Přichystejte si k večeři kapustovou polévku se sýrovými knedlíčky. Tělu dodáte potřebnou energii i spoustu vitaminů.

Ingredience

Knedlíčky:
50 g tvrdého sýra, nastrouhaného
2 vejce
sůl
100 g hrubé mouky
špetka mletého muškátového oříšku

Polévka:
1 cibule
1 stroužek česneku
1/2 hlávky kapusty
80 g plátků slaniny
rostlinný olej na smažení
2 bobkové listy
1 lžička mleté sladké papriky
1000 ml hovězího vývaru
sůl
mletý černý pepř
nasekaná petrželka na posypání

1. V misce smícháme suroviny na knedlíčky a necháme 15 minut stát. 

2. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kapustu očistíme a společně se slaninou nakrájíme na nudličky. 

3. V hrnci opečeme slaninu dozlatova. Vyjmeme ji a dáme stranou. Přilijeme trochu oleje a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přidáme kapustu a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty, až zavadne. Pak přidáme bobkový list a papriku. Orestujeme ji, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Teplotu snížíme a vaříme asi 3 minuty. 

4. Z připravené sýrové hmoty vykrájíme pomocí dvou lžic knedlíčky. Ihned je vkládáme do polévky. Vaříme 3 - 5 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme do misek a dozdobíme petrželkou a slaninou.