Zdravá polévka, kterou si mohou dopřát i vegani. Vyzkoušejte náš recept.

Ingredience

800 g sladkých brambor batátů
1 lžíci řepkového oleje
1 lžíci červené kari pasty
1000 ml zeleninového vývaru
400 ml kokosového mléka
sůl
200 g rýžových nudlí
150 g hub (penízovky nebo hlívy)
200 g tofu
1 jarní cibulka
1 chilli paprička
hrst lístků koriandru

1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci nahřejeme olej. Vsypeme nakrájené brambory a na mírném ohni je 3 minuty opékáme. Přidáme kari pastu a krátce orestujeme. Pak zalijeme vývarem a kokosovým mlékem a batáty vaříme doměkka asi 15 minut.

2. Nudle zalijeme vroucí vodou a vaříme 2 minuty. Pak scedíme a propláchneme studenou vodou.

3. Uvařené batáty ve vývaru rozmixujeme na hladkou polévku. Do polévky vložíme očištěné houby a na kostičky nakrájené tofu a necháme přejít varem. Pokud máme raději houby měkké, vaříme déle až do úplného změknutí.

4. Nakonec do polévky přidáme uvařené nudle, nakrájenou cibulku, nasekanou chilli papričku a koriandrové lístky.