Marinovaný steak se zelenými fazolkami
Ingredience:
- 400 g vepřové krkovičky bez kosti
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce worchesterové omáčky
- 1/2 lžičky sardelové pasty
- olivový olej
- sůl a drcený pepř
- 50 ml brandy
- 2 větší brambory vařené ve slupce
- 200 g modrého sýra
- 100 g kysané smetany
- 1/2 svazku nakrájené pažitky
- 300 g fazolek
- 4 plátky slaniny
Pracovní postup:
- Maso očistíme a nakrájíme na steaky. Z hořčice, chilli a worchesterové omáčky, sardelové pasty, brandy a olivového oleje připravíme marinádu. Podle potřeby ji osolíme a opepříme. Steaky vložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny v chladu.
- Brambory rozpůlíme a vydlabeme. Vydlabané středy nakrájíme najemno a smícháme s nastrouhaným modrým sýrem, pažitkou a kysanou smetanou. Podle potřeby osolíme a směsí naplníme vydlabané brambory.
- Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a zabalíme do plátků slaniny. Fazolky i naplněné brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a při 200 °C krátce zapečeme.
- V grilovací pánvi rozpálíme trochu oleje a steaky po obou stranách opečeme. Pokud je chceme mít více propečené, dáme je do pekáčku a v troubě dopečeme. Hotové steaky podáváme s plněnými bramborami a fazolkami.