Doporučujeme

Polévka z červené řepy s tofu

Polévka z červené řepy s tofu | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Polévka z červené řepy s tofu

  • 0
Polévka z křupavé zeleniny s tofu a pestem funguje skvěle i jako rychlá večeře.

Ingredience

1 středně velká červená řepa
2 mrkve
1 malý celer s natí
1 kořenová petržel
40 g másla
sůl
1 bobkový list
2 snítky libečku
100 g tofu
mletý černý pepř
100 g zakysané smetany k podávání 

Pesto:
1 hrst lístků bazalky (nebo rukoly)
1 velký stroužek česneku
špetka soli
1 lžíce strouhaného parmazánu
4 lžíce olivového oleje

1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kousky a v kastrolu na rozehřátém másle krátce orestujeme. Zalijeme ji cca 1000 ml vody a osolíme. Přidáme bobkový list, opláchnutou nať z celeru a snítky libečku a přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut doměkka. 

2. Mezitím připravíme pesto. Do vysoké nádoby dáme proprané lístky bazalky, přidáme oloupaný stroužek česneku utřený se solí, parmazán a olej. Vše rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou pastu. 

3. Když zelenina změkne, odstraníme celerovou nať s libečkem a přidáme na kostičky pokrájené tofu. Společně prohřejeme. Polévku podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec ji doplníme pestem a zakysanou smetanou.


  • Vybrali jsme pro Vás