Jáhly jsou plné vitaminů a minerálů a navíc jsou bezlepkové. Připravit z nich můžete nejen chutné kaše, ale třeba také polévku.

Ingredience

100 g jáhel
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
1000 ml zeleninového vývaru
1 pórek
200 g bílého zelí
1 mrkev
100 g červené papriky
200 g mraženého hrášku
sůl
mletý černý pepř
hrst hladkolisté petrželky

1. Jáhly propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidáme jáhly a osmahneme je. Zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut, dokud jáhly nezměknou.

2. Pórek, zelí, mrkev a papriku očistíme a nakrájíme na stejně velké nudličky. Pokrájenou zeleninu přidáme k jáhlám a společně vaříme dalších deset minut.

3. Nakonec přidáme do polévky hrášek a ještě asi 3 minuty povaříme. Dochutíme solí, pepřem a na kousky nasekanou hladkolistou petrželkou.