Velikonoční sedmikrásková polévka

1 hodnocení

O tom, že je tady jaro, nás neomylně informují bíložluté kvítky sedmikrásek vykukující z probouzejícího se trávníku na zahradě. Napadlo vás někdy natrhat si je do polévky?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Omeleta:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    447 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1871 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    35,5 g

    40 %

    36 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    17,0 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    25,5 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    14,0 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhanou zeleninu a osmahneme ji. Pak přisypeme dětskou krupičku, promícháme a vše znovu orestujeme. Zalijeme studeným vývarem, důkladně rozmícháme a přivedeme k varu.
  2. Květy sedmikrásek opláchneme, najemno nasekáme a vložíme do polévky. Ochutíme vegetou a na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Vejce rozšleháme, vmícháme do polévky a ještě asi 1 minutu povaříme. Podle chuti osolíme.
  3. Na nudle si připravíme řídké těstíčko z mléka, vejce, mouky, špetky soli a nasekané pažitky. Pánev vymažeme tukem, nalijeme do ní těsto a upečeme omeletu z obou stran dozlatova. Omeletu nakrájíme na nudličky a rozdělíme do talířů. Přelijeme polévkou a ozdobíme kvítky sedmikrásek a čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.

Rajčatová polévka s kuřecím masem

Báječný recept na polévku, který zasytí.

Rajčatová polévka

Snadná a rychlá polévka.