Červená řepa je nejen lahodná, ale hlavně zdravá. Vyzkoušejte náš recept na studenou řepnou polévku a dodejte si před podzimem potřebné množství vitaminů.

Ingredience

1 větší červená řepa
1 salátová okurka
5 ředkviček
700 ml kefíru
sůl
mletý černý pepř
4 natvrdo uvařená vejce
1 malý svazek kopru

1. Řepu dobře omyjeme, položíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě při 180 °C asi 40 minut doměkka. Necháme vychladnout.

2. Pak ji oloupeme a nakrájíme na kousky. Salátovou okurku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kousky. Vše dáme do mixéru, přilijeme vychlazený kefír a rozmixujeme na hladký krém. Polévku osolíme a opeříme podle chuti. Rozdělíme do misek a do každé porce dáme nakrájené vejce a snítku kopru.