Milujete polévky? Zkuste jednou něco nového. Slibujeme lásku na první ochutnání.

Ingredience

1 hrnek suchých mungo fazolí
1 lžíce olivového oleje na smažení (případně kokosového oleje)
2 šalotky
3 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky mleté skořice
1 chilli paprička špetka mořské soli
1500 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

K podávání:
čerstvý koriandr
1 citronem mungo klíčky pečivo

1. Fazolky mungo zalijeme vodou a necháme je alespoň dvě hodiny bobtnat. Mezitím v hrnci na olivovém oleji smažíme doměkka najemno nakrájenou šalotku. Potom vmícháme utřený česnek, koření a restujeme asi jednu minutu.

2. Přidáme přeceděné fazolky, najemno nakrájenou chilli papričku, sůl a vše zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a částečně přiklopené ještě vaříme asi 45 minut do změknutí fazolek. 

3. Hotovou polévku můžeme dosolit a servírovat třeba s čerstvým koriandrem, citronem, mungo výhonky a pečivem.