Milujete asijské jídlo? Pak rozhodně vyzkoušejte recept na kuřecí polévku s nudlemi a brokolicí.

Ingredience

2500 ml čistého domácího kuřecího vývaru
2 hvězdičky badyánu
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 červená chilli paprička nakrájená na kolečka
1 lžíce světlé sójové omáčky
400 kuřecích prsou
200 g rýžových nudlí
400 g brokolice
1 pórek
1 velký hnědý žampion portobello
1/2 lžíce rostlinného oleje

1. Do hrnce nalijeme čistý kuřecí vývar a 250 ml studené vody. Přidáme badyán, zázvor, nakrájenou chilli papričku a sójovou omáčku. Přivedeme k varu.

2. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, vložíme do vroucího vývaru a vaříme asi 30 minut. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

3. Nudle dáme do mísy, zalijeme horkou vodou, přiklopíme a necháme bobtnat. Brokolici omyjeme a rozebereme na větší růžičky. Pórek opláchneme a podélně nakrájíme na nudličky. Žampion očistíme a nakrájíme na plátky.

4. V pánvi rozpálíme olej a plátky žampionu orestujeme. Brokolici a pórek přidáme do vývaru a vaříme asi 2 minuty. Nabobtnalé nudle scedíme a rozdělíme do misek. Přidáme plátky masa a žampionů. Zalijeme vývarem se zeleninou a podáváme.