Máte rádi pikantní jídlo? Pak určitě vyzkoušejte náš recept na ostrou kokosovou polévku s tofu.

Ingredience

250 g uzeného tofu
olivový olej
1 menší červenou cibuli
2 větší mrkve
2 řapíky celeru
1-2 chilli papričky
1 lžíci kurkumy
500 ml zeleninového vývaru
400 ml kokosového mléka
200 g kompotovaného manga
2 jarní cibulky

1. Tofu nakrájíme na plátky a opečeme ho na troše oleje v pánvi. Pak ho vyjmeme a nakrájíme na kostičky. 

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Mrkev s celerem očistíme a pokrájíme na malé kousky. Chilli papričku nasekáme. 

3. V hrnci na oleji orestujeme cibuli, s chilli papričkou, mrkví a řapíkatým celerem. Vše zaprášíme kurkumou, promícháme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Polévku asi 10 minut povaříme. 

4. Když mrkev změkne, přidáme do polévky pokrájené mango, nasekanou jarní cibulku a opečené tofu. Polévku dochutíme solí a pepřem, prohřejeme a odstavíme.