Tuhle polévku si zamilujete. Je to poctivý vývar plný zelenina i masa. A navíc ozvláštněný kuřecími knedlíčky s parmezánem.

Ingredience

1 celé kuře (cca 1000 g)
sůl
2 bobkové listy
6 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
1 větší cibule
1 vejce
4 lžíce strouhanky
sůl
mletý černý pepř
malý svazeček petrželky
lístky bazalky
200 g mrkve
150 g celeru
100 g pórku
2 lžíce olivového oleje
200 g kapusty
80 g nudlí do polévky

1. Kuře očistíme a rozpůlíme. Jednu polovinu vložíme do hrnce, přilijeme dostatek vody, aby bylo kuře celé ponořené. Přidáme sůl, koření, oloupanou cibuli a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme asi 60 minut a vývar nakonec scedíme přes síto.

2. Druhou půlku kuřete vykostíme a maso umeleme najemno. Přendáme ho do mísy, přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř a nasekané bylinky. Promícháme a z hmoty vytvarujeme malé knedlíčky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Osmahneme ji v pánvi na rozehřátém oleji.

3. Připravený vývar znovu přivedeme k varu. Vmícháme osmahlou zeleninu, nakrájenou kapustu a knedlíčky. Společně vaříme ještě asi 15 minut. Na posledních 5 až 8 minut před koncem vaření přidáme do polévky nudle.