Vaříme polévky

Luxusní houbový kuba podle šéfkuchaře Jana Punčocháře

Houbový kuba z žampionů a lišek podle Jana Punčocháře, šéfkuchaře restaurace...
17. prosince 2016

Houbový kuba je klasické české vánoční jídlo, na které se však v některých domácnostech zapomíná....

Vyznáte se v čočce? Poradíme, jak a s čím různé typy uvařit

Různé druhy čočky
12. listopadu 2016

Luštěniny patří na naše talíře již po staletí, ale nyní na ně mohou zavítat i jejich exotičtější a...

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

Rajčatová polévka? To může být plnohodnotný chod oběda či večeře.
7. listopadu 2016

Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové...

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

Smažené zeleninové jarní rolky.
5. listopadu 2016

Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským...

Nejlépe zahřeje poctivá polévka. Zkuste ji podle Koko nebo Pauluse

Foodblogerka Veronika Koko Kokešová
12. října 2016

Spolu s klesajícími teplotami nastává ideální doba na misku teplé polévky. Následující recepty...

Dýňová horečka začíná. Víme, kde najít nejlepší speciality

Pražma královská podávaná s dýňovým triem v restauraci V Zátiší.
9. října 2016

Přestože většina dýní miluje hlavně 31. říjen, kdy se v USA slaví legendární Halloween a...

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

Tvarohovo-dýňový dort
24. září 2016

Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě...

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

Tým kuchařů z F-catering z Vrchlabí chystá své vítězné obědové menu pro soutěž...
20. září 2016

Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale...

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

3. září 2016

Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se...

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23. srpna 2016

Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem...

Rodiče mají peníze, ty jsi ale chudá, říkají dceři Kunisová a Kutcher

9. srpna 2016

Herečka Mila Kunisová (32) společně se svým manželem Ashtonem Kutcherem (38) nemusí řešit, jestli...

Morbidně obézní chlapec z Indonésie váží v deseti letech 192 kilogramů

30. června 2016

Arya Permana váží v deseti letech neuvěřitelných 192 kilogramů. Obléká se pouze do sarongu, protože...

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

24. června 2016

Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už...

Extrémní recepty: polévka z mravenčích vajíček je jemná a pikantní

22. května 2016

Je ideální pro teplé měsíce. Svěží a mírně pálivá. Nesmí vám však vadit, že podstatnou část...

Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné

19. května 2016

Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém...

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14. května 2016

Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...

Kuchařka Kamu: Jakmile má pes jméno, tak se nejí

13. května 2016

Kuchařka a nadšená cestovatelka Kamila Rundusová přezdívaná Kamu si jednou chce otevřít vlastní...

Bez tuků v jídle vypadáme starší, tvrdí královská nutriční poradkyně

2. května 2016

V patnácti skončila vrcholově s gymnastikou, v pětatřiceti s obezitou. Dnes její rady ohledně...

Potraviny vhodné pro kojící ženy: avokádo, oříšky, ryby i hovězí

16. dubna 2016

České a slovenské matky se délkou kojení svých dětí řadí k evropské špičce. Podle odborníků by ale...

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

15. dubna 2016

Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady....

Bílé zlato je tady. Kde u nás ochutnat nejlepší chřestové speciality?

12. dubna 2016

Chřestová mánie, které již dávno podlehla řada evropských národů, dorazila také do Česka. Od...

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7. dubna 2016

Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby...

V Kobylí Hlavě vyschly studny. Kvůli nedostatku vody tam ani nevaří polévku

6. dubna 2016

V obci Kobylí Hlava na Havlíčkobrodsku se potýkají s vyschlými studnami - následkem loňského...

V polévkách nám plavali červi, vzpomíná žena na odsun jihočeských Němců

20. března 2016

Emma Marxová měla být mezi jihočeskými odsunutými Němci. Nakonec zde s rodinou zůstala. Na konci...

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6. března 2016

Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27. února 2016

Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr....

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22. února 2016

Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...

Vyměněná manželka neuměla osmičlenné rodině ani ohřát párky

18. února 2016

Premiérový díl Výměny manželek se tentokrát odehrává především v kuchyni. Masérka Ivana se v ní...

Valentýnské sexy menu: chilli preclíky, cupcaky i omamné koktejly

14. února 2016

Svátek svatého Valentýna může být skvělou záminkou pro dlouhou večeři o několika chodech doplněnou...

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11. února 2016

Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se...

Zabijácké thajské polévky. Jak propadnout závislosti na pálivé chuti

8. února 2016

Po čele vám stékají čůrky potu, pusa hoří jako v plamenech, ale nepřestáváte jíst. Pálivá chuť vás...

Tvrdil, že chce přelít zabíjačkovou polévku, ale sebral peníze na pohřeb

28. ledna 2016

Bezostyšnost některých zlodějů nezná mezí. Tento týden se o tom přesvědčila jedna seniorka na...

Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení

28. ledna 2016

Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s...

Čtyři způsoby, jak si spolehlivě zhoršíte chřipku

27. ledna 2016

Potýkáte se s chřipkou nebo nachlazením? Pokud nasadíte následující strategie, můžete se vsadit, že...

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20. ledna 2016

Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát...

Jak vybrat správný olej do kuchyně: důležitý je bod zakouření

16. ledna 2016

Slunečnicový, řepkový, olivový, nebo třeba kokosový? Záleží na tom, k čemu ho budete používat. A...