Skvělé velikonoční recepty s jehněčím, telecím i vepřovou panenkou

aktualizováno 
Svátky jara si na stole žádají něco onačejšího než ve všední den či o běžném víkendu. Uspořádejte hostinu korunovanou výborným mladým masíčkem a nezapomeňte přidat něco barevného, třeba listy baby špenátu či chřest, případně červenou karotku.
Část 1/4
Jehněčí koule se špenátem a vejci

Jehněčí koule se špenátem a vejci

Ingredience na 4 porce.

  • 6 vajec
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g čerstvých špenátových listů
  • 500 g mleté jehněčí plece
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • strouhanka na zahuštění
  • 1 červená cibule
  • 1 svazek mrkve s natí

Pracovní postup:

  1. Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Slijeme horkou vodu a vejce zchladíme ve studené vodě. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Do mísy vložíme mleté jehněčí maso. Přidáme česnek, pokrájený špenát, vejce, sůl a pepř a promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Maso rozdělíme na čtyři díly a každý z nich roztlačíme na placku. Doprostřed položíme oloupané vejce a obalíme ho masem.
  3. Jehněčí koule přendáme do pekáčku. Vložíme ho do trouby a pečeme při 180 °C asi 50 minut, podle potřeby maso podléváme vodou. Cibuli a mrkev očistíme. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Po 30 minutách pečení přidáme zeleninu k masu a společně dopečeme.
  • Nejčtenější
Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

Premium

Chci chlapa, co má větší koule než ego, říká svobodná matka Nikol Štíbrová

Před pár dny oslavila třiatřicítku a cítí se šťastná a spokojená. Nebylo to ale zadarmo – moderátorka a hvězda...

Příběh Oliny: Vyspala jsem se s kamarádem, nevím co dál

Udělala jsem velkou hloupost, vyspala jsem se se svým nejlepším kamarádem. Bylo to krásné, ale i tak bych byla radši...

Lidé, jezte, neblázněte, nabádá psycholožka a dietoložka Iva Málková

Drželi jste někdy dietu? Občas? Často? Na Ivu Málkovou nemáte. Ta vyzkoušela snad všechny diety a metody na hubnutí, i...

Premium

Jak nejíst nekvalitní jídlo? Dietoložka Slimáková má jednoduchou radu

Rady, co jíst a co nejíst, už se ve virtuálním světě slily v jeden velký nepřehledný zmatek, v němž se orientujeme jen...

Premium

Havel byl z jiného těsta, vzpomíná v rozhovoru exprezident Klaus

Jeden z hlavních aktérů polistopadového vývoje Václav Klaus starší hovořil pro LN o nepochopení kuponové privatizace i...

Premium

Test kávy v kapslích: Bezpečné, pohodlné, ale drahé potěšení

V kavárně určitě najdete zajímavější druhy kávy, rozpustná je zase levnější. Test jsme zaměřili na kávu v kapslích, z...

Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

  • Další z rubriky

RECEPT DNE: Hustá zeleninová polévka

V nevlídném počasí je hustá zeleninová polévka ideální večeří. Vyzkoušejte náš recept, určitě si pochutnáte.

Zdravější pečení. Zkuste perník, bábovku nebo pizzu z celozrnné mouky

Nadýchané koláčky a bábovky z bílé mouky jsou sice českou klasikou, je to ovšem záležitost maximálně posledních pár...

Brambory nejsou jen příloha. Zkuste koláč s cibulí, lokše či štrachandu

Zvykli jsme si používat bramborové hlízy jako poměrně nudnou surovinu pro přípravu kaše, „šťouchaček“ nebo hranolek....

RECEPT DNE: Salát z obilovin a zelených listů s grilovaným sýrem

Pořádnou nálož vitaminů a minerálů vám zajistí tento skvělý salát z obilovin a zelených listů s grilovaným sýrem.

KRUTÁ REALITA: První měsíce po porodu byly peklo
KRUTÁ REALITA: První měsíce po porodu byly peklo

Měli jste možnost si přečíst o mém porodu a o pobytu v porodnici na šestinedělí. Nyní bych chtěla rozvést poslední a nejtěžší část mého příběhu. První půlrok mého mateřství.

Najdete na iDNES.cz