Na Pražském okruhu se převrátil náklaďák přes svodidla, omezoval oba směry

  • 1
Na druhém kilometru Pražského okruhu u Jesenice havarovalo nákladní auto, které se převrátilo na bok. Jelikož vozidlo prorazilo svodidla, omezuje provoz v obou směrech, řidiči mohli několik hodin využívat pouze odstavné pruhy. Členové složek IZS řidiče vyprostili a předali ho záchranářům.

„Pražští policisté aktuálně spolu s pražskými hasiči a zdravotnickou záchrannou službou zasahují u havárie nákladního vozidla na Pražském okruhu 1,8 km ve směru k D5. Vozidlo leží na boku a v tuto chvíli probíhá vyprošťování řidiče. V místě je omezen provoz a průjezdný je pouze odstavný pruh v obou směrech,“ uvedla Policie ČR na síti X krátce před 11. hodinou.

Na místě se tvořila kolona, která byla dlouhá asi 1,5 kilometru. „Pacient je zaklíněný, při vědomí,“ sdělila mluvčí středočeské záchranky Monika Nováková.

V 11:48 předali hasiči zraněného řidiče záchranářům poté, co se jim ho povedlo dostat ven z havarovaného kamionu. „Má poranění pánve a břicha, dýchá. Záchranáři pacienta ošetřili a vezou ho do FN Motol,“ informovala později Nováková.

Ve 12.20 předali středočeští hasiči podle jejich mluvčího místo nehody policii a správě údržby silnic. Probíhá vyšetřování a obnovení provozu záleží na rychlosti práce jeřábu a těžké techniky, která vozidlo odtáhne.

„Okolo 13:30 policie směrem na D1 otevřela dva jízdní pruhy, ve směru na D5 jeden pruh, omezení potrvá ještě zhruba čtyři hodiny,“ avizovala policejní mluvčí Eva Kropáčová. „Momentálně se vykládá náklad z kamionu, následně se bude jeřábem stavět na kola,“ dodala krátce před 15. hodinou pro iDNES.cz Kropáčová.

Během stavěcího manévru pomocí jeřábu podle ní pravděpodobně opět dojde k zablokování všech jízdních pruhů. Omezení má trvat minimálně do 18 hodin, odhaduje Kropáčová.

Dva kilometry od první nehody za nájezdem na Pražský okruh z obce Vestec směrem na letiště havarovalo porsche. Vozidlo narazilo do svodidel a poškodilo i jeden kamion v odstavném pruhu. Má rozbitou přední část. Podle policejní mluvčí Kropáčové měla řidička lehčí zranění. Dechová zkouška byla negativní.

Místo nehody bylo průjezdné jedním pruhem, nyní už server dopravniinfo.cz odstraňování havárie neeviduje.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,