jakou si vytvořím scénu, takže samotné focení zas tak dlouho netrvá. S vařením či pečením, úklidem kuchyněa post procesem, který zahrnuje výběr nejlepších fotek, jejich úpravu a sepsání receptu, může tvorba jednoho příspěvku zabrat klidně celý den.“ Bazalkové pesto na snímku je podle Kateřiny je zázrak. Perfektní nejen do těstovin, ale také na opečeném plátku chleba spolu s rajčaty a mozzarellou.
Autor: @_milluji_
Tyto cupcaky se podle Katky chuťově moc nevydařily, ale aspoň vznikla krásná velikonoční fotka. A jak sama Kateřina popsala další své vybrané snímky?
Autor: @_milluji_
Recept na vánočku jsem pilovala opravdu dlouho. Po upečení ji polévám rozpuštěným máslem s rumem. Dokonalost sama!
Autor: @_milluji_
V létě peču pouze ovocné koláče. Tento jahodový je úžasně vláčný a drobenka z ovesných vloček a mandlí je skvělou obměnou klasické verze.
Autor: @_milluji_
Nadýchané ricottové lívance patří u mých sledujících k nejoblíbenějším receptům. Díky sněhu z bílků jsou krásně nadýchané.
Autor: @_milluji_
I mrkvová pomazánka může být neobyčejná. Stačí opéct nastrouhanou mrkev na másle a chuťově bude úplně jinde než syrová.
Autor: @_milluji_
Tvarohové dezerty připravuji doma často pro sebe a své dcery. Mladší miluje vanilkovou příchuť, starší čokoládovou.
Autor: @_milluji_
Embosované sušenky jsou sice pracnější, ale efekt je zaručen.
Autor: @_milluji_