Telecí roláda se špenátem
Ingredience na 4 porce:
- 800 g telecí kýty
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 cibule
- 100 g másla
- 2 vejce
- 50 g baby špenátu
- 4 plátky šunky
- 80 g strouhaného sýra (např. eidam)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml vývaru
Pracovní postup:
- Telecí kýtu očistíme a omyjeme. Podélně ji nařízneme a rozložíme na plát, který naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozpustíme 50 g másla a cibuli na něm orestujeme. Přidáme vejce, osolíme, opepříme a připravíme řidší míchaná vejce.
- Špenát omyjeme a necháme okapat. Maso poklademe plátky šunky a listy špenátu, posypeme nastrouhaným sýrem a navrch rozdělíme míchaná vejce. Plát masa stočíme, převážeme provázkem a roládu osolíme.
- Roládu opečeme na rozpáleném oleji a dáme na alobal. Rozdělíme na ni zbylé máslo a zabalíme. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30-40 minut. Pak alobal odstraníme, roládu dopečeme dozlatova a vyjmeme.
- Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, rozmícháme a provaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Roládu rozkrájíme na plátky a podlijeme zahuštěnou šťávou. Podáváme s pečenými bramborami.