Vaříme polévky

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

Nastrouhaný sýr přidávejte do hotové polévky po částech a už ji nevařte, aby se...
19. dubna 2015

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně...

Čtyři tipy, jak na jaře posílit imunitu. Začněte s ořechy

Ilustrační snímek
9. dubna 2015

Známe to všichni, na náš po zimě oslabený organismus dolehne na jaře únava. Na vině je podlomená...

Opékané hovězí po vietnamsku i banánové smaženky máte na stole v mžiku

Opékané hovězí s nudlemi a cukrovým hráškem
15. března 2015

Vietnamská kuchyně si díky skvělým polévkám a závitkům získala příznivce i u nás. Určitě vás...

UKÁZKA: Udělejte si tu nejhustší cibulačku, zapečte ji jako na Sardinii

Zapečená cibulačka s pecorinem podle Kuchařky z ostrova Sardinie voní létem a...
12. března 2015

Vepřové ragú, bramborový chléb, zaječí paštika nebo poctivá slepičí polévka. Recepty, které byste...

Houby na Chebsku rostou i pod sněhem. Je z nich dobrá polévka i guláš

Hlíva ústřičná se sněhovou oblohou.
13. února 2015

Ačkoli doba, kdy lidé nosili z lesů plné košíky, už minula, skalní houbaři se své vášně nevzdávají....

Ve školách vaří líp. Pořád ale dávají dost vepřového a málo polévek

Problémem v jídlech pro děti je stále příliš mnoho vepřového masa.
2. února 2015

Málo zeleninových a luštěninových polévek. Příliš mnoho vepřového masa. Nedostatek bezmasých jídel....

Ochutnejte skvělé polévky od Romana Pauluse, kluků v akci nebo Dity P.

Dita Pecháčková, autorka kuchařky Deník Dity P.
28. ledna 2015

Chcete udělat něco pro sebe? Začněte u dobré polévky. S polévkou můžete hubnout, zahřát se, udělat...

Začíná festival dobrého jídla, nabízí hovězí pupek či jehněčí polévku

Kuchař restaurantu Sušil v Bystřici pod Hostýnem Tomáš Vojvodík.
16. ledna 2015

Tři restaurace ve Zlínském kraji se zapojily do prestižního Grand Restaurant Festivalu, který...

Novoroční detox pleti: pět kroků, které zvládnete už během víkendu

1. ledna 2015

S dodržováním dlouhodobých předsevzetí se to má všelijak. Týká se to i těch kosmetických. Odličovat...

Dršťková s pivem, nemíchat, nepít. Celebrity radí, jak na kocovinu

31. prosince 2014

Probudit se po bujarých oslavách s bolavou hlavou není nic příjemného. Známé tváře poradily, jaký...

Na náměstí v Telči večer zavoní polévka, ohňostroj odpálí v Bystřici

31. prosince 2014

Sledování ohňostrojů, ale také sport. Různými způsoby mohou lidé trávit na Vysočině poslední den...

Vánoční průvodce pro snoby. Nejdražší a nejbláznivější jídla v Praze

25. prosince 2014

Zůstaly vám ve firemním rozpočtu peníze, které potřebujete do konce roku utratit? Nebo si chcete...

Krnáčová poprvé rozdávala rybí polévku, lidé si pochoutku pochvalovali

24. prosince 2014

Novopečená pražská primátorka Adriana Krnáčová ve středu od 11 hodin dopoledne poprvé rozdávala...

Nemáte rádi kapra? Nahraďte ho řízkem, pstruhem nebo třeba žralokem

18. prosince 2014

Skoro v každé rodině se najde někdo, pro koho není kapr zlatým hřebem, ale spíš noční můrou...

Vánoční menu pro celiaky. V čem obalit řízek a jak zahustit polévku

16. prosince 2014

Nad skladbou štědrovečerní večeře musí víc přemýšlet sto tisíc Čechů, kteří drží bezlepkovou dietu....

VIDEO: Milovník polévek ukradl stovky kostek bujonu. Hledá ho policie

9. prosince 2014

Velmi neobvyklý lup si vybral zatím neznámý zloděj v Karviné. Společně s kumpánem přišli před...

Upečte si dietního králíka na kořenové zelenině a získejte kuchařku

7. prosince 2014

Kateřina s Lindou v Herbáři České televize opět připravují chutná jídla, která mají pozitivní vliv...

Ondra a Verunka už mi umřeli, o život Adámka bojuji, zoufá si maminka

1. prosince 2014

Životní příběh rodiny Karešových je jen pro otrlé. Když už si myslíte, že si rakovina vzala své,...

Pocuchané nervy uklidní šafrán. Zkuste ho ve vaječňáku i rizotu

23. listopadu 2014

Linda Rybová s Kateřinou Winterovou se v dalším díle Herbáře rozhodnou uklidnit si s pomocí bylinek...

Těhotenský deník: ve třetím trimestru mě zachraňují bylinky a padesátnice

18. listopadu 2014

Třetí trimestr je nekonečný jako čekání na hlavní chod v restauraci. Už jste si dali polévku a...

Čtenářský recept: Bílá fazolová polévka

14. listopadu 2014

Polévku servírujeme do velkých, nejlépe nahřátých misek, ozdobenou vypečenými plátky slaniny a na...

Jste polívkoví? Vyzkoušejte polévky z ráje podle Kateřiny a Lindy a vyhrajte

9. listopadu 2014

Češi polévky milují a nedají na ně dopustit, obzvlášť pokud se venku žení všichni čerti....

Vývar ze sušeného tuňáka není nijak složitý. Sestavte si vánoční menu

4. listopadu 2014

Samotná polévka by vás samozřejmě nevytrhla, berte ji jako prvního chod celého japonského menu,...

Sedm nejslavnějších polévek světa. Nejlepší česká mezi nimi není

9. října 2014

Téměř každý národ Evropy má legendární polévku. V Rusku vládne boršč, Francouzi milují bujabézu,...

Hitlera zaskočila masová polévka, německého poručíka statečný starosta

aktualizováno  1. října 2014

Exkluzivně Před 76 lety, 1.10.1938 přesně ve 14:00, začalo obsazování Sudet německou armádou. Tehdy Hitler...

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20. září 2014

Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené...

Oslabené vlasy po létě? Máme pět tipů, jak je vrátit do formy

18. září 2014

My o dovolené obvykle odpočíváme, ale naše vlasy ne. Slunce, mořská sůl, sport, chlorovaná voda v...

Vepřová kůžička je dobrota, říká majitelka Muzea gastronomie

7. září 2014

Její otec byl uznávaný znalec gastronomie, matka psala kuchařky. Není tedy divu, že rodiče...

O víkendu vyberte dětem koníčka nebo čtyřnohého miláčka

5. září 2014

Pokud má vaše dítě energie na rozdávání, je na čase mu vybrat vhodné volnočasové aktivity na jedné...