Vaříme polévky
RECEPT DNE: Sedmikrásková polévka
Sedmikrásky teď všude kvetou, tak si z nich zkuste uvařit skvělou polévku.
Tlačenka, polévka, sekaná i pomazánka. Co s vejci po Velikonocích
Koledníci by letos sice chodit neměli, ale vajíčka na tvrdo se možná vařila ve velkém i u vás doma....
Hra na schovávanou. Dostaňte do dětí zeleninu, aniž by si toho všimly
Možná potomek prochází fází odmítání, je vybíravý, nebo máte děti v různých věkových rozestupech, a...
Sedm problémů, které vyřeší brambora
Brambory se vyjímají dobře nejenom na talíři. I při nejrůznějších problémech v domácnosti můžou být...
RECEPT DNE: Cuketová polévka
Cuketa je skvělá na mnoho způsobů a polévka není výjimkou. Zkuste si ji připravit podle našeho...
RECEPT DNE: Francouzská hovězí polévka
Silný vývar vás postaví na nohy. Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.
Máma i babička měly pravdu: poctivý vývar je pro zdraví to nejlepší
Všichni teď řešíme, co udělat pro zdraví své rodiny a potažmo i celé komunity. Základem je podle...
Vietnamská kuchyně se skládá z pěti elementů, říká kuchař David Bureš
Ostrá, kyselá, hořká, slaná a sladká chuť jsou ekvivalenty k železu, dřevu, ohni, vodě a zemi....
Výživa v prvním roce života může chránit před alergií v dospělosti
Objevila se ve vaší rodině alergie? Obáváte se, že by ji mohlo mít i vaše miminko? Začínáte s...
RECEPT DNE: Mrkvová polévka s oříšky
Kombinace mrkve a zázvoru je zdravá a výborná. Uvařte si skvělou polévku plnou vitaminů.
Hovězí a nudle za padesát tisíc. Suroviny jsou tajemství, říká kuchař
Velmi sebevědomá extravagance, drzý marketing. Když tuctový podnik v provinčním čínském městě začal...
Extrémní gastronomie: V Tokiu vaří polévku ze základu recyklovaného 75 let
Větší hold vyzrálé chuti kuchař snad ani vzdát nemůže. Japonský pokrm oden se připravuje ze základu...
Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu
Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...
Valentýnské menu: polévka s krevetami, šťavnatý steak i sladká tečka
Kdy jindy si užít skvělé jídlo ve dvou než na Valentýna? Připravte si společně s partnerem báječnou...
Fazolová, mrkvová i celerová s pestem. Lahodné zimní polévky vás zahřejí
Je vám zima? Dejte si hustou polévku. Ráno povzbudí, v poledne zasytí a večer po návratu ze...
RECEPT DNE: Kari polévka se sladkými bramborami
Zdravá polévka, kterou si mohou dopřát i vegani. Vyzkoušejte náš recept.
Lehké večeře nejen pro ty, kteří se rozhodli v novém roce zhubnout
Začátek roku je pro mnoho z nás impulsem, abychom přehodnotili stravovací zvyklosti. Poté, co jsme...
Rybí polévka i sbírání peněz pro potřebné. Lidé se scházejí po celém Česku
Za zpěvu koled se na Štědrý den scházejí lidé po celé republice. Na Václavském náměstí v Praze se...
Není jídlo či nápoj v restauraci tak, jak má být? Reklamujte to
Zatímco reklamovat obuv či elektroniku jsme si už zvykli, v restauracích nás často drží zpátky...
RECEPT DNE: Zázvorová polévka s červenou čočkou
Zázvor má pozitivními účinky na lidské zdraví, ale také psychiku. Uvařte si z něj polévku, která...
RECEPT DNE: Kapustová polévka se sýrovými knedlíčky
Přichystejte si k večeři kapustovou polévku se sýrovými knedlíčky. Tělu dodáte potřebnou energii i...
RECEPT DNE: Asijská kuřecí polévka s nudlemi a brokolicí
Milujete asijské jídlo? Pak rozhodně vyzkoušejte recept na kuřecí polévku s nudlemi a brokolicí.
RECEPT DNE: Jáhlová polévka se zeleninou
Jáhly jsou plné vitaminů a minerálů a navíc jsou bezlepkové. Připravit z nich můžete nejen chutné...
RECEPT DNE: Cuketová polévka s mátou
Skvěle zasytí a navíc je rychle hotová. Připravte k dnešní večeři výbornou cuketovou polévku
Jak ustát ráno po večírku?
Zapomeňte na polykání různých léků proti bolesti, uvařte si polévku, pijte dostatek tekutin a...
Devatero plodin od jáhel po čirok, které dodají jídelníčku sílu i šťávu
Už staří Římané nazývali zdánlivě obyčejnou ovesnou kaši pokrmem bohů a věděli proč. Stačí si tento...
Dýně, královny podzimu. Která se na co hodí?
Každá je jiná, jedno mají ale dýně společné – hodí se k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Sezona...
TEST DNES: Úplné výsledky testu hovězích bujonů
Aktuální test jsme zaměřili na koncentrované hovězí bujony, které usnadňují přípravu polévek nebo...
TEST DNES: Hovězí bujony v kostce ochromí chuť nadbytkem soli
Prý je při vaření nikdo nepoužívá, a přesto se bujony v kostce vyrábějí už víc než sto let. MF DNES...
RECENZE: Autor Mlčení jehňátek pátrá po Escobarově krvavém zlatě
Když bylo hrdince románu Cari Mora jedenáct let, odvedli ji před namířenou hlavní z rodné vesnice a...
RECEPT DNE: Studená řepná polévka
Červená řepa je nejen lahodná, ale hlavně zdravá. Vyzkoušejte náš recept na studenou řepnou polévku...
Deset důvodů, proč používat ghí
Voní a nepřipaluje se. Dodá výbornou chuť jakékoliv polévce či omáčce, při pečení jím nahradíte...
Hrušky se kamarádí se sýrem, ořechy i masem. Dejte si je naslano
V koláči, marmeládě nebo kompotu jsou hrušky poměrně okoukanou záležitostí. Co si je vychutnat s...
RECEPT DNE: Rajčatová polévka s rozpečeným sýrem
Uvařte si vynikající rajčatovou polévku s rozpečeným sýrem. Možná ve vás vyvolá vzpomínky na...
Chutné loučení s prázdninami. Zkuste houbové recepty nejen pro chalupáře
Příjemně teplé a vlhké počasí posledních prázdninových dní vábí do lesů houbaře všeho věku. Ale co...
Letní polévky pro ochlazení: jahodová, okurková nebo gazpacho
O víkendu se vrátí vysoké prázdninové teploty, a tak zapomeňte na vývar a vylovte z ledničky...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny