Šlehačkový beránek

nehodnoceno

Klasického velikonočního beránka každý z nás peče minimálně jednou za rok. Podle velikosti formy upečte buď jednoho, nebo dva menší.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez chladnutí

Ingredience

18 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    94 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    395 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    11,0 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    2,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Obě části formy na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  2. Změklé máslo utřeme s cukrem, solí a vejci do pěny. Prosátou mouku smícháme se sodou. Smetanu vyšleháme dotuha. Do vaječné pěny střídavě přidáváme vyšlehanou šlehačku a mouku se sodou. Nakonec vmícháme rum. Těstem naplníme hlubší formu, zakryjeme zádovou částí a vložíme je do trouby předehřáté na 165 °C.
  3. Pečeme asi 50 minut, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. Hotového beránka necháme vychladnout a pak ho opatrně vyjmeme z formy. Ozdobíme dle fantazie.
Autor:

Podobné recepty

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.

Sladké knedlíky z odpalovaného těsta

Udělejte dětem radost domácími sladkými knedlíky.