Polévka s krevetami a řeřichou
Ingredience:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 30 g másla
- 300 g malých mražených krevet
- 100 ml suchého bílého vína
- 400 ml kuřecího vývaru
- 100 ml 33% smetany
- sůl a mletý bílý pepř
- olivový olej na zakápnutí
- čerstvé výhonky řeřichy
Pracovní postup:
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V rendlíku rozpustíme máslo a cibulku s česnekem osmažíme dosklovata. Přidáme dvě třetiny krevet a podlijeme vínem. Zredukujeme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme pozvolna cca 15 minut.
- Pak přilijeme smetanu a polévku ochutíme solí a pepřem. Rozmixujeme ji tyčovým mixérem na jemný krém. Vložíme zbytek krevet a společně prohřejeme.
- Hotový krém nalijeme do misek, zakapeme olivovým olejem a ozdobíme opláchnutými výhonky řeřichy. K polévce podáváme opečený toastový chléb vykrájený do tvaru srdíček.